torsdag 4 mars 2010

Newbody Cup nästa!

I morgon (läs fredag) startar slutspelet i Newbody CupLugnet. Sveriges bästa 13-, 14- och 15-åringar skall koras på både pojk- och flicksidan. Åtta lag i varje klass som kvalat sig hit.

Det ska bli spännande. Extra kul är att det är tre dalalag med också (IBF Falun Ungdom P15 och F15 samt KAIS Mora IF F14), då blir det lite mera krydda på det hela.

Själv ska jag jobba i tävlingskansliet samt en del med domarna. Ska också bli roligt.

Ska försöka ta lite kort som jag kan lägga ut här sen.

Cupen för alla - Everybody Cup

Cupen för vem helst - Anybody Cup

Den tråkigaste, där ingen får vara med - Nobody Cup

Å andra sidan känns det som om jag skulle behöva en new body ibland också.

*****

Hade en liten Facebook-konversation med Svenne Hammerin, SSL-domaren, den gamle legenden från Haninge. Trevlig prick.

Vi har varit på några domarkurser och några cuper tillsammans. Svenne som dömt med till exempel både Jocke Nordström (den mycket duktige tränaren) och Lasse "Stävja" Granqvist (TV- och radiolegend, den bäste).

Svenne hade synpunkter på att jag haft, som han sa, en del fakta i bloggen gällande en del nostalgiska händelser jag berättat om. Hmm. Kan aldrig vara möjligt.

Dels var det en domarkurs i Karlstad som vi var på där vi bodde ett regemente, (I2, hette det så?) där Svenne nästan inte blev insläppt för att dom trodde att han var spion. Det måste ha varit hockeyfrillan, eller helt enkelt bara att han såg lite skum ut.

På samma kurs blev stockholmsprofilerna Kjelle Persson och Krille Larsson inte insläppta på en föreläsning om domarskap med Sven-Åke Tannerstig, legendarisk UEFA-domare i fotboll. Denne Tannerstig var en mycket rutinfylld och principfast man. Så fort klockan slog det slag som föreläsningen började på låste han dörren. Var man inte där då fick man inte komma in. Oavsett om det var tre sekunder eller mindre.

Svenne påpekar att han och Lasse G var där i tid och snällt satt och lyssnade på föreläsningen.

Den andra lilla anekdoten var den från en vinter under Isostar Cup nån gång i början på 90-talet (den turnering med bäst klass som anordnats i Falun, mängder av elitlag var med) då ett gäng stockholmsdomare (Svenne, Jocke Nordström, Roger Nyström, Magnus Westerberg m fl) skottade in ett gäng gästrikedomare (legenden Kalle Seiler, Gert "Jätten" Olofson, Jan Engman och Bo Lundberg) i campingstugorna där de bodde.

De fullkomligt öste upp snö framför dörren när de sov så de kom inte ut på morgonen efter utan fick klättra ut genom fönstret. Varpå Jätten fick ryggskott.

Svenne vill poängtera att de (stockholmarna) inte var ensamma utan att min ärade bror Håkan var med också. Och till och med var den som planerade det hela.

Kan jag aldrig tro.

Apropå Lasse G:

Glömmer aldrig när vi dömde en match i Karlstad och han tar en utvisning. Sen säger han med sin karakteristiska Canal+röst:

- "två minuter på nr 10 för en OTROLIGT TYDLIG otillåten markering"

I love it.

Det fanns en orsak till att vi kallade honom "Stävja".

Han var lika härlig som domare som han är i rutan/radion.

*****

Surfade runt lite på Youtube (eller vad det nu heter när man är där) och hittade lite gamla "bortglömda", men ack så bra, 80-talslåtar (så klart).

Till exempel:

Captain of her Heart - Double

Private Eyes - Hall & Oates

Hey little Girl - Icehouse

Weather with you - Crowded House

Black Man Ray - China Crisis

Sara - Starship

Kom inte och säg att det gjordes sämre låtar förr.

*****

Alltså, vad gör skidskyttarna på sommaren? Finns det någon variant?

Typ terränglöpning och bågskytte.

Barn- och ungdomsvarianten:

Lilla bassängen och ärtrör.

Jag vet inte.

Jag vet i alla fall vad dom äter för bröd:

Siktkaka.

*****

Konstsim.



*****

Oroväckande ont i halsen. Dags för te med honung.

*****

Kvällens låt: Method of modern love - Hall & Oates

*****

Tänk vad mycket man kan åstadkomma när man inte bryr sig om vem som får äran
/Nordström/

1 kommentar:

Doktor Glas: sa...

apropå kaniner...jag och sambon läste just den meningen och skrattade gott åt vad läsarna skulle tänka...hade inte hjärta att ändra det...
Må gott
//Brolle