söndag 13 juli 2008

I stället för Treo

Nedan ser ni en del av klubban som höll uppe bagageluckan på min sidekick Peter "Linken" Lindqvists Volvo när man skulle lasta i och ur. Denna klubba har gjort att man undvikit mycket huvudvärk då man slapp få bagageluckan i huvudet.

Ett grönt Canadienblad. Gud så klatschigt!


*****

Bladet satt på slutet ihop med detta stabila skaft, en Fukuda. Det var ett lite udda märke av klubba. När jag spelade badminton var Fukuda ett konkurrentmärke på racketsidan. Själv körde jag Yonex. Såklart. Men som synes, de gav sig på innebandymarknaden också.

*****

ToÅ, Tournament of Åland, var en riktigt klassisk turnering i slutet av 80- och början på 90-talet. Och det är alltså inte samma turnering som är idag, den som spelas hur som helst med olicensierat och hopplock och mera är en suparturnering. Nej, det här var en seriös turnering på den tiden. Mycket bra arrangerad av VÅSC (Viking Åland SC) med Tommy Johansson och den mycket trevlige (sedermera Schweizproffset) Jani Westerlund i spetsen.

Turneringen spelades alltid i april och vi var flera gånger på den turneringen med Falu IBK (nuvarande IBF Falun), alltid med Peter "The Big Kahuna" Bergestål som busschaufför. Flera andra klassiska lag var där, som till exempel Järfälla och Haninge. Matcherna spelades i Vikingahallen, Jomala och Bollhalla. Jag har ju skrivit en hel anekdoter från Ålandstiden i tidigare bloggar.

Nedan ser ni i alla fall en inbjudan från 1992.





Eller som vi sa när vi närmade oss hamnen:

Å, land.

*****

Har faktiskt kommit igång riktigt bra med träning för första gången på länge. Även om jag inte springer så där jättelångt så har det i alla fall blivit 5 gånger i veckan i snitt under 3-4 veckor. Nu gäller det att hålla i bara.

*****

Härlig seger för Änglarna mot Djurgården med mål i 92:a minuten. Nu kanske det har vänt...

*****

Nu skall jag äta en kanelbulle.

*****

Dagens klassiska lag: Brasiliens lag i fotbolls-VM 1982 som allt för tidigt fick lämna turneringen på grund av hat-Paolo Rossi i Italien.

Valdir Peres - Leandro, Oscar, Luizinho, Junior - Socrates, Zico, Tonino Cerezo, Falcao - Serginho, Eder

*****

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst.

/Nordström/

Inga kommentarer: