lördag 7 februari 2009

Inför lagen är vi alla lika

Ett av de bästa domarparen vi haft i innebandy var Glenn Nylén (mannen med väderkvarnsarmarna) och Per Hellberg (bördig från Avesta). De huserade under både 80-, 90- och 2000-talet i toppen på innebandy-Sverige.

Att vara domare på elitnivå innebär ju att man får flacka och flänga en del i landet. Så var fallet även denna gång då Glenn och Pelle varit i Örebro och dömt och skulle hem igen. Någonstans i trakterna kring Mariestad gick det väl kanske lite väl fort. Närmare bestämt drygt 110 km/h.

På 90-väg.

Det bar sig dessutom inte bättre än att polisen stoppade Glenn och Pelle. Glenn som är ganska välsmord i munlädret försökte väl nåt i stil med att "vi är innebandydomare på väg hem", "vi är ju nästan i samma bransch" och "så ni kan väl vara lite snälla".

Det gick väl sådär.

- Här är det jag som är domaren, sa polisen.

Och halade ut Glenn ur bilen.

Det finns många saker att spendera ett domararvode på.

Fortkörningsböter till exempel.

*****

Otroligt viktig - och skön - seger i derbyt och lilla seriefinalen mot KFUM Falun. Jag tyckte vi hade matchen ganska säkert (förutom 7-8 sista minuterna i andra och 4-5 första minuterna i tredje), och jag tyckte faktiskt vi spelade ganska bra hela matchen, bättre än på länge.

Var tvungen att fråga en helt opartisk person som satt på läktaren (och inte håller på nåt av lagen) och denne tyckte att vi var en klass bättre och hade kontroll på matchen. Det kändes bra.

Tycker dock att KFUM är ett bra lag och väl förtjänar sin topplats. Dom försöker spela innebandy också. I Kalle Zetterström har dom en riktig lirare som säkert skulle kunna vara bra även på en högre nivå. Och förutom att båda coacherna i KFUM (Fredrik Andersson och Johan "Skägget" Ryttare) är mycket trevliga och schyssta, så är de listiga och rutinerade också. De får ut mycket av laget. Cred!

Vi spelade på två femmor och det funkade bra. Nu är faktiskt ett antal spelare på G igen så nästa match mot Sätra hemma kanske vi kan spela på tre hela femmor som vi gjorde hela hösten. Det vore underbart! Det känns som vi behöver vinna två av fem kvarvarande matcher. Det vore väl sjutton om vi inte skall klara det! I annat fall är vi inte värda att gå upp...

*****

Detta var en nyhet för ett tag sen:

Skurup: Hundar körde in i hus
På fredagskvällen körde en bil in i ett hus på Pilgatan i Skurup. De boende i huset hörde en smäll och upptäckte att någon kört in i väggen till uterummet. Det trodde att det var en smitningsolycka då bilen var tom, men i baksätet upptäckte dom en dvärgschnauzer och en kinesisk nakenhund. Bilen hade stått i en backe och på något sätt lyckades hundarna få bilen i rull.


Alltså. Några funderingar föds. Som vanligt. Jag kan ju inte läsa nyheter utan att det börjar snurra i huvudet.

Om det var dvärgschnauzern som körde så förstår man ju att dom krockade. Han kan ju inte ha nått upp till rutan och sett något. Om det var den kinesiska hunden som körde, är det ju också förståeligt, han kan ju inte ha förstått språket på skyltar och annat.

Undrar för resten om det var en hundkoja dom körde?

Och man har ju hört talas om co-pilot, men hund-pilot?

Baksätet och nakenhund. Då förstår man ju också att dom krockade.

Men den enkla sanningen var kanske att dom druckit sprit.

Fyllehundar.

Ursäkta, kan ni koppla mig till...

Och nästa gång dom är ute och åker och stannar, måste dom lägga i - hundbromsen.

*****

Apropå domare: Tänk vad mycket saker man har velat sagt ibland. Och vad kul det skulle blivit. Men man måste ju tänka på vad man säger när man dömer

Men så här kul kunde det ha blivit, om man kört med lite alternativt snack:

Det finns fler...

*****

Damlandslaget vann med 10-1 över Finland, Malin Dalbjer 4 kassar. Roligt.

*****

POOL! 3-2 borta mot "Pompey". Viktigt! Och vem avgjorde? Jo, Magica-Torres. He´s Back! och i 92:a minuten. Gött e' de'!

*****

Tror jag ska bränna lite skivor, det var länge sen. En stor samling schlagerklassiker (den bästa partymusiken!), en stor samling hårdrocksklassiker (i wanna rock!) och en megastor 80-talssamling (nostalgi!).

Och så ska jag äntligen ska fixa till min urklippsbok.

Och så ska jag göra en fotoutställning av mina saker i mitt nostalgiskåp.

Och så ska jag...

*****



*****

Ikväll ska gumman ut med några polare. Få se om det blir markservice i morgon förmiddag. You'll never know... Själv ska jag försöka se klart Förintelsen: CD5 väntar i DVD:n. Och äta ostbågar. Det var länge sen. Och knäppa en eller två Carlsberg Sort Guld.

Worth Waiting For.

*****

Kvällens låt: Tuesday Afternoon - Stonecake

*****

Beslut är bra, handling är bättre
/Nordström/

Inga kommentarer: