torsdag 23 augusti 2007

Testa stavhopp? Skulle inte tro det!

Torsdag kväll i soffan, frugan utflugen med svärmor. Slötittar på dumburken. Tittar på Minnenas television o nåt gammalt program från 80-talet som hette Teatersport. Jesus, gick man klädd så där? Vilken stil, vilka färger... Zappade in Text-TV och såg då att friidrotts-VM börjar i morgon natt. Härligt! Friidrott är en sån där sport som alltid är intressant att titta på. Många grenar att följa. Springa, kasta och hoppa är ju sånt man kan göra själv och identifiera sig med. I alla fall sittandes i soffan med chips och läsk och bullar och godis och... illamående och magont.

Eller kanske inte alla... Stavhopp, vem kom på det egentligen? Först lyfter du en lång stång som är typ 3 gånger din egen längd, springer med fullt fart, petar i den långa stången i ett litet hål (hur kan dom träffa exakt varje gång?), bänder sig upp, vrider kroppen typ 20 meter upp i luften och kastar sig över ribban. Nedåt med huvudet före! Herregud... Fattas bara att det skulle vara sand eller gräs under också.

*****

I övrigt i VM ser jag fram emot att få se:

Carro Klüfts viktigaste saker under VM; ha roligt, inte tappa bort Ior och spöa så många som möjligt i skitgubbe.

Stefan Holm mellan kval och final sitta i en Shinkanzen (Japans snabbaste tåg) och vinna Japans motsvarighet till På Spåret. Medan pappa Johnny videofilmar.

Hur många kenyaner och överköpta exkenyaer som kommer först på 3000 m hinder.

Merlene (80) Ottey försöka kvalificera sig till sin typ trettionde final sedan OS i Stockholm 1912.

*****

Världens bästa låt just nu: Ozzys Mama, I'm Coming Home

*****

Nej, nu ska jag gå och slänga igång videon och se klart på sista halvtimmen av Morden i Midsomer som jag så förtretligt somnade ifrån (måste vara åldern) i tisdags. Allvarligt, det kan inte finnas några invånare kvar snart. Då får Barnaby och Jones mörda varandra.

Houston, We Have A Problem
/Nordström/

Inga kommentarer: