söndag 27 juli 2008

Zzzzzzzz

Att sova är skönt. Om man intagit lite alkohol är det lättare att somna. Och innebandyspelare är inget undantag från detta. Vi är också människor. Roliga, och annorlunda och omöjliga ställen som innebandyspelare somnat på:

Båda (och enda) toaletterna på Triangelgården i Norslund. När det efter ett tag blev allt för högt tryck i allt för många blåsor var vi tvungna att öppna utifrån med kniv. Patrik "Idof" Idofson under tvättstället på ena och Mikael Häger på uppepå toalocket på den andra. Men, men, är man trött så är man.

Sittande på golvet mitt under en lagfest med Enviken mot min vardagsrumssoffa på Bergmästaregatan. Det roliga med Niklas "Ribban" Ribjers insomning var att när jag kom hem vid cirkus tre på natten satt han fortfarande kvar.

Under en porslinselefant inne på toa hemma hos legenden Lars "Dalle" Dahlin. Vi låter den kvinnliga damspelaren i Falu IBK vara anonym. Eftersom hon var omöjlig att väcka blev vi lite oroliga ifall om hon dött men till slut tröttnade vi och gick på Harry's.

Rekordet måste dock innehas av Staffan "Björn Nord" Johansson, kultspelare i BIK Lugnet och Slätta IBK. Han lyckades somna inne på stora dansgolvet på Harry's i Falun.

Stående mot en högtalare.

Ett roligt uppvaknande skedde en gång efter en fest hemma hos Tom Wester. Jag vaknade, i Toms föräldrars dubbelsäng, bredvid Toms dåvarande flickvän, Trackslisteettan Jenny J. Jag kan lugna alla med att vi var fullt påklädda och låg ovanpå överkastet. Tror att vi hade haft nån djup diskussion framåt småtimmarna.

Det roliga var dock i rummet bredvid, Toms rum. Där låg Tom sked i sin smala pojkrumssäng med Mikael "Hille" Hilleskär, legenden från Korsgården. Såå jäädra gulligt.

Det var i alla fall ingen tvekan om vem som fick den trevligaste synen när man slog upp ögonen.

*****

Uppvaknanden vid fel tillfälle i nyktert tillstånd kan också vara roliga. När vi deltog i Nattraiden i Borlänge (världens största turnering tre-mot-tre) med Falu IBK-gänget var det liksom lite blekt att sova under turneringen (Under alla år lyckades jag sova 12 minuter. Av misstag). Men en del gjorde det för att orka spela men det var ju ändå ganska hektiskt eftersom det var match typ var tredje-fjärde timme.

Johan "Juha" Hedberg slängde sig en natt rätt upp ur sovsäcken och skrek:

- Vi har missat en match! Vi ha missat en match!

Varpå han kröp ner och somnade igen.

Jonas "Ruppe" Rutz (numera boende i USA) var härlig kille och en riktig fighter på planen. Men en riktig vimspelle. Han hade av någon anledning lagt sig i sin sovsäck under en långbänk. Mitt i natten reste han sig, dunkade huvudet i undersidan av bänken och ropade högt:

- Vad står det? Vad står det?

Och sjönk sedan ner igen.

Som sagt. Är man trött så är man.

*****

Ni som gillar vinyl och 80-talsmusik kan gå tillbaka lite i bloggen. Där finns ett par nya inlägg som av nån anledning ramlade in bakåt i tiden och som handlar om just detta. Pure nostalgia med härliga skivomslag. Omslagen var i alla fall coolare på den tiden.

*****

Såg på text-TV att en av spelarna i Helsingborg hette Chansah.

Undrar om han kan anpassa sig till lagets taktik?

*****

Såg även på Sportspegeln nåt reportage om rugby och domarnas situation. Tydligen så har rugbyspelarna en enorm respekt för domarna. Och man kan nog förstå varför, för bestraffningarna är tydligen rätt så hårda. Domaren berättade att en spelare som sagt otrevliga ord till honom hade blivit avstängd i -

42 veckor!

Snacka om straff. Det vore nåt för ishockeyn, fotbollen, bandyn och innebandyn att ta efter.

Så djävla bra.

*****

En toppbloggare ringde på mobilen i lördags. Den eminente Koppen var på fest med Tom Wester i Göteborg. Det var lite livat i bakgrunden men det var roligt att få en röst till någon som man bara läser annars. Kul!

*****

Min näst äldste son Alex har glädjande nog börjat gå i mina fotspår. När vi åkte buss idag så köpte han, eftersom han tappat bort sitt, ett nytt busskort. När vi satt oss tog han fram kortet och sa:

- Då är man back in buss-iness då.

Love it!

*****

Läste i Falu-Kuriren efter Cruisingen att en det var delade känslor angående evenemanget. Lite om avgaser och annat. Det stod bland annat att några förargas. Lite kul blir det, om man i stället ändrar betoningen på ordet förargas. I stället för för-argas så kan det bli förar-gas.

Det är väl bara min skadade hjärna som hittar sånt där.

*****

Dagens klassiska lag: USA:s Dream Team som vann OS-guld i basket i Barcelona 1992.

Guarder: John Stockton (Utah Jazz), Magic Johnson (Los Angeles Lakers), Michael Jordan (Chicago Bulls). Centrar: Patrik Ewing (New York Knicks), David Robinson (San Antonio Spurs). Forwards: Larry Bird (Boston Celtics), Scottie Pippen (Chicago Bulls), Karl Malone (Utah Jazz), Charles Barkley (Philadelphia 76ers), Chris Mullin (Golden State Warriors).

Ingen dålig samling. Som minst vann man med 32 poäng. Och motståndarna tog autografer av dom före, under och efter matcherna.

Idrott kan vara märklig ibland.

*****

Gissa vilken tid det är nu? My time så klart. Det vill säga mitt i natten.

Dags att ringa efter John Blund.

*****

The best time to be is now
/Nordström/

Inga kommentarer: