måndag 11 augusti 2008

Lugn, lugn, lugn

Det pågår nåt sorts "krig" ute i bloggvärlden. Om vem som gjort vad, och vem som har rätt, och vad som är sant, och vem som är arg, glad, positiv och negativ, och att några bloggare håller varann om ryggen, och om vad som är rätt och fel på olika blogglistor.

Med mera, med mera.

Hallå, coola ner!

De flesta har olika åsikter, så kommer det alltid att vara. De flesta som bloggar skriver ju subjektivt, vilket innebär att egentligen så finns det ju inte så mycket rätt eller fel, eller hur? Vi skall vara glada att det finns så många som skriver om innebandy.

Det finns bra bloggar (många!), mediumbloggar (jättemånga!) och dåliga bloggar (inte så många), men de flesta har något att säga. Sen får man själv välja vad man vill läsa och hålla med om, tycker jag. Och en del provocerar och vill skapa lite debatt men vill inget illa för det. Nej, jag tycker att innebandyns blogghimmel är intressant, det finns så mycket olika.

Själv har jag väl också varit med på en del listor. Och det är visst smickrande, men inget mål och ingen nödvändighet. Det är inte därför jag bloggar. Det är för att det är så himla roligt! Och för att man varit med om så mycket roligt och det är kul för andra som var med då att få höra det igen eller komma ihåg nåt man kanske glömt.

Roligare än alla listor är att jag ligger på mellan 700-900 läsare i veckan, vilket jag tycker är bra för en gammal gubbe. Roligt är det, därför att många av dom som läser är gamla kompisar och med- och motspelare och annat innebandyfolk från förr som känner igen sig i texterna. Det är mycket därför jag skriver också, för deras skull.

Så kom igen alla bloggare, fortsätt skriv vad ni vill och tyck vad ni vill! Och så försöker vi alla vara så positiva vi bara kan! Det ska vara roligt att vara innebandybloggare!

*****

Det här tycker jag är kul till exempel:

Ett par gånger har vi i kompisgänget varit på Skara Sommarland (heja Bert!). Där har man ju massor av vattenattraktioner bland annat. Till exempel vattenbanor där man kan åka ikapp, vattenbanor där man kan åka runt, det klassiska Fritt Fall (där man får operera ut badbyxorna ur rumpan efter åket) och en massa fler.

Och så Skruven.

Skruven är två rör som är sammanflätade i varandra, man åker alltså runt det andra röret hela tiden. Meningen är väl att man skall åka två samtidigt och tävla ner eller nåt. Det är högt, ganska brant och går rätt så fort.

Denna Skruven skulle legenden Patrik "Trav-Idof" Idofson åka en gång mot nån, jag tror det var mot mannen-myten-vännen Tom Wester. Idof klev upp och gjorde sig beredd. Men då han tittade ner i röret blev han osäker och ångrade sig och började kliva tillbaka upp på stegen.

Noteras bör att man skall åka med fötterna neråt i Skruven.

Dock, så halkade Idof på sista trappsteget upp och lyckades ramla av stegen och ner i röret.

Med huvudet först.

Alltså, detta Ooaaah! Ooaaah! Ooaaah! som hördes varje gång Idof åkte runt det andra röret hördes nog i hela Skara Sommarland. Till slut plaskade han ner i slutbassängen med ett gigantiskt PLASK!

Idof, som normalt inte är så solbränd, var totalt kritvit i hela kroppen. Eftersom han hade blåa badbyxor på sig, såg han ut som en flagga.

Den finska.

Som sagt, sånt är roligt.

*****

Nu ska jag pyssla lite innan gumman kommer hem från kvällsjobbet.

*****

Dagens klassiska lag: Falu IBK:s lag från 1986/1987 som kvalade upp till dåvarande högsta serien genom att slå Boda IBK med 2 x 5-4, båda i sudden death. Klassiskt nagelbitande matcher.

lvakter: Tom Wester/Anders Svensson, backar: Micke Hilleskär, Totte Andersson, Kenneth Hallin, forwards: Peter Lindqvist, Per Nordström (K), Anders Stenberg, Lars Sundgren, Nisse Johansen, Anders Millén, avbytare: Jonas Holmkvist, Christer Sundin.

*****

Att ta medicin är inte roligt, men att ha roligt är en bra medicin
/Nordström/

1 kommentar:

Emmy sa...

vet du någon bra medium blogg så säg till. skulle verkligen behöva!
:)