lördag 19 juli 2008

Tyst minut

En av de klassiska spelarna i faluinnebandyn genom tiderna är Lars "Dalle" Dahlin. Han var en mycket, mycket säker back under både 80- och 90-talet. Spelade i Riksserien med såväl IF Domnarvet som IBF Falun men även många år i klassiska Falu IBK. Dalle är även mycket bra i rackethlon och riktigt, riktigt bra i pingis. Ja, han är bra i det mesta helt enkelt.

En rolig grej med Dalle var att han spelade med en ovanlig klubba, en som det inte fanns så många av. Nämligen en klubba som hette Christian Karbon. En riktig kultklubba. Som alltid var med. Och som alltid funnits i Dalles händer.

Så en träning hände det. Dalles sista klubba gick av i en närkamp.

Hela träningen stannade av. Folk samlades runt klubban, alldeles tysta. Tittade på de två delarna. Klappade Dalle medkännande på axeln och tröstade honom.

Det var liksom som en begravning på nåt sätt.

Folk undrade: hur ska det gå nu?

Inget var sig liksom likt; universums grundvalar hade rubbats.

Som tur var fanns Urban Jansson. Legenden som startade HSK Innebandy 1986 och var med och genomförde sammanslagningen med Falu IBK som blev IBF Falun. Som också varit förbundskapten för damlandslaget och numera är sportchef i Pixbo.

Han hade nämligen i sin källare, allting. Och det innefattade också en Christian Karbon (eller om det var två).

Dalles fortsatta karriär var räddad.

Och träningarna kunde bli som vanligt igen.

*****

CJ ska till USA igen. Avundsjuk? Ja, skulle vara lite grann då... Det tråkiga är att man inte får läsa några krönikor igen förrän i september.

Hoppas du får det riktigt bra och så fixar vi till lite party-party när du kommer hem.

Med musikfrågesport...

*****

Dalle för resten; sägnen säger att han och en annan gammal Falu IBK-legend, Torsten "Totte" Andersson (flerfaldig herr- och damtränare i IBF Falun) brukade ha nån sorts deppfester.

Då de klädde sig i svart, tog ut alla möbler i ett rum, släckte lyset och satte sig i ett hörn och drack Stråhrom. Och lyssnade på The Cure.

Men det kan vara en skröna.

*****

Var på City-Gross igår och storhandlade. Fanns en hel del intressanta erbjudanden.

Som till exempel: Siktkaka, två för 9:95. Undrar hur många skyttar som köpte?

Men även:

Köp tre askar mjukost och få en badring.

Undrar om man inte skulle få en och annan bilring också.

Och så den slutgiltiga förödmjukelsen; nog för att man inte har samma sköna lockar som förr (rättare sagt knappt några alls), och nog för att man börjar bli lite grå i tinningen.

Men bäddsetet för 129 kronor som hette Skalle-Per, det var för mycket.

*****

Var även på McDonalds idag med 4/6 av barnen. Beställde en Chicken McNuggets & Co. När jag satt mig och öppnade kartongen var den fylld med - rå lök.

Mycket märkligt men det blev en hel del leenden av både personal och andra köande när jag bytte.

Det bjuder jag så gärna på.

Men vem f-n beställer en KARTONG med rå lök när man går på Donken?

*****

Just nu går det en riktig kultfilm på TV: Star 80 av Bob Fosse. Ska nog slötitta lite på den med ett glas Coca Cola och några favvochips.

*****

Dagens klassiska lag: Finlands landslag under den legendariske Curre Lindströms ledning som 1995 tog landets första och hittills enda VM-guld i ishockey genom att slå Sverige med 5-2 i finalen i Globen.

Målvakter: Jarmo Myllys, Ari Sulander och Jukka Tammi. Backar: Marko Kiprusoff, Petteri Nummelin, Erik Hämäläinen, Timo Jutila, Janne Niinimaa, Hannu Virta och Mika Strömberg. Forwards: Janne Ojanen, Esa Keskinen, Saku Koivu, Marko Palo, Raimo Helminen, Antti Törmänen, Ville Peltonen, Jere Lehtinen, Juha Ylönen, Sami Kapanen, Tero Lehterä, Mika Nieminen, Raimo Summanen.

Vet ni hur svårt det är att skriva så många finska namn om man inte kopierar?

*****

Apropå Curre Lindström; förutom att han blev staty (!) i Finland så fällde den gamle Falu IBK-målvakten (numera lagledare åt IBF Faluns herrar) Olle "Fot" Sundström en otroligt rolig kommentar angående Curres glasögon (som inte direkt är små om man säger så):

- Han har så stora brillor att om han skulle vara målvakt så behövde han inga benskydd.

*****

Och apropå Olle "Fot". En av hans före detta flickvänner kallades, av nån anledning för - Månbas Alpha. Oerhört roligt.

*****

Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet
/Nordström/

Inga kommentarer: