söndag 13 mars 2011

Härlig damseger, lite bilder från Newbody Cup och så hade jag så där fel som bara jag kan ha (som Lony* skulle sagt)


Men först:

Jag ska ta ledigt en stund från att skicka meddelanden med telefonen.

Jag ska ta en SMS-ter.

*****

Superhärlig seger (Sorry, Koppen) för IBF:s damer. 8-3 hemma mot Pixbo känns riktigt bra inför nästa match. Och när man dessutom skakade om göteborgslaget även på bortaplan (suddenförlust) i fredags så kanske det är så att matchserien är ganska öppen nu?

*****

Och herrarna fick möta AIK. Som jag absolut inte trodde. Jaja, alla lag i ett slutspel är ju bra och svåra lag. Man har ju åkte ut i femte och avgörande matchen mot både AIK och Warberg på senare år.

Dags för trendbrott?

*****

*Lony är, för er som missat det, min gamle gode vän/lagkompis/tränarkollega/domarkollega Henrik "Lony" Ouchterlony som numera bor i Göteborg.

En av världens roligaste och galnaste (mest det sista) människor.

Ingen kan såga som Lony.

En av hans favoritfraser (till valfri person som förtjänar det) är:

- Nu har du så där fel som bara du kan ha.

*****

Dömde en H3 idag med Patrik Sjögren, en av våra Coming Men i domarkåren. Roligt. Dessutom dömde vi två riktigt trevliga lag som ville spela innebandy och inte yppade ett gnäll på hela matchen. Känns så bra att det trots allt är såna lag som det finns flest av. Några ifrågasättanden, visst, men inte otrevligt och efter svar/förklaring inget mer tjafs.

Sen finns det ju fortfarande det där nionde/tionde av tio lag som det inte spelar någon roll hur "modern" domare man är, eller hur bra matchledare man är.

Ibland måste man vara bara domare också.

*****

Som jag nämnde i förra blogginlägget så arrangerade vi i Dalarnas IBF Newbody Cup (inofficiellt SM för pojkar och flickor födda 95-96-97) förra helgen.

Tillsammans med IBF Falun Ungdoms alla fantastiska funktionärer, alla de mycket duktiga domarna, superkocken Mats Karlsson, städ-/mat-/allt -i-alloansvariga Birgitta "Big Pack" Bortas, alla fantastiska speakrar, min högra hand Jessica Larsson i informationen, Peter "Linken" Lindqvists snygga programblad, hjälpen från Micke & MickeDalarnas Idrottsförbund, sjukvårdarna Catharina och Anette, Erik Reichenberg & Co från Klubbhuset, goa göbben Janne Jildmalm med dotter från huvudsponsorn Newbody, arrangemangsansvarige på Lugnet, Tomas Andersson, vaktmästarna på Lugnet och Anders Mörk från Svenska Innebandyförbundet gjordes ett fantastiskt arrangemang.

Betyg som "det bästa arrangemanget vi någonsin varit på" från ett flertal föreningar, och "ni har höjt kvalitén ytterligare från förra året" från ytterligare ett flertal känns jättebra.

Jag lyckades dessutom efter typ 20 års cuparrangerande äntligen hitta ett omklädningsrumssystem som fungerade. Har alltid tänkt på att göra som jag gjorde, men det har aldrig blivit av/funkat. Men nu var alla nöjda och den "anarki" som kan råda kring omklädningsrummen vid turneringar var...bortblåst.

Dessutom hade jag gjort om spelschemat lite, så föreningarna slapp vänta så länge på sina matcher på lördagen, detta beroende på hur det gick på fredagens match, om man vann eller förlorade. Förlorarna spelade i block 1 och 3, vinnarna i block 2 och 4. På så vis blev det ett bättre flyt i schemat, vilket lagen var mycket nöjda med.

Ett kvitto på att det man gör är rätt mår man alltid bra av.

Många spännande matcher, framför allt finalerna som var superjämna, mycket publik och en glad och trevlig stämning gjorde helgen till en riktig fest.

Men: allt kan alltid bli bättre, så vi har redan börjat med att planera inför kommande år, då vi återigen (för sjätte gången) står som värd för slutspelet.

*

Här kommer lite bilder från arrangemanget:

Som sagt, mycket folk och god stämning på matcherna.

Här en bild från Lugnets A-hall.

*

Huvudsponsor är som sagt Newbody. Ett företag som bildades 1987 och som frodas fortfarande.

Ett företag som gett idrottens föreningar nästan 300 miljoner kronor.

Så stort så man kan nästan inte förstå det.

Här ser vi företagets representant Janne Jildmalm.

En otroligt glad och trevlig man. Står med båda fötterna på jorden. Tacksam och hjälpsam. Oerhört enkel att ha att göra med.

Fler såna människor tack!

*

Ett av hyllade domarparen: Jonas (re)Lax och Conny "Voltarenmannen" Törehed.

De övriga var Patrik Sjögren/Zebastian Fåhraeus (bäst!), Kim Karlsson/Patrik Magnusson, Jocke Eriksson/Marcus Berg (inte han i PSV!), Emma Ahlqvist/Frida Tennstedt, Jessica Nilsson/Emilia Tuomela, Josefine Hedelind/Jessica Olsson, Julie "Jullan" Williams/Marcus Grimborg, Jörgen "Var är min bil" Andersson/Tomas "Silverminken" Pettersson, Jocke Lundberg och så bloggaren/tävlingsledaren själv som fick hoppa in några matcher.

*

Och som sagt, grädden på moset (varför säger man så, det måste vara jätteäckligt) var ju de fantastiska speakrarna.

Här har vi en, Sebastian Bortas. En av alla dessa Bortas som finns överallt och som alltid lägger ner ett hästjobb för innebandyn i Falun och Dalarna.

Och här en annan, Pelle Marklund. Före detta journalist på FK, speaker på Falu BS bandy, radiokändis mm.

Ställde upp när en speaker hastigt fick förhinder.

Och en tredje, vännen-legenden-Boråsaren Peter Edman. Som jag gjort så många turneringar med.
Övriga speakrar (eller heter det speakers?) var PeO Karlström (dalalegend från Skåne), Göran Rörvall (den trevlige och mycket kompetente styrelsemedlemmen i DIBF), Monica Sundin (sportradiokändis), Jenny "Black Beauty" Magnusson (fd IBF- och landslagssuperstar) och blott 15-årige Erik Larsson, som hoppade in och gjorde ett jättejobb.

Vilket gäng!

*****

Nu är det dags för en dusch, en kopp te och så kramas lite.

Först frugan, sen kudden. Förhoppningsvis i den ordningen.

Frugan, här i alldeles ny frisyr.

Hon har klippt lugg.

Det skulle jag också vilja göra.

*****

Kvällens låt: 1983 års ängel - Robert Broberg

*****

Om du vill komma någonstans, gå någonstans
/Nordström/

Inga kommentarer: