fredag 17 oktober 2008

Match - och match igen

Match i förrgår (läs onsdag) mot Tolvfors hemma. Stabilt spel, klar seger med 10-1. Vi rullade hela matchen på tre femmor och det kändes riktigt bra. Ikväll (läs fredag) väntar säsongens svåraste bortamatch, Skutskär. Speciell hall, längsta resan, man vet aldrig domarnivån och dessutom är Skutskär ett bra lag. Enda matchen på säsongen som vi åker buss, det ska bli roligt. Det är alltid en speciell stämning när man åker buss. Hoppas vi kan hålla i vår fina trend vi har just nu. Det är i alla fall en enorm konkurrens i laget och mycket bra fart på träningarna.

*****
ppp
Om man jobbar på Friidrottsförbundet, har man många löpande uppgifter då?

*****

Man måste alltid tänka på vad man säger. För många år sen gjordes en intervju i Sportspegeln med dåvarande toppcyklisten Tommy Prim (han kom faktiskt tvåa i Giro D'Italia 1981 och 1982, stort). Man diskuterade vikten av att vara pigg och på en fråga hur han gjorde så svarade han:

- Jag dricker mycket kaffe, för det är bra med mycket kokain i kroppen.

Oops. Ibland kan det vara bra att hålla isär begreppen.

Det är en jädra skillnad på -kain och -ffein.

*****

Vi i IBF Ungdom har fått en förfrågan om vi kan hjälpa till och samla ihop gamla klubbor och sända till ungdomar i Sydafrika. Självklart ska vi försöka ordna ihop ett gäng stickor.

Kan ju dock bli lite problem om klubborna är för långa, om det är seniorklubbar vi skickar och det är knattar och ungdomar som skall ha dom.

Men då kom jag på det.

Man kan ju alltid ta med klubborna till Kap-staden.

*****

Lill-prinsessan Ella, 5 år, har precis börjat knäcka koden lite smått med läsning och skrivning. Alfabetet har hon kunnat länge och en del ord också. Men nu är det en himla fart på ljudning och stavning och hon bokstaverar varenda litet ord hon ser.

Titta bara här, vad hon skrivit alldeles själv, utan hjälp.


Oj, papperet tog helt plötsligt slut. Men då går vi bara tillbaka till raden ovanför. Charmigt.

Kan man annat än smälta?

*****

Här är ett ganska tjusigt lagfoto. En annan (den lilla pygmén till höger) var inte så gammal på den tiden. När man hade klassens timme på fredagar och killarna klädde ut sig till Kiss och tjejerna till ABBA, och sen mimade till låtarna.



Och när man hade klassfest och lyssnade på Baccara och Boney M. På ens bänk så fick man ett glas saft, en bulle, tre negerbollar (man fick säga så då) och en hög med popcorn. Och så en tandborste. Klassiskt. Lika klassiskt som Flourtanten var en skräck.

Har en ganska fin tröja på bilden ändå. Det är värre från andra skolkort från 70:talet: Manchesterbyxor (med breda ränder såklart), plyschtröjor, träskor och skjortor med snibbar stora som haklapppar. Allt var inte bättre förr.

Framför allt hade jag en massa hår. Lugg till och med.

*****

Livet är en utmaning - möt den

Livet är ett äventyr - våga det

Livet är ett mysterium - lös det

Livet är ett löfte - infria det

Livet är en resa - fullborda den

Livet är en strid - kämpa den

Livet är ett pussel - lös det
ppp
Livet är tillfälle - ta det!

Bengt "Bengan" Johansson

*****

Nu ska det laddas för match!

*****

Livet är inte bara en dans på rosor, det är en fest också
/Nordström

Inga kommentarer: