tisdag 7 oktober 2008

PRO, test och en galen österrikare

Klubba, skor och Pacemaker - allt du behöver

*****

Karl-Heinz "Kalle" Seiler, min gamle vän från Sandviken, var inte bara en bra domare förr; han är även den som tillsammans med min ärade bror Håkan skrivit om och utformat regelboken till vad den är idag. Många timmar lade dom ned på den, både för att göra regler och tolkningar tydligare och för att språket (vilket brorsan är expert på) skulle bli korrekt.



Det gick också rykten om att de gubbar som förevisade domartecknen i regelboken som kom efter föreställde mig.

Eftersom de såg så arga ut och skadeglada vid tecknen för straff, protest mot domslut och olämpligt uppträdande.

Hmm, konstigt...

Förmodligen ingen sanning alls i det.

*****

Kalle är en riktigt rolig person också. Många roliga kommentarer och bitska gliringar har kommit ur den österrikeättade munnen.

Kalle var väl inte sådär jättebra på engelska så därför skulle han gå en engelskkurs en gång. Kursen bestod av människor av olika nationaliteter och Kalle hamnade bredvid en arabisk kvinna. Kalle frågade lite tyst: du, vad heter "jag älskar dig" på arabiska? Kvinnan svarade. Varpå Kalle reser sig upp och ropar:

- Vet ni vad hon sa? Hon sa att hon älskar mig!

Typiskt Kalle.

En annan episod är den när jag och Kalle satt och pratade i Lugnets A-hall. Då kommer Rosmarie "Rosie" Larsson, spelare i IBF Faluns damlag dit för att sitta i sekretariatet. Rosie hade på den tiden piercingar lite här och där. Hon hade en i näsan och en i ögonbrynet. Kalle, som är lite gammalmodig, grymtade och sa: har du på fler ställen också? Varpå Rosie drog upp tröjan en bit och visade naveln...

Kalle kom faktiskt av sig lite och blev tyst. När Rosie satt sig så så tittade Kalle på mig, flinade sådär som bara han kan, lutade sig mot mig och viskade:

- Jag ger mig fan på att hon har på fler ställen också...

Också typiskt Kalle.

*****

Kvällsläsning just nu: Offerlek av Mark Billingham.

*****

En tvätt skall hängas, och några domarlistor kompletteras. Reality Bites!

*****

Kvällens låt: Disco Inferno - The Tramps

*****

Även en lärd man kan snubbla
/Nordström/