måndag 8 augusti 2011

Gamla tidningsurklipp, nummer 9


Men först:

Diskho-kula.


*****

Tungt för Brage, Dalarnas fotbollsstolthet nu. Sju matcher utan seger.

Men om ordföranden slutar, klubbdirektören slutar, tränaren blir kickad, gamle tränaren tar över, gamle tränaren kliver tillbaka och spelare kommer från Argentina helt plötsligt efter att man i flera år satsat lokalt kan ju en viss oreda och otrygghet uppstå.

Tror jag.

Men vad vet jag.

*****

Innebandysäsongen har börjat på riktigt.

Båstad Open har spelats.

Inga finalplatser för IBF Falun dock.

Men Båstad är väl alltid mera Kick Off än spel.

*****

Jag och frugan såg en bra film igår.

True Grit.

Med en Beau Bridges i högform.

*****

Var kissar dom som säljer klockor? Ur-inoaren.

Kastaren var dopad, så han bliv diskuskvalificerad.

Det måste ha varit en jädra fest, till och med månen var full.

*****

Dagens urklipp kommer från 1987.

Och handlar om Faluspelen.

Denna turnering som var den första som arrangerades i Falun, detta av HSK Innebandy med legenden Urban "Ubbe" Jansson i spetsen.

Faluspelen lockade redan från början bra lag, och det var den turneringen som liksom var starten på alla som sedan följde efteråt.

Faluspelen bytte efter några år namn till Isostar Cup, och i denna var det under flera år riktigt många bra elitlag med, både på herr- och damsidan. Och då var det verkligen riktiga föreningars elitlag, inga hopplock. Den var också, för den här tiden, stor i antal lag (över 100).


Den första upplagan spelades alltså 1987, och det är den vi har att tacka för mycket av den fina turneringstradition vi har i Falun.

*****

Jag och frugan och tre av barnen var ute på lite utflykt i helgen. Först bodde vi på hotell (poolen var uppskattad av barnen) i Södertälje från fredag till lördag. Sen besökte vi Lådbilslandet i Nykvarn. Det var ett roligt ställe.

Lägg därtill att barnen fick se två livs levande älgar, en voltad bil i diket och en bro som flyttade sig för ett stort fartyg så förstår ni att det var en ganska rolig tripp för dom.

*****

Det måste, jag säger måste, vara hit som alla servitörer och bartenders går och gör av med sin lön när dom blir törstiga.

*****

Dagens Ryttarn:

Satt o funderade på det gamla uttrycket Fan och hans moster. Men jag får nog fundera lite mer för jag kom inte på något.

*****

Nu måste jag ta ur linserna och borsta gaddarna.

*****

Kvällens låt: Sanctify Yourself - Simple Minds

*****

Det är inte den som först kom på idén som äras, det är den som övertygar världen
/Nordström/

Inga kommentarer: