lördag 18 april 2009

En liten förmiddagsblogg

Lördag förmiddag.

Lill-Fille behagade vakna 06:38 (vilket är härligt en lördagsmorgon - inte) och väckte samtidigt i och med det Ellie-Pellie. Efter att ha varit i ett zombieliknande tillstånd fram till klockan nio är man nu efter frukost bestående av fil, flingor, rostad bröd och juice i ganska hygglig form igen.

Frugan jobbar, barnen leker och tittar på TV så då kan man ju lika gärna kasta in en liten attackblogg.

*****

Mindre än två timmar kvar nu till SM-finalerna i Globen. Härligt! Ska bli hur kul som helst. Skall hålla tummarna tills dom blir blåa för IBF:s damer. Tror att dom kommer att få ett rejält publikstöd. Sett lite bilder på dt.se från tåget som gick i morse från Falun. Mycket falufolk kommer att vara på plats men jag tror också att en hel del andra kommer att heja på Falun.

Ge järnet nu tjejer!

*****

Gillar inte riktigt AIK pga en del av deras spelares spelstil och för att dom värvar och värvar och värvar och... Men, för två spelares skull hoppas jag ändå dom vinner: Alex Egebrant, den "gamle" faluspelaren, trevlige killen, duktige domaren som kämpat så länge och slitit så hårt och tränat så målmedvetet för att bli så bra som han är idag. Och så för Niklas Jihdes skull, för den ambassadör han är för sporten och för allt han gjort för den. Och så kanske en tredje anledning också, även om den svider: vännen-myten-legenden Tom Wester är ju AIK:are, det skulle vara för hans skull också då.

*****

Apropå värvningar och spelartrupper: IBF Faluns herrar har ju gjort en fin säsong med hemvävt och värvningar i närområdet och lagspelare men för att ta ytterligare ett steg behövs nog ett par etablerade spelare utifrån. Några riktiga storspelare. Men det verkar svårt.

Fredrik Holtz - nej.
Jakob Olofsson - nej.
Christian Mattsson - nej.
Henrik Söderqvist - nej.

Och säkert nån till som jag glömt.

Det verkar, av nån anledning, som att man som spelare inte vill gå till Falun. Eller så arbetar man inte tillräckligt hårt för att få dom, vad vet jag? Eller så är spelarna kanske för dyra, och i så fall är det nog klokt att inte sväva iväg ekonomiskt; det har man gjort förr i IBF Falun och har förhoppningsvis lärt sig sin läxa. Är det enbart ekonomiska skäl till varför ingen kommer hit så köper jag det till hundra procent.

För Brolle är en fantastisk ledare, laget är på G, vi har en unik, vacker och fantastisk arena och Falun är en trevlig stad, så det kan inte bero på nåt av det i alla fall.

Jag vet inte.

Det är mycket man inte vet.

*****

Och nu är dessutom flera av de unga spelarna i laget, bland annat målvakten Theo Lindberg och Gustav Zetterberg kanske på väg bort. Inte bra. Jag tror man måste vara rädd om alla spelare man har när man inte får några andra utifrån, men speciellt de som är egna produkter.

Man har ju till exempel tappat en sån spelare som Marcus Kindström tack vare att han inte fick chansen riktigt. Han var ju den enda riktiga powerforwarden man hade förra året. Han sköt dessutom fler skott och skapade mer chanser på en period än vad ett visst extra nyförvärv gjorde på alla de matcher den spelaren spelade.

Nåja.

Man är alltid världsmästare på läktaren. Och vet allt. Och bäst.

Men någon sanning ligger det i alla fall i det.

*****

Förr fanns det ett lag från Mora som hette Hånåkni IK. Ett ganska speciellt namn, minst sagt. Samma år som dom bildades var det också meningen att ett lag från Leksand skulle gjort entré i dalainnebandyn: IBK Bombatti. Också lite..ööö... speciellt namn. Nu kom dom aldrig till start dock.

Men tänk om man hade varit speaker i den matchen.

Hånåkni - Bombatti.

Nästan, men bara nästan, lika roligt som om man hade varit radiokommentator i en match i division 4 Uppland för ett antal år sen:

Pepparroten mot Lamadjuret.

Jag hade då haft svårt att hålla mig.

"Det går hett till framför Lamadjurets bur"

"Hemmalaget pepprar bortalagets burväktare"

"Matchen är kryddad med fint spel"

"Lamadjurets spelare måste nog spotta upp sig nu"

Och så vidare...

*****

Nu måste jag laga lite mat till barnen innan SM-finalen börjar.

*****

Dagens låt: I say a little prayer - Aretha Franklin

*****

Över sina ord och handlingar får varje människa råda
/Nordström/

Inga kommentarer: