torsdag 19 juni 2008

Men kör då!

Tidigt 90-tal; Jag och domarlegenden från Sandviken, Karl-Heinz "Kalle" Seiler är på väg ner till Karlstad för att döma i Stjärncupen (R.I.P.). Kalle är, likt The Big Kahuna Bergestål, en kommentarernas mästare. Och han brukar inte skräda orden. Denna dag var det olidligt varmt, och när vi närmade oss Karlstad var vägen ganska trång. Vi kom ikapp en bil som åkte - otroligt sakta. Och flyttade inte på sig. Och vi mötte bilar hela tiden.

Jag märkte att Kalle blev mer och mer otålig. Skruvade på sig och fnyste. Till slut fick han en lucka, trampade på gaspedalen och blåste förbi. Den andra bilen hade, pga värmen, rutan öppen. Precis när Kalle blåste förbi lutade han sig över mig, vevade ner rutan på passagerarsidan och skrek med sin karakteristiska tyska brytning:

- Jävla söndagskörare, man kan ju för fan få parkeringsböter!

Sen satte han sig ner på förarsätet igen.

Och jag sjönk ned på golvet.

*****

Läste nån reklam för solskyddskräm för barn. Den hette Kidz 50+.

Konstigt. Det finns väl inga barn som är 50+?

*****

Sverige ut. EM klart slut. Det var väl inget att snacka om. Det var ju faktiskt närmare 5-0 till Ryssland än 2-1. Och Portugal åkte ut ikväll. Då får hoppet stå till Holland då, mitt gamla favoritland sen 70- och 80 talet.

Lyssna bara på namnen: Johan Neeskens, Johan Cruyff, Arie Haan, Willy van Der Kerkhof, Marco van Basten, Ruud Gullit m fl. Och så spelaren med det coolaste namnet:

Rob Rensenbrink.

*****

Vilket är skyttarnas favoritbröd? Måste vara siktkaka.

Nu är det bara att ladda för midsommarafton.

*****

Problemet är inte de onda människorna, utan de goda människornas tystnad
/Nordström/

Inga kommentarer: