tisdag 28 augusti 2007

Bättre - men tråkigare

Snart rullar säsongen igång på allvar! Elitserierna för herr och dam kör igång. Nåja, Svenska Super Ligan eller vad det nu heter på herrsidan. Vem kom på det? Snacka om nerköp. Vad är det för fel på elitserien? Kan högsta serien i stort sett alla andra sporter heta det så... Allt innebandyn gör behöver ju inte vara flashigt och nyskapande, även om det är lite av vår grej...

Damerna ser ganska jämnt och ovisst ut i år också. Det blir säkerligen de vanliga lagen i + Dalen i topp (=Örjans förtjänst) men slutsegrare känns svårt att tippa redan nu. Känns ganska ovisst på herrsidan också. Men fegtipset där är väl att det ungefär kommer att se ut som förra året i toppen där med.

Någonting man kan diskutera är hur roligt det är att se herrinnebandy nuförtiden. Visst, alla är bättre tränade, de flesta har bättre teknik, materialet är hundra gånger bättre än förr och taktiskt så har kunnandet också utvecklats enormt. MEN, gud så tråkigt de flesta lagen spelar nu för tiden. Backa hem, pointa, avvakta, coola ner, avvakta, passa boll i sidled mellan varandra. Avvakta och så avvakta. Inte ens när man bryter så kontrar man utan då backar man hem, börjar sidleda och avvakta. Känns som att många matcher bara är en enda lång väntan på motståndarens misstag... I stället för att försöka nånting själv...

Därför kändes det så ultrabra att ett sånt lag som Caperio Täby gick till final. Full fart framåt, alltid anfallet i första hand (man riktigt såg hur obekväma de var de få gånger de försökte spela lika tråkigt som alla andra lag) och fart och fläkt i spelet. De spelade exakt som de bästa lagen gjorde i slutet på 80- och början på 90-talet. Och vilka anfall och vilka mål! Chanspassningar, dödvinkel, skott bakom ryggen, crosspass med direktskott, ja t o m gamla slag- och svepskott!
Grymt kul att se. Hoppas de håller fast vid sitt spelsätt och att andra lag följer efter.

*****

Dagens friidrotts-VM: Schwissman!

Och Kallur gick till final...Har träffat Susanna Kallur vid nåt tillfälle (kommer faktiskt inte ihåg när) där "idrottskändisar i Falun" skulle sammanstråla i nåt sammanhang. Hon är faktiskt så där glad och positiv på riktigt. Känns riktigt bra att det finns såna människor. Fortsätt vara dig själv, Sanna!


*****

Dagens boktips: Det tredje rikets uppgång och fall. Skrämmande (för uppgången) och hoppfull (för fallet) läsning. Tänk hur nära vi var att världen inte alls skulle sett ut som den gör idag. Vilka hade fått varit kvar? Och så finns det nazister idag som förnekar att det någonsin hänt. Det tillsammans med deras uppträdande gör att IQ fiskmås framstår som klart läge för Nobelpris.

*****

Tack min underbara hustru Helena för att du alltid finns där och alltid ställer upp oavsett vad det gäller. Love You!

*****

Dagens lista:

Fem parfymer (och när de peakade) som vi killar använde för att fräscha upp oss (dvs impa på tjejerna) när jag var ung:

Lacoste - 1987
Kouros - 1988
Lagerfeld -1989
Van Gils - 1990
Fahrenheit - 1991

*****

Arrivederci!


Don't knock it 'til you try it
/Nordström/

Inga kommentarer: