tisdag 10 mars 2009

Den som spar han har

Myten-målvakten-vännen Tom Wester är en man med många idéer. Det har ni som följer bloggen inte kunnat undgå att märka. Otaliga är de situationer och händelser han varit med om. Jag har skrivit om en del och ändå finns det tusen och åter tusen till.

En av de mer märkliga idéerna var när han skulle spara chipslukt.

Det är faktiskt sant. Chipslukt.

Bakgrunden var att jag, Tom och min ärade broder Håkan skulle se på en videofilm (VHS såklart) hemma hos TomVallavägen. Det var nog sent 80-tal eller möjligen tidigt 90-tal. Hur som helst, Håkan har med sig en chipspåse (Dill & Gräslök, mmm) som han skall ha till filmen. Precis när han ska till att öppna skriker Tom:

- Vänta! Vänta! Det brukar lukta så gott precis när man öppnar dom där. Jag vill spara lukten.

Öööh. Okej. Eftersom det var Tom så visste vi att han inte skämtade. Jag frågade lite försynt vad han skulle ha den till och hur han skulle spara den.

- Jo, man kan spara den i en termos, man sticker hål på påsen med en gaffel och så låter man det pysa in i termosen och sen skruvar man snabbt på locket. Sen kan man öppna när man vill och lukta. Så jädra gott!

Självklart. Att jag inte tänkte på det. Genialt. Eller inte.

Han hämtar en gaffel, ger den till Håkan. Sen springer han ut i köket och hämtar en kaffetermos. Tyvärr var det en matta under vardagsrumsbordet. Mattor har kanter. Dom kan man snubbla på. Vilket Tom såklart gjorde.

Tilläggas skall att termosens lock inte var påskruvat.

Varpå en stor skvätt kaffe far ut på Håkans byxor. Och en ännu större skvätt far ut på vardagsrumsmattan.

Som var vit. Från början.

Såg helt plötsligt ut som ett sånt där brun-vitt koskinn som man har som prydnadsmatta eller nåt.

(Tilläggas skall också att Tom på den här tiden inte hade flyttat hemifrån än och att Rune och Karin (Toms päron) inte var hemma)

Okej, världens största fläck på mattan. Tom får lite panik.

- Vad ska Karin säga nu då?

Då springer han helt plötsligt ut i köket igen. Hämtar en påse med mjöl som han börjar hälla ut på mattan, som blir lite vitare. Sen börjar han stampa runt i det där. Varpå han själv såklart blir vit under strumpor, på byxor och på tröja. Och i ansiktet.

En syn för gudarna.

Håkan påpekade att det blir ju problem om folk skall gå där, då kommer dom ju också att bli mjöliga. Tom stannar upp, tänker efter och rusar sen in på sitt rum. Det blir ett himla oväsen och rätt som det är kommer han ut med sin bokhylla (alla böcker och grejor kvar låg utslängda på golvet i hans rum), flyttar undan bordet och lägger bokhyllan på golvet.

- Sådär, nu kan ingen trampa där.

Nej, definitivt inte.

Håkan fick låna ett par mjukisbyxor av Tom och sen såg vi klart filmen. Trots att jag har ett super-minne har jag ingen aning om vilken film vi såg. Den liksom kom bort på nåt vis.

Dagen efter, när Rune och Karin kommit hem, frågade Karin Tom:

- Men vad är det som har hänt här egentligen?

Tom tittade på henne, tittade på röran, tittade på Karin igen och gav sen upp.

- Äh, jag städar jag.

Nästa gång köpte Håkan ostbågar i stället

Den lukten vill fan ingen spara.

Inte ens Tom Wester.

*****

Idag fyller The Living Legend Micke "Hille" Hilleskär år!

Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

*****

Warberg för IBF Falun i kvarten känns väl...sådär. 0 vinster (två suddenförluster) på 13 matcher är väl inte något bra mentalt läge. Och speciellt inte som man återigen avslutar grundserien med en lång rad matcher utan vinst.

Trots att allt kan hända i innebandy är allt annat än 3-0 till Warberg en riktig överraskning.

Däremot tror jag stenhårt på IBF-damerna mot Endre. Tror faktiskt det blir 2-0 till Falun. Möjligen 2-1. Men vinst blir det! Och i en semifinal kan allt hända, då spelar man utan press.

*****

Själva förlorade vi med 6-7 mot Sandviken hemma. 37-25 i skott varav 4 klockrena ribbskott. Men det hjälper ju inte. Vi är lite för tama framåt och lite för snälla bakåt och så är det svårt när vi redan är klara att tagga till hundra procent. Samtidigt skulle det ju vara pinigt och förlora de tre sista matcherna.

I morgon möter vi IBF Borlänges division 2-lag (ironi, humor, allvar = välj själv) i näst sista seriematchen. Kan bli en kul fight.

I sista matchen möter vi Enviken. Det är ju ganska mycket känslor inblandade från båda håll. Hoppas båda lagen kan hålla sig så inte det blir något debacle i sista matchen, vore tråkigt. Vi får hoppas på riktigt fin propagandainnebandy i stället. Det ser nog coach Rulle & Coach Hansson i Enviken till. Och det ska jag och kollega Plyhm också försöka göra.

*****

Det här hittade gumman när hon googlade (efter nåt annat) på nätet.

Generation X

Generation X är en beteckning på personer födda mellan 1964
och 1979 (eller 1981). Beteckningen har ibland använts synonymt med begreppet Den ironiska generationen. Namnet Generation X härrör från Douglas Copelands bok som heter just - Generation X.


Det sägs att just denna generation i högre grad än sina föregångare och efterföljare kunde formulera, förstå och uppskatta ironi, och vanligt var också att de särskilt som tonåringar och unga vuxna under 1980-talet och det tidiga 1990-talet använde ironiska kommentarer i sitt vardagliga språkbruk.

Många svenska komiker av olika årskullar, bland annat Jonas Gardell, Killinggänget och Varanteatern, har inspirerat den ironiska generationen.

Typiska uttryck inom den ironiska generationen: Jag mötte Lassie, Intresseklubben antecknar.

Generation Y

Generation Y är en term som först kom
i augusti 1993, och berörde då barn födda åren 1985 - 1993. Sedan dess har termen ändrats något, för att ibland omfatta alla barn födda 1976 - 2000. Det finns inga exakta födelseår, vissa säger 1975 - 1985 och talar då om MTV-generationen.

Vad som utmärker dessa är bland annat att dator
och mobiltelefon funnits under deras barndom och ungdom, de äldre var med då fenomenet slog igenom i privathemmen, medan det för de yngre var självklarheter som för dem "alltid funnits" tills någon äldre berättade för dem att så inte var fallet.

Rätt så kul faktiskt.

*****

Just nu (jag bloggar ganska tidigt på kvällen för en gångs skull) väntar supermatch: Liverpool - Real Madrid i CL. Oavgjort räcker...

*****

Kvällens låt: I en annan del av världen - Freda

*****

Första segern är att besegra sig själv
/Nordström/

Inga kommentarer: