onsdag 20 maj 2009

Viking Line Cup närmar sig

I morgon bitti 08:00 kör vi igång. Min domarkollega Conny "PRO" Törehed är på väg hit från Mora, han ska inkvartera sig i Hosjöstrand 68 i nästan fyra dygn. Synd nog så är det en hel del urdragningar, vilket gör att några matcher kommer att försvinna här och där för domarna.

En annan som också är på väg hit till Hosjöstrand är Oskar "Hubbe" Adamsson, min efterträdare som tävlingsledare. Vi skall kolla över domarlistorna så att inget går galet. Hubbe som gör ett galant jobb för övrigt. Han har fått öva lite på Gorby's, Dumleslaget och Mälarenergi Cup. Och nu är det dags för elddopet med över 300 lag i VLC. Han kommer att fixa det hur bra som helst!

Lite konstigt och lite vemodigt känns det att inte vara med och tävlingsleda efter drygt tio år men det känns som jag gjort mitt, varit med och byggt upp cupen till vad den är idag. Nu får andra ta över och driva den ytterligare steg framåt. Men det ska bli jätteroligt att döma mycket och få se cupen från den sidan, det har jag ju aldrig gjort tidigare. Liksom bara vara en kollega till övriga domare, och umgås och ha kul.

Och apropå umgås och ah kul, ett antal klassiker och legender kommer hit för att döma, bland annat:

Svenne och Jussi, Krylbo (Humle & Dumle)
Anders "Drul" Löfgren, Gävle (före detta Hudik)
Magnus Nordahl, Sandviken (f.d. SSL-domare)
Micke Nordlund, Hudik (slog igenom som 16-åring i VLC)
Ken J& LarsG från Uppland (exDalmasar)
Julie, Josefin och Jocke (våra tre lovande 90:or)
Jörgen & Thomas, bland de bästa domarna i Dalarna genom tiderna

och sist men inte minst, såklart min gamle vän och domarkollega Henrik "Lony" Ouchterlony som är hemma och hälsar på från sin nuvarande hemstad Götlabörg.

*****

Tittade en del på TV faktiskt i helgen, även om det mest var repriser och eftersändningar och sammandrag och snuttar.

Prickade in både Eurovisionsfestivalen (lite grann), Robinson (TV4 Anytime) och Talang 2009 (repris) och kan konstatera:

Att Eurovisionsfestivalen för en gångs skull innehöll en hel del bra låtar, och framför allt, glädjande nog så var i stort sett alla dessa skämt- och nonsensbidrag borta. Och jag måste säga att vinnarlåten var bra. Tyckte inte det först men efter att ha sett den några gånger på Youtube så växte den. Den är, som nån skrev, så full av liv. Och en riktigt glädjespridare.

Vad gäller Robinson så är det underbart att hjälten Jarmo fortfarande är kvar. Men j-vlar vad han blödde i cliffhangern för nästa program. Lär nog ha gått nån liter där. Men jag tycker att man borde göra om konceptet: i stället för att rösta ut varandra och köra med immunitet på vissa så skulle den som kommer sist i Robinsontävlingen i varje program åka ut. Då skulle verkligen den bäste överlevaren bli kvar.

Det bästa till sist: Talang 2009. Killen som kunde tala om hur många bokstäver det var i en mening bara genom att höra på den var i och för sig fantastisk. Men jag säger bara: Martin Kjellgren, 30 år, från Leksand. Han som kunde låta precis som en femårig pojke. Makalöst.

Outstanding.

Gå ut på Youtube om ni inte sett den.

Fantastiskt roligt.

*****

Tittade lite på slutet på UEFA-cupfinalen idag mellan Werder Bremen och Sja...Schach...Skakt... jaja, nåt ukrainskt lag med en massa brassar som brassade på. En ganska trist historia.

Roligast var i stället att se legenden Michel Platini dela ut priset. Han är ju nån sån där kostymhöjdare nu. Men han hade blivit lite tjock om magen.

Rund utanpå. Platt inni.

*****

Kan en back kedjeröka?

*****
p
Min kollega på jobbet, Håkan "en halv råtta hemma hos mig" Fåhraeus, kom på en bra:
p

Tränaren för Handen fick foten.
p
Humor.
p
Eller som man skulle kunna säga: sånt som händer, så kan det gå.
p
*****

Frugan vann ju som bekant SOS Alarm-mästerskapen med sitt Akuten och är mycket stolt över det. Idag fick dom tårta på jobbet. Med foto av det vinnande laget. På tårtan. Kolla nedan.


Har för övrig aldrig förstått hur det där går till: stoppar man in tårtan i en scanner eller vad då? Eller lägger man i tårtan i framkallningsvätskan innan man framkallar? Jag vet inte.

Men det känns ju lite som att vinsten stigit vinnarna lite åt huvudet.

Jag menar, vad är nästa steg:

T-shirtar med tryck?
Speciella parkeringsplatser för vinnarna?

Barn som kommer till doktorn brukar ju få en sån där självhäftande liten grej för att dom varit duktiga. Hittills har det varit typ Bamse, Skalman, Pluto och Kalle Anka. Nu kommer det väl bli små foton med namn av deltagarna i det vinnande laget att välja på.

*****

Hittade lite gamla klistermärken, ni vet såna där "Vi som spelar Badminton spolar kröken". Fanns en hel del olika. Borde inte olika yrkeskårer kunna ha såna också? "Vi brandmän spolar kröken". Till exempel.

I ett fall skulle det kunna bli väldigt roligt.

"Vi rörmokare spolar kröken"

*****

Och för att glädja LarsG, som kommer till Falun, kan jag ju bara inte låta bli:
Vilket sorts kött gillar terrorister och oppositionsmotståndare till regeringar och liknande?

Gerillat kött.

I vilken berömd låt fixar vilda djur till så att man kan åka skridskor bra när det är sent?

The Lions slips tonight.

*****

Nu ska jag lägga mig så jag är utvilad inför dömningen i morgon. Eller som stockholmarna brukar säga:

- Undrar om man får flöjta några härliga fajter?
p
*****

Kvällens låt: Wonderful Life - Black

*****

För att kunna improvisera måste man vara väl förberedd.
/Nordström/

Inga kommentarer: