söndag 8 april 2012

Två blytunga förluster i slutminuterna


Men först:

Hade man ätit såna här på Titanic 1912 hade man nog klarat sig.


*****

Har på några dagar sett två semifinaler mellan Falun och Storvreta.

Två spännande och underhållande matcher.

Och över 2000 personer på båda matcherna, bra.

Tyvärr så har ju Falun förlorat båda matcherna i slutet.

Båda gångerna satt man och väntade på sudden death. Men ack.

Matchen såg dock lite olika ut.

Den i Falun (läs skärtorsdagen) för några dagar sen var Falun oerhört mycket bättre än Storvreta men slarvade totalt bort segern pga en bunt individuella misstag. Ett självmål jag aldrig sett dess like förr, en onödig straff, en indianare (snarare ett helt reservat) som man absolut inte får slå i det läget och sen lite darrigt målvaktsspel.

Matchen i går (läs måndag) var riktigt bra och välspelad, faktiskt en fantastiskt match och Storvreta var betydligt bättre än de varit tidigare. Dock var Falun minst lika bra och hade ju ledningen med 4-2, men lyckades tyvärr inte hålla.

Så förlusten i tredje matchen var inget att säga om, Storvreta i Fyrishov är ju ingen lek direkt. Nej, det som grämer mest är ju förlusten hemma i andra matchen. Vinst där och man hade haft chansen att säkra en finalplats på hemmaplan nu på torsdag.

Falun kör oerhört hårt med förstalinan Enström-Carlström-Rudd. Deras byten är alltid 1,5 - 2 minuter, sen kommer andralinan in i 30-45 sek. Hoppas de orkar hela vägen ut. Och så måste man beundra Jakob Lundmark som i princip bara spelar PP och när man tagit ut målvakten. Stort att orka, och att göra mål i nästan varje match ändå.

*

Viktor Klintsten i Storvreta är en mycket, mycket bra målvakt. Det ska sägas direkt.

Men han beter sig bedrövligt. Tjuvnyp, efterslängar, snack med domarna och en massa annat skit. När Mattias Carlgren slog en misslyckad höjdboll från backposition som gick över sargen stod han hånfullt och applåderade länge med händerna över huvudet. Bedrövligt. Inte ett beteende som en landslagsmålvakt bör ha. Hoppas Janne Vaara tar ur honom det snarast.

Och lika ödmjuk och bra som Mika Kohonen är, lika stor fjant och arrogant och otrevlig är Hannes Öhman. Fortfarande. Tyvärr.

En liten osäker pojke i en stor mans kropp.

Och övriga i Storvreta är alla mycket sympatiska och bra spelare, det ska sägas också. Matcherna har varit väldigt roliga att se också mycket pga den goda stämningen.

Och Thomas Brottman. Stor ledare. Stor människa.

Kepsen av för honom.

*

Andra matchen i Falun såg jag tillsammans med arbetskamraten och vännen Gerhard "Gurra" Andersson, Bragekeepern.

Han var både träningsledig och gräsänkling (vilket löjligt ord egentligen), så för en gångs skull hade han tid att koppla av lite.

Tyvärr åkte ju Brage på torsk i premiären i Superettan, 1-3 mot Assyriska borta.

Nya tag.

Tredje matchen i Uppsala så följde jag med gode vännen Thomas LindFalu-Kuriren så han fick lite sällskap i bilen dit och hem. Eftersom han skrev matchen så satt han på pressläktaren, bland annat med Surahammarlegenden Stefan "Hallonsoda" Lindgren.

Jag satt på ett annat ställe på läktaren. Några platser bredvid mig satt en annan legend, en av de största genom tiderna, nämligen Johannes Gustafsson.

Stort.

På samma bänkrad satt också Nihada "Nidde" Cenanovic, Moratjejen som brukar bo ho oss när det är cupdömning i Falun. Kul att träffa henne också.

*****

På långfredagen hade jag och frugan en trevlig kväll med ovan nämnde Thomas Lind och urgamle vännen, keepern, IBK-aren Ove "Hahn" Larsson.

Vi åt gott, tog några öl, lysnade på Spotify och vinylsinglar och hade det allmänt bra.

Mer sånt.

Här ser vi tre av fyra i sällskapet.

Frugan är ju väldigt bra på det mesta, och en av kunskaperna är ju definitivt matlagning.

Kvällen till ära hade hon gjort smörgåstårta.

Notera innebandyklubban och bollen i mitten hon gjort.

Humor.

*****

Häromdagen tittade jag på Flickan som lekte med elden på TV, bloggade, följde golfen i US Masters på Text-TV, åt choklad och gjorde en lista på Facebook, allt på en gång.

Och så säger tjejerna att vi killar inte kan göra flera saker samgidigt...simtaigt...gamsidigt...

...ja, hur som helst.

*****

Nu är det dags att umgås lite med världens bästa Helena.

****

Kvällens låt: Läppar tiger (ögon talar) - Lustans Lakejer.

*****

Förnöjsamhet är konsten att inte vilja det man ändå inte får
/Nordström/

Inga kommentarer: