fredag 28 augusti 2009

Mycket på G

Det har hänt mycket den senaste veckan. Mest trevliga saker men också en lite mindre trevlig. Lilla prinsessan Ella, som precis börjat förskolan, cyklade omkull igår. Vilket innebar att pappa fick tillbringa en natt på lasarettets barnavdelning. En lättare hjärnskakning samt svullet och sönderskrapat ansikte blev resultatet. Men nu är hon hemma igen, om än lite spak.

*****

Var på Harry's i onsdags. Sista gången på en oerhört klassisk ställe, i alla fall i den befintliga tappningen. Från det man var 6-7 år och var på julgransplundring med morsan och farsan via högskoletiden, tiden med IBK-gänget, partytiden med Majsan, Larsson & Pärlan, som egentligen heter Fredrik, Party-Åsa, Sara L och alla andra, alla utgångarna med (blivande) frugan o sen alla 2för1-kvällar så har Harry's varit en röd tråd i party- och utgångslivet.

Oavsett om det hetat Grand, Lindmarkers, Gasoline eller Harry's. Den där lokalen andas fest, glädje, gemenskap och minnen. Även om man nu när man går dit känner sig inte bara som farsa på stan, utan farfar också.

Var där med mycket gode vännen Maria "Söder" Söderström. Alltid lika trevligt att sitta och snacka. Lägg till några cider och Harry's hamburgare så blev det en bra kväll.

Men som sagt, det är inte många man känner igen nu. Peter "Hosjö" Hillner, Mats "Scania" Engdahl, Niklas "Gävle-Dala" Hermansson, Emelie Tinnerholm som jag tränat och så en vid namn okänd kassörska härutifrån Vivo. Det var väl allt.

*****

Mattias Carlgren kommer tillbaka igen, ganska snabbt, från Warberg. Det tror jag är alldeles utmärkt för IBF Falun.

*****

Satt och tänkte lite, och då brukar ju tankarna snurra iväg lite hur som helst.

Om någon springer in i för att råna en glasskiosk, kan det ju bli lite roligt.

- Detta är ett rån!
- Vad bra, vi har precis slut på dom.

Eller:

- Detta är ett rån!
- Detta är en våffla!


Kanske, om rånaren var kastrerad:

- Detta är ett rån!
- Hur många kulor vill du ha?


Sen skulle det ju inte vara lika hotfullt om rånaren kom in och sa:

- Upp med händerna, detta är ett kex!


Speciellt om dom bara hade småsmulor i kassan.

*****

Jag är ju modern numera, eftersom jag är med på Facebook. Och då finns det ju sån där chat också. Peter "Linken" "Farsan" loggade in. Och började med:

- Tjena mittbena!

Sen kom han väl på vem han pratade med, för sen kom det nåt typ:

- Eller just ja, kanske inte det nej.

Stor humor.

*****

Vi hade ju husfest uppe på Dalaidrottens Hus förra fredagen. Temat var Glamour- och kändisfest, de som ville fick klä ut sig. Vi hade välkomstdrink, mingel, röd matta, middag (från PetriHett & Vilt, den gamle HSK-legenden), filmfrågesport med gamla VHS-klipp på video och i Powerpoint på datorn (jag & Stefan "Malung" Jonsson på fotbollsförbundet var ansvariga, gissa vem stod för VHS:en), femkamp och Melodifestivalspelet.

Vi var hela 18 stycken och vi hade mycket trevligt.

Måste ju visa lite bilder.

Här ser vi ett glatt gäng vid välkomstdrinken.


Från vänster "Ankan" Ankerblad i kalsonger, tror att han skall föreställa Markus Schenkenberg, Kristina Lugn alias Ann-Britt på hockeyförbundet, Gunilla på orienteringen, lite bakom Bengan G (maratonmannen, har sprungit över 250 maror...) på friidrotten, Cher alias A-K på gymnastiken, Maggan DIF och så Bertil "Bärra hem Berra" Eek som inte, trots att det ser ut så, står och halsar.

*

Nedan ser vi en världsmästare (orientering) minsann. Jimmy Birklin, som klätt ut sig till ööö... Jimmy Birklin.



Som stämplat ut för dagen. Väldigt likt faktiskt.

*

Nedan bossen på Dalaidrottens Hus, idrottschefen David Bergström. p


Han hade otroligt roligt hela kvällen. Speciellt åt Stefan "Malung " Jonsson när han gjorde entré. Tror David skrattade i tio minuter. Mer om det längre ner.

*

Nedan ser vi Catarina Jonsson rocka loss. Men en liter mjölk i handen (!?)

Hennes man Per, som jobbar på fotbollsförbundet, var tidigare på dagen ofin nog att vara med och spöa mig och Plyhm i tennis. Han fick dock inte gå på festen.

Girlpower eller vad det kallas.

*

Titta vilken fin diskokula vi hade.


Tack Håkan F för lånet!

*

Och så röda mattan förstås...

p


Hmm. Tycker jag känner igen den från några SSL-matcher. Märkligt...

Den var tung, så när vi skulle bära in den blev vi alldeles matta.

*

En av grenarna i femkampen, tre varv med radiostyrd bil runt fyra bord.

Höll dock på att bli inställt direkt då A-K på gymnastiken satte en klacksko i den så vi tvingades till verkstadsbesök direkt.

*

En annan av grenarna i femkampen, utövad av "Malung".

Det mycket klassiska spelet Dragster. En Ramlösa syns överst i bildkanten. Förmodligen planterad (CSI-språk) för att det ska se bra ut.

*

Kvällens behållning och anledningen till att David B skrattade så gott:

Stefan "Malung" Jonsson, utklädd till Patrik Sjöberg.

Klockrent.

Han hade gjort ett par styltor som han tejpat (!) fast på benen så han blev jättelång. Detta tillsammans med linne, peruk och cigg gjorde att han, som han alltid gör, tog hem priset för bästa gestaltning.
p
Sist när vi hade 70-talsfest kom han ju i nån manlig tvådelad blå sliten mysplyschdress. Marie på skidförbundet tog en bild med telefonen och skickade till Stefans fru Malin med orden "är han inte fin?"
p
Svaret kom snabbt från Malin:
p
- Du kan få honom.
p
*

En trött men glad Margareta "Maggan" Appell tar av sig finskorna (alltså fina skor, inte finska kvinnor, den du LarsG!) och stänger huset efter en lyckad kväll.

- Hejdå Idrottens Hus, vi ses på måndag!
p
*
p
Just ja, tänkte avsluta med en riktigt smörig närbild från partyt:


*****

Nu ska jag nog faktiskt krypa till kojs fast klockan bara är barnet (typ halv ett).

*****

Kvällens låt: Higher Love - Steve Winwood

*****

Väck inte den björn som sover
/Nordström/

Inga kommentarer: