lördag 14 februari 2009

Kanske dags att ändra slogan (ett argt blogginlägg för en gångs skull)

Svenska Innebandyförbundet har ju en (nedvärderande och inte direkt positiv) slogan som lyder:

"Hänger du inte med är du inte snabb nog"

Förutom att den är fullständigt vansinnig så trycker den också ner spelare som spelar på lägre nivåer och ungdomar som kanske inte kommit så långt i sin utveckling - än.

Var ju och såg IBF Falun - Storvreta i Ligacupen i torsdags, och har dessutom sett ett antal matcher på TV. Jag tycker att innebandyn på högsta nivå tappat all sin charm. Defensivt, tråkigt och noll fart. Det finns inga profiler, de flesta är en ganska så duktig jämngrå massa. Lagen står ju stilla (Täby ett lysande undantag, vilka hjältar) och spelar innebandy, hur svårt kan det vara?

Och lag säger på allvar att "vi måste ha mindre boll, då har vi större chans att vinna".

Fy fan, vad tråkigt. Och så oerhört långt ifrån innebandyns idé.

Och man ska inte vara nån gammal bakåtsträvare, sur och så, och alla vet att jag älskar 80-talet. Så vi ska vi inte gå tillbaka dit. Men: Säg för 10-15 år sen, mitten-slutet på 90-talet, då var nog innebandyn som bäst. Fart, fläkt, bra passningspel, smart försvarsspel utan att vara defensivt, anfallsspel i full fart och massor av profiler. Jag påstår och står för det till 200%, även om det är min absolut alldeles egen subjektiva åsikt, att innebandyn idag är sämre än tidigare.

Och absolut tråkigare.

Och definitivt långsammare.

Nä, jag tror att SIBF får ändra sin slogan.

Är du inte snabb nog, hänger du nog med ändå.

*****

En annan sak som är mycket oroväckande är att fler och fler vuxna, främst föräldrar men även ledare, skämmer ut sig och sporten genom att skälla på stackars unga och lovande domare. Och ofta unga kvinnliga domare. Oförsvarbart!

Det borde vara livstids avstängning från arenorna för såna vuxna. Det är så fruktansvärt jävla dåligt. Och helt oacceptabelt. Och ändå värre är dom som försvarar det. Vi ska vara rädda om våra domare, och vara glada att det finns folk som vill döma. Snart har vi inga kvar om folk ska hålla på så här.

Och det måste vara otroligt pinsamt för det barn vars förälder håller på så där. Men: som ledare och föräldrar håller på, så tar ju också barnen efter. Det gör ont, men det är sanning. Jag skulle aldrig drömma om som vuxen att säga ett enda ont ord om en domare om jag stod på läktaren.

Dom måste helt enkelt han nåt fel i huvudet. Vuxna häver ju så lätt ur sig att barn och ungdomar har DAMP och ADHD idag.

Faktum är att det verkar finnas en hel del med vuxen-DAMP och vuxen-ADHD också.

Det finns många som borde skämmas, och jag hoppas dom gör det. Men tyvärr brukar dom inte göra det.

Vi måste från förbund och föreningar stå upp mot dessa vuxna så kallade förebilder och visa att vi inte tolererar sånt här mot våra ungdomar.

Och göra det tufft och skoningslöst.

*****

Och titta bara på ishockeyn. En spelare som fått matchstraff slåss mot en sportchef och en ledare i spelargången. Om inte dessa blir avstängda under en lång tid så kommer ishockeyn att tappa all trovärdighet.

Den tuffa och hårda ishockeyn. HaHa!

Visst, vuxna människor som slåss så fort dom kommer närmare än en decimeter från varandra eller får lite is sprutad på sig.

Moget. Not. Fjantigt. Yes.

Inte det minsta coolt eller tufft.

Bara patetiskt.

*****

Shit, det här är nog det mest negativa blogginlägg jag någonsin skrivit.

Inte likt mig.

Men det måste ut.

Ursäkta.

*****

1987 var planmåttet i Schweiz 20 x 10 meter. Och man spelade tre mot tre på planen med handbollsmål där målvakten hade klubba.

Det var ju ändå inte så länge sen, och i Sverige såg det ju helt annorlunda ut redan då.

Märkligt.

Det var nog tur att man gick efter den svenska versionen när man satte ihop en gemensam internationell regelbok...

*****

Såg att Lili & Susie var med i schlagerfestivalen. Vilket väcker nostalgikänslor. Sån 80-talsflashback. Pojkarna drömflickor. Tuggummipop. Bara magar och rosa kläder. Vinylsinglar. Tracks.

Oh Mama, can't you tell, Oh Mama, can't you tell
If you want my love, won't you ring my bell

Minns att vi i Norslunds/IBK-gänget var på en konsert med dom typ 86-87 nånting, på den klassiska Lugnetkarnevalen (R.I.P.). Dom spelade vid underbacken vid Skidstadion. Larsa Håkansson hade Christer Wikström på sina axlar hela konserten.

Det var för övrigt den Lugnetkarnevalen som Christer absolut skulle ha en sån där mjukisbanan som fanns i lottstånden på den tiden. Efter att ha köpt ett hundratal (!) lotter utan någon lycka köpte han en direkt av en lottförsäljare för 40 spänn.

Sen tappade han den på hemvägen.

Apropå Lili & Susie: Tom Westers farsa, Rune, hade en tes: Alla tyckte ju att Lili & Susie var så snygga, men han var inte riktigt nöjd.

Han tyckte att dom skulle byta kropp och huvud med varandra.

Intressant.

Dom är ganska lika varandra, dom där Westers.

*****

Ett av dom stora hoppen i skidskytte-VM, Carl-Johan Bergman, kom på - 80:e plats.

Ööö... Inte så bra om man så säger.

Eller som han sa själv: Det kändes redan efter hundra meter att det inte skulle gå bra.

Det var i alla fall snabbt.

*****

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Vill tillägna några rader till alla barnen, och självklart, min underbara hustru Helena.

Jag Älskar Er!

*****

Nu är det dags att cykla ifrån John Blund. I morgon väntar match mot Sätra för div 3-laget. Förhoppningsvis en seger närmare serieseger.

Men hårt jobb och rätt fokus är ett måste.

*****

Kvällens låt: Words - The Christians

*****

Den stora faran är inte människornas ondska, utan de goda människornas tystnad
/Nordström/

Inga kommentarer: