söndag 11 januari 2009

Serie(om)start!

Idag smäller det igen. Efter ett ganska långt uppehåll är det dags att äntra planen i seriespelet för oss i IBF Falun Ungdom. I slutet av hösten gick det lite halvtungt och den enda träningsmatchen vi spelat och träningarna under uppehållet har varit sisådär. Utom den sista i torsdags som var riktigt, riktigt bra. Vi får ta med oss den.

Vi möter Tolvfors borta i Gävle, en ganska så tuff bortamatch även om Tolvfors ligger (just nu) i de nedre regionerna av tabellen. Vi är ju rejält decimerade också, tio (!) man av de som var ordinarie under hösten är borta av olika anledningar. Men vi ska slita hårt, vara positiva och försöka hitta tillbaka till det vi haft tidigare. Spännande blir det i alla fall!

*****

Jag och ärade broder dömde en herrtvåa igår, Hedemora - GS 86. Jag vet inte. Det här med att ge chanser och snacka med spelarna i stället fungerar inte alltid. Det räcker ju med att nån spelare i varje lag inte klarar av det. Vi försökte låta spelarna göra upp själva, släppa mycket fördel och inte lägga oss i så mycket. Vad vi skulle gjort var att nypa i nån hårt spel och ett snack i början, så hade det varit helt lugnt allting. Så som vi brukar göra. Om det behövs alltså.
p
Det får vara slut med den där mjäklinjen nu.

Nåja, även om vi inte gjorde nån superbra match så var det heller ingen katastrof (eftersom vi, trots allt, har en väldigt hög lägstanivå). Vi har väl gjort ungefär 1000 bättre matcher, några sämre och en bunt likadana. Däremot är det skrämmande hur många i publiken som har totalt noll koll när det gäller regler och tolkningar. Men det är väl deras privilegium.

*****

0-0 igen mot Stoke (andra gången i år) var väl inget höjdarresultat direkt för 'Pool. Men Zlatan målade igen.
p
*****

Så härligt för innebandyn att Henke Larsson spelar med Helsingborg ett tag till. Och ytterligare en klump i halsen för de fotbollsälskare som är innebandyhatare.

Varför kan man inte vara idrottsälskare bara?

Tror inte vi själva just nu inte riktigt förstår hur stort det är för innebandyn med Henke och hans inställning till sporten. Efter Henkes entré i innebandyn är inget längre omöjligt.
Nu kan de inte spotta på oss längre.

*****

Lilla prinsessan, 5 år, Ella var på kalas igår.
p
Hon var till dagiskompisen Hampus, numera 5 år. Samma Hampus som Ella är kär i. Och han i henne. De ska inte gifta sig säger dom, men dom ska skaffa barn. Gifta sig kan man göra sen.

Däremot är Ella lite putt.

För även om Hampus är kär i henne, så vill han inte pussas.

*****

När Finland 1994 snuvade Sverige på historiens första (och enda?) EM-guld så hette målvakten i Finland - Jan Gråsten.

Coolt.

Snacka om att springa på berg....

*****

Vi avslutar med en bild på smörsångaren Barry White:


*****

Nu ska jag och småttingarna äta mat, frugan jobbar.

*****

Dagens låt: Yester-you, Yester-me, Yesterday - Stevie Wonder

*****

Liten tuva stjälper ofta stort lass
/Nordström/

Inga kommentarer: