onsdag 11 juni 2008

Spelets regler

Nedan syns en klassisk regelbok, tryckt 1988.


På den här tiden fanns det yttre och inre kryss, man gjorde avslag efter mål och protesterade man allt för häftigt mot domslut fick man 2+5. Time changes everything...

Kan heller inte låta bli att tycka att SIBF:s gamla emblem (som syns på bilden) var så mycket bättre än den nya intetsägande bollen som knappt syns att det är en sån. Men, smak är som bak; delad.

*****

Tittade på TV, på vad som jag trodde var nån vanlig tråkig reklam. Men vem dyker upp då: Jo, Jocke Jonsson från Hedemora, i en pizzareklam. Liraren som spelat i bl a IBF Falun, Borlänge SK och IBF Hedemora. En av de bästa backarna i Dalarna genom tiderna.

Här finns en liten intervju med honom i Metro. Tack Peter "Linken" Lindqvist för den länken. Linken börjar mer och mer på att likna min Sidekick. Såna har ju alla stora krönikörer. Och så jag då.

*****

Apropå Jocke; han måste vara, inte bara Dalarnas, eller Sveriges, utan hela världens roligaste människa. Han har en blogg som är helt fantastisk. Handlar om allting och han gör tecknade serier, Youtubeklipp, ordvitsar, sketcher, julkalendrar, små funderingar, ja allt.

Den går inte att beskriva, måste ses. Så titta in Gyrot - tokroligt på dalmål, så får ni se..

Jocke är HELT galen och så underbart, underbart rolig.

*****

Förlåt Daniel Andersson. Även om jag inte varit sådär elakt mobbande mot honom som vissa andra så tar jag tillbaka allt. En fulländad match och helt rätt val av Lagerbäck.

Snacka om revansch.

Och snacka om att Zlatans och Hanssons mål var olika. Men båda lika mycket värda.

*****

Citat man fått äta upp:

"Everything that can be invented has been invented."

Sagt 1899 av Charles H. Duell, från USA:s patentverk.

Han fick väl inte bara äta upp det en gång. Han fick, typ, spy upp det och sedan äta upp det en gång till.

*****

Ytterligare en länk från Linken (igen!): Snacka om att mobiltelefonerna inte var så stora i början. Kolla på den här från 80-talet. Titta på filmen efter översta bilden...

*****

Måste också delge Falu IBK:s första (och enda i och för sig) klubbmärke från bildandet 1985:



Riktigt snyggt för att vara gjort på den tiden. Gjordes av Mannen-legenden-travdåren Patrik "Idof" Idofson på nån dator på jobbet på Falu-Kuriren.

*****

Närmast: bokläsning i sängläge!

*****

Vi lever alla under samma himmel, men vi har inte alla samma horisont
/Nordström/

1 kommentar:

Fredda sa...

På tal om föreningsloggor... http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=151995 En länk till krylboAIS nya logga ifall du skulle ha missat den.