Eller som Klas Pettersson, den genomtrevlige statistikbitaren och informationsansvarige på SIBF skrev på Facebook:

Love it!

*****

IBF Faluns första SM-guld var det.

Kom 1994.

Då herrjuniorerna (födda -74 och senare var det som gällde säsongen 93/94) vann på ett mycket dramatiskt sätt.

Man vann ju även 94/95 och åkte ut mot Balrog (som sen vann SM) på målskillnad 92/93. Om man vunnit tre år i rad hade det varit utomjordiskt.

Nu vann man äldsta JSM två år på raken, vilket inget lag har lyckats med. Det är inte ens någon förening som vunnit äldsta JSM två gånger på herrsidan.

Tillbaka till det första vinsten, alltså säsongen 93/94.

Slutspelet i Pripps Cup (som det hette då) spelades i Örebro den 12-13 mars 1994. Det var det första officiella slutspelet. Endast de fyra bästa lagen i Sverige var kvar efter diverse kvalificeringsrundor.

Fjolårsmästarna Balrog IK var storfavoriter, och även KFUM Örebror var starkt favorittippade. En liten varning hade utfärdats för dalmasarna från Falun...

I semifinalen ställdes IBF Falun mot just Balrog.

I en tät match och efter en mållös första period tog Falun ledningen genom Magnus "Facke" Falk i den andra perioden. I tredje perioden kvitterade Balrog i Box Play. Jonas "Bo" Berglund gav på straff Falun åter ledningen men Balrog kvitterade ugen. Inga fler mål föll och matchen gick till förlängning, som på denna tid spelade max 15 minuter.

Det han dock inte gå mer än tolv (!) sekunder innan Ronny "Bjurhed" Bjurell avgjorde.

Matchens lirare i Falun blev Adam "Strumpan" Grane.

Den andra semifinalen vanns av Warbergs IC 85 som slog KFUM Örebro med 5-3.

Final mellan IBF Falun och WIC 85 alltså.

Warberg tog ledningen med 1-0 i den första perioden. Efter bara en minuts spel i den andra perioden kvitterade Ronny "Bjurhed" Bjurell.

Sen blev det inga fler mål, varken under ordinarie tid eller under förlängningen. Matchen gick alltså till straffar.

Falun vann till slut straffarna med 3-2 efter magiskt spel (precis som under matchen) av Faluns målvakt Andreas "Anky" Olsson.

Vem som avgjorde?

Gissa.

Ronny Bjurell så klart. Snacka om hjälte.

Matchens lirare i Falun blev Andreas "Anky" Olsson.

Fantastiskt roligt för den ganska så stora och definitivt högljudda ditresta faluklacken.

Och den första av ett antal SM-medaljer på junior- och ungdomssidan.

Stort. Mycket stort.

*

Lite bilder:

Här ser vi Jakob "Jake" Kruse in action mot Warberg.

Magnus "Jernkula" Jernberg och Andreas "Anky Olsson hjälps åt i försvarsspelet.

Den dubble, ja nästan tripple, SM-hjälten Ronny Bjurell tackar faluklacken.

All Star Team:

David Karlsson, KFUM Örebro (back), Martin Kruse, Falun (back), Adam Grane, Falun (forward), Peter Nilsson (avgjorde väl nån final i senior-SM sen tror jag), Warberg (forward) och Andreas Olsson, Falun (målvakt). Sista forwarden som inte är med på bild var Mikael Fernström, Balrog.

Vinnande laget:

Tommy "Jussom" Jernberg (coach), Andreas "Hasse" Hansson, Filip Nordkvist, Daniel Larsson, Magnus "Skarre" Skantz, Magnus "Jernkula" Jernberg, Patrik "Bäcken" Bäck (coach), Peter "The Big Kahuna" Bergestål (coach), Mikael "MC" Carlsson, Joakim "Jocke" Bäck, Johan Bergman, Jakob "Jake" Kruse, Daniel "Thuna" Thunstedt, Jonas "Bo" Berglund, Martin Kruse (skymd), Adam "Strumpan" Grane, Fredrik "Freak" Olsson, Magnus "Facke" Falk, Ronny "Bjurhed" Bjurell, Andreas "Anky" Olsson och Mikael "Micke Carlén

Extra roligt för mig eftersom ett antal av ovanstående kommer från den fantastiska kullen med spelare födda 74-75 som jag hade förmånen att träna och fostra under fem år i Falu IBK: Jernberg, Thuna, Grane, Mc, Bergman, bröderna Kruse och Jonas B.

Och Bäck (IBK), Bergestål (IBK, Slätta), Freak (IBF), Daniel Larsson (Slätta) och Andreas Hansson (Enviken) har jag både spelat med och varit tränare för på seniornivå. Anky (IBF). Micke C (IBF) och Ronny B (IBF) har jag tränat. Och Tommy J har varit tränare för och med mig (IBK).

Alla (även de få övriga som jag "bara" dömt) ska vara oerhört stolta över det där första SM-guldet.

*****

Apropå Andreas "Anky" Olsson och Micke Carlén:

Kommer ihåg något år när de hade en tävling om vem som kunde ha sin T-shirt (som dom hade under målvaktströjan) längst utan att tvätta den.

En sån där typiskt grej som bara målvakter gör.

Anky vann.

Carléns tröja möglade nämligen.

Kommer också ihåg att Ankys rekord av otvättade kalsonger i målvaktsbagen var - 14.

Målvakter är konstiga dom.

*****

Fotbolls-VM är slut. Spanien vann. Rättvist får man säga. Tyvärr spelade Holland riktigt, riktigt fult och skulle haft ett par röda kort. Tredjeprismatchen var riktigt rolig att se, både Uruguay och Tyskland spelar rolig fotboll.

Men nog har VM varit ganska intetsägande och tråkigt?

Inte så många lag som spelat offensiv och rolig fotboll.