måndag 18 juni 2012

Hall of Fame, del 2


Men först:


Liggande spel



*****


Dags för andra delen av Hall of Fame.


*


Påminner bara om det som stod i första delen:


Hall of Fame.

Smaka på ordet.

Låter vackert och stort.

Det är vackert och stort..

Och något man ska vara stolt över att vara invald i.

Därför ska jag inrätta en Hall of Fame för innebandyn i Dalarna.

Med början idag.

Där jag enväldigt ska välja in personer.

Personer som betytt mycket för innebandyn i Dalarna (och Sverige) och/eller mycket för sin förening på ett eller annat sätt.

Personer som genom sitt arbete eller sitt sätt att vara har satt innebandyn på kartan och gjort innebandyn till det den är idag.

Det kan vara tränare, spelare, domare, styrelsemedlemmar, funktionärer eller någon som på något annat sätt gjort en stor insats för innebandyn i Dalarna.

En gemensam nämnare är självklart att de lagt ner oerhört många timmar på innebandyn.

Andra saker som kännetecknar dessa personer, är att de är människor som verkligen är värda beröm, uppmuntran och uppmärksammande och som gjort det man gjort med hjärta, glädje, med tanke på andra och sporten i första hand och med en mycket positiv inställning till det.

Varenda en av de jag kommer att välja in, får mig att le när jag skriver deras namn.

Det är ett fantastiskt betyg ska ni veta.

*

Här kommer några till.

Som bland annat betytt mycket för sina föreningar och innebandy, inte bara som spelare utan även som ledare, genom styrelsejobb och eldsjälar på något sätt.

11. Håkan Nordström, Falun
Ja, jag vet att han är min bror (strunt samma, det är ju ändå min lista). Men det är inte därför. Utan för att han är Sveriges bästa domare genom tiderna. För det är han. Det är för många spelare, tränare, domarkollegor och människor i publiken som sagt det genom åren för att det inte ska vara så.

Och han har faktiskt en karriär bakom sig också som tränare, styrelseledamot och utbildare. Och dessutom spelat 4 matcher i Falu IBK. Fast han var nog bättre på allt det där andra...

12. Conny Töred, Mora
Duktig domare (varit förbundsdomare), SM-guld som tränare (både för distriktslag och klubblag), ansvarig för succécupen Buster/Starlet Cup och numera styrelseledamot i förbundet. Räcker väl med det för att visa vad han har betytt för innebandyn? "Voltarenmannen" spelade också i begynnelsen, men då blev han mest utvisad bara.

13. Slim Ben Attia (numera Thomsson), Mora
Spelade i Mora IBK (främst) och en del andra klubbar, duktig domare. "Slimmen" hade ett fantastiskt dragskott.

14. Anders Larsson, Mora
Liten, ettrig och arg - men med en fantastisk teknik och målkänsla och med ett hjärta för vilket lag han än spelade i. "Svinto" spelade i både Mora IBK och KAIS. Duktig tränare och domare också.

15. Lars Halvarsson, Leksand
Spelare, ledare och domare. "Halvar" har också alltid varit duktig att hålla reda på ekonomi. Var med och startade Leksands IBK 1985.

16. Tommy Stenius, Leksand
Spelare, tränare och domare. Tommy var också med och startade Leksands IBK. En riktig måltjuv. "Bagarn" är än idag aktiv som tränare, och har varit det hela tiden.

17. Rolf Harmsund, Borlänge
Stor eldsjäl i IF Domnarvet. Spelade precis som Peter "Lillis" Wallin med rak klubba. Fantastiskt straffskytt. Suttit med i förbundet och dömt. "Roffe" är en av de största orsakerna till att borlängeinnebandyn har varit så pass framgångsrik.

18. Tomas Thenander, Borlänge
Också en stor bidragande orsak till utvecklingen i Borlänge. Har varit ordförande i förbundet. "TT" har även varit förbundsdomare.


19. Anders Arnberg, Borlänge 
Tredje länken i Borlängetrion. Anders har spelat, coachat och dömt innebandy sen tidernas begynnelse. Också med i gänget bakom den legendariska turneringen Nattrajden.


20. Lars-Olov Olsson, Leksand
"Lollo" har också varit med från början i Leksand. Spelare, domare, tränare, allt-i-allo och numera distriktslagsledare. En man med stort hjärta för innebandy.


21. Mats Eklund, Malung
En av grundarna av Malungs IBK. Spelare, ledare och domare. Har även varit kassör i förbundet. Har brunnit oerhört för och drev under många år innebandyn framåt som den största sporten i Malung.


22. Patrik Broström, Orsa
Spelare i Digers BK (och KAIS), duktig domare. "Bros" var en riktig fighter. Kanske en liten doldis, men jag vet att han betytt mycket för utvecklingen där uppe. Spelade precis som jag med brillor. Bara det.

23. Micko Holback, Mora
Har under många år varit delaktig i morainnebandyns framgångar på olika sätt. Spelare, ledare, cuparrangör. Är en av männen bakom KAIS och KAIS Moras stora framgångar på damsidan.


24. Maria Poutamo, Mora
En av de första landslagsspelarna från Dalarna. "Pottan" blandade bländande teknik med tjurig vinnarskalle och var under många år KAIS damers bästa spelare. Dömde en del också och har på senare år varit med i damlandslaget som spelare.


25. Reidar Ericson, Garpenberg
Reidar drev under många år på utvecklingen i Garpenberg och Hedemora. Har varit såväl ledare som domare också under långa perioder. En man med åsikter - men alltid med lösningar också. Reidar var en riktig superback med ett kanonskott när det begav sig.

*

Nästa gång kommer det en riktigt stor samling människor...


*****

Diskjockey



*****


Nu är det dags att hänga en tvätt (00:45) och sen gå och lägga sig.


*****


Kvällens låt: Fame - Irene Cara


*****


Denna dagen ett liv
/Nordström/

Inga kommentarer: