måndag 26 januari 2009

Ganska så effektiv

Har ju inte mått så bra fysiskt på slutet, med diverse åkommor. Som till största sannolikhet, enligt läkaren, beror på stress. Kom därför på att jag skulle göra en lista på saker som behöver göras här hemma (och en liknande på jobbet, och en för IBF Ungdom) i huset och saker som kanske stressar mig för att det inte är gjort. Och pricka av vartefter. Passar bra eftersom min underbara fru jobbar kväll fyra kvällar den här veckan.

Saker att göra som till exempel:

Dammsuga trappen

Skotta snö

Organisera min strumplåda

Plocka ihop grejor som ligger överallt

Städa tvättstugan

Bära ut saker på vinden

Städa Ellas myshörna

Damma på ovanliga ställen

Sortera papper

Göra ren kryddhyllan

Hann göra 22 av 29 punkter på listan idag. Underbart. Känns redan bättre. Kan säkert hitta på flera punkter till i morgon.

*****

På torsdag väntar ett mycket tufft derby mot Kingsgården. Ett Kingsgården som mycket meriterande slog Enviken i förra omgången. I helgen spelades RM för juniorer. Där många av truppens spelare deltog.

Självklart fick vi ytterligare två utespelare och en målvakt skadade. Var väl ganska väntat. Det är inte (inte alls rasistiskt menat, det är ju ett uttryck) tio små negerpojkar längre.

Det är hundra. Fast i stället för att bli färre så blir dom bara fler.

Men vi måste kämpa på. Vi har ju inget val.

*****

Dömde hela dagen i går på RM tillsammans med kollega Mats Engström. Direkt vid första matchen, 08:00 på morgonen, small det till. Två tvåor, en femma, tre 2+10:or och ett matchstraff.

Det var ett lag som inte hade haft Nordström förut.

Till lagets fördel skall sägas att några spelare skämdes rätt rejält och att ledarna inte var nöjda eller på något sätt försvarade sina spelare. Och att det gick hur bra som helst när vi dömde dom senare på dagen.

Mycket roligt blev det när laget (som hade blåa tröjor) hade två 2+10:or samtidigt och det satt fyra personer i utvisningsbåset. Mats, som står vid det andra lagets bås, säger då lite försiktigt:

- Oj vad det var blått borta vid seket.

Då säger en i det andra laget:

- Det är deras avbytarbås.

Stor humor.

Mats kunde inte sluta le.

*****

Träffade även på vännen och moralegenden Conny Törehed på RM. Tjena, sa han. Still Going strong, ser jag!

Snarare Stel going strong.

*****

Näst sista vändan, för den här gången - kanske för alltid, man vet aldrig - av coola och märkliga men ack så sanna föreningsnamn genom åren:

SJ SK - fick dom mycket LOK-stöd?

Huli BoIS - rena rama Hawaiispelet när dom lirade

BK Ljuset - stake i dom pojkarna

Sofia BoIS - spelade dom både i pojk- och flickserien?

Och så hade vi

IBK Assar

Tomtebo SK

och

Pressmaster FF

*****

En stor vecka för lilla prinsessan Ella, fem år. I tisdags var hon med pappa på sin första innebandyträning. Hon sorterade koner i färg (pappas flicka!), åt chips, utforskade FK Arena, hämtade bollar, sköt på småmål och fick en lektion efter träningen av Ciya Hajo (som tränade tillfälligt med oss) hur man dribblade. Han var impad.
p

Hon ritade även av min tränarkollega Plyhm:


Sen på söndagen åkte hon skidor (längd) för första gången i sitt liv då hon var med mamma och lillebror till frugans hemby (läs: mitt i ingenstans) Dala-Järna. Enligt frugan åkte hon som den värsta Gunde Svan så nu är det väl bara att inhandla skidor.

Det är tur att hon är så duktig att stava redan.

*****
p
Legendaren Glenn Nyhlén (mannen med armar och ben som väderkvarnsvingar), den gamle goe göteborgsdomare som tillsammans med Per Hellberg från Avesta var ett mycket bra domarpar under många år, har haft en underbar kommentar.

(Glenn är för övrigt den ende som slagit mig på löptesten på Elitdomarkurserna. Men vad skall man göra när man möter nån som tar hela upploppsrakan på ett fyrahundrametersvarv på två kliv? Kändes alltid som man hade taxben när man sprang mot Glenn)

En spelare var väl inte så nöjd med Glenns dömning, och yttrade det klassiska "du måste blåsa åt bägge hållen, domarn!", varpå Glenn lugnt replikerade:

- Jag blåser utåt.

End of discussion.

*****

Nu har jag snart klarat av punkt 23 av 29 på listan.

*****

Kvällens låt: 1999 - Prince

*****

Ingen vet var skon klämmer utom den som bär den
/Nordström/

Inga kommentarer: