onsdag 8 oktober 2008

Det är svårt med namn

Digers BK är en mycket klassisk förening, till och med den första föreningen som bildades i Dalarna. Året var 1981. Matcherna i den legendariska Orsa sporthall är oförglömliga. Liten och trång med den osannolika blandningen av riktig sarg, bänkar och tejpad (!) linje på väggen som "inhägnad" av planen.

Namnet är ju lite speciellt, och helt ärligt så vet jag inte var det kommer ifrån (skäms på mig, på allvar). Däremot har folk som inte är så insatta i innebandy lite svårt att uttala namnet. Bland annat har man fått höra:

- Dom där Diggers, var är dom ifrån?

- Dajgers, är dom bra?

Oehört roligt.

Men rätt ska vara rätt, Di-gers ska det uttalas.

Så det så.

*****

Satt och tjålade vid fikabordet på jobbet idag, och samtalet spårade in på eldsjälar i föreningar. Hur mycket jobb de lägger ned, och hur många historier det finns om dom. Måste återge två, med reservation för att det inte är 100% detaljrätt.

Den första handlade om en storfräsare i bygden som hade bråttom till nåt möte, vilket gjorde att han blev stoppad av polisen och åkte på fortkörningsböter. Han fick dock köra vidare, men efter ett tag åkte han dit - igen. Stannar bilen, stressad, tar fram boten, ger den till polisen och säger:

- Är det okej om vi tar den på samma nota?

Vad är det man säger? En gång är ingen gång, två gånger en vana.

*

Den andra var om eldsjälen som sålde bingolotter, satt i styrelsen, var speaker, ja allting. I en match spelade hans lag så dåligt att han tyckte han var tvungen att göra något åt det. Han greppade micken, tittade ned mot planen och sa:

- Frölunda förbereder ett byte.

Han tyckte väl att de behövde få in några pigga gubbar.

*****

Makalös upphämtning av Mullsjö. Osannolik. Mer än osannolik faktiskt. Heja Holtz! Nu måste pappa Friedrich vara stolt(z) hemma i Mora.

*****

VM-kval på lördag. Frågan är om Sverige har något lag kvar snart? Ljungan har lagt av, Linderoth, Svensson och Chippen är skadade. Med hela förra mittfältet borta borde kanske Seb Larsson få spela den här gången.

Men man vet aldrig.

*****

Satt och läste resultat och tabeller i tidningen (en av mina underliga favoritsysselsätningar). Det spelar ingen roll vilken sport eller vilken nivå, det är alltid lika roligt.

Zoomade in bordtennis. EM hade tydligen spelats. Att herrarnas storhetstid är förbi, det vet vi ju. Så en femteplats i lagtävlingen var väl OK. Men damerna... De har ju i alla fall legat kring 8-10:e plats. Nu hittade jag Sverige i match om - 25:e plats.

25:e plats.

Herregud, hur många lag är det med? 27?

Och spelar man verkligen om platserna så långt bak i fältet?

*

Lite kul: i Tyskland spelar en som heter Boll och i Österrike en som heter Schlager.

Men det hade varit ännu roligare om dom hetat Puck och Punk.

*

Sverige vann i alla fall matchen om 25:e plats med 3-0.

Mot Luxemburg.

*****

Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken
/Nordström/

Inga kommentarer: