lördag 3 januari 2009

Litet jubileum, Arne Hegerfors o ett väldigt manfall

p
Detta är faktiskt inlägg nr 300 sen jag började blogga för ungefär 1,5 år sen. Lite förvånad och lite imponerad själv att det blivit så många. Och några till blir det i alla fall.

Ett litet jubileum alltså!

*****

Ni vet väl vid det här laget att jag inte är så impad av Zorro-tekniken, eller namnet, tycker att det är lite fjantigt. Men kommer ni ihåg vad det hette när Janne Täkhä introducerade tekniken:

Luftskott.

"Här ser ni Janne Täkhä göra mål med ett fantastiskt luftskott!"

Zorro kanske inte är ett så dumt namn ändå.

*****

Jag är, och framför allt har varit, en stor tennisfantast. Upplevde alla högtidsstunder med Borg, Wilander, Edberg och dom andra under storhetstiden med början på mitten av 70-talet fram till början av 90-talet. 1987 vann Jocke Nyström singeln i Swedish Open i Båstad efter finalvinst över Stefan Edberg. Men denna sommarvecka var något annat i fokus.

Nämligen innebandy...

Detta är hämtat ur tidningen Svensk Innebandy 1987:

Alla som såg den TV-sända finalen i Swedish Open i somras mellan Jocke Nyström och Stefan Edberg njöt säkert av tennisessens härliga kupp när det var dags för prisutdelning.

-Underbart att vinna Swedish Open. Nästan lika kul som att vinna innebandymatchen, tyckte Nyström.

- Det var inte så svårt att vinna i innebandy när jag spelade tillsammans med Jocke, replikerade Edberg.

Tennisen kom på något märkligt sätt i skymundan den här finaldagen. Den match som det talades om hela veckan var den mellan "Champions" (Mats Wilander, Jan Gunnarsson, Matt Doyle m. fl.) och "Challengers" (Jocke Nyström, Stefan Edberg, Mikael Pernfors, Anders Järryd m. fl.). Det var de förstnämnda som slog innebandylandslaget i höstas. Då var Jocke skadad och fick nöja sig med att vara coach.

Nu samlade han ihop ett eget gäng som spelade skjortan av mästarna. Matchen slutade hela 6-1 sedan Nyström och Pernfors briljerat med tre mål vardera. Detta inträffade i Halmstad på onsdagen inför 682 betalande, och resten av tennisveckan gick i innebandyns tecken.

- Vi ska förklara för TV-tittarna vad det är för en landbandymatch spelarna talar om, sa bisittaren Ove Bengtsson under prisutdelningen.

- Det heter innebandy, kom det blixtsnabbt från Arne Hegerfors.

Tack för det, Arne!

*****

Vi i IBF Falun Ungdom leder ju serien rätt så stort och har ännu inte förlorat. Nästa helg startar vi om efter juluppehållet och nu börjar det tyvärr bli lite ont om spelare. Elit har plockat upp fyra spelare till SSL (bland annat tre av fyra ordinarie centrar), några bara för att sitta på bänken och det är tråkigt eftersom vi inte kan använda dom då. Dessutom är några skadade och sjuka, och ett par andra borta för andra orsaker.

Sammanlagt saknar vi nio ordinarie spelare sen i höstas. Men vi får kämpa på och lita på de spelare som vi har. Nu får de chansen och jag vet att de är bra. Har en känsla av att laget kommer att bli väldigt ungt under våren...

*****

Ikväll ska jag faktiskt försöka titta på semifinalen i Junior-VM i ishockey. Ska bli spännande.

*****

Har ju tidigare "behandlat" coola spelarnamn och roliga föreningsnamn. Nu är turen kommer till turneringar. Har även hittat några fler föreningsnamn samt gjort en riktig djupdykning i innebandyklubbahistoriken (inte riktigt grammatiskt rätt, jag vet) från 80-talets början och fram till mitten av 90-talet.

Lite gamla anekdoter har ploppat fram under gömmorna i huvudet, jag har gjort lite research i en del gammalt material och sen om allt går som det ska, kommer ni att få lite mer kännedom om några av Bloggprofilerna jag brukar skriva om.

Allt detta kommer i bloggen nån gång under våren.

Be there or be square...

*****

Nu ska jag försöka coola ner lite, idag har faktiskt änglarna (Ella & Filip, inte IFK Göteborg) för en gångs skull varit riktigt jobbiga samtidigt som jag nog är överkänslig pga en efterhängsen förkylning och dålig sömn de senaste veckorna.

*****

Kvällens låt: When the children cry - White Lion

*****

I morgon är en annan dag
/Nordström/

Inga kommentarer: