fredag 21 november 2008

Henke Larsson - enbart positivt

Herrejävlar vad det stormar kring det här med Henke Larsson. Varför? Till och med en del innebandyspelare sågar honom. Varför? Och många fotbollsgubbar (mest äldre) tycker att det är ett dåligt betyg åt innebandyn. Varför?

Detta är enbart positivt för innebandyn, oavsett om han lyckas eller misslyckas eller inte spelar alls. Tänk vilken PR och uppmärksamhet innebandyn får.

Och jag kan garantera er att Henkes fysik är en sådan som varje elitidrottare skulle vilja ha, så den kroppsliga biten är nog inget problem. Och Henke har spelsinne - och målsinne - som få i idrottsvärlden.

Dessutom, så kommer Helsingborg att lyftas bara av närvaron av Henke, och jag är ganska säker på att om han spelar bortamatcher så kommer publiken definitivt att öka rejält på dom matcher.

Alltså har vi bara vinnare i den här situationen.

Och om nu Henrik Larsson, en sån superstar och ikon i Sverige, tycker att innebandyn är så roligt att han vill göra det som en sorts försäsongsträning eller vad det nu blir, ska vi inte vara jävligt glada för det? Det är väl den bästa tänkbara personen om nu någon "kändis" från någon annan sport vill testa.

Han tycker att innebandy är roligt. Och det är väl det vi vill? Att innebandy ska vara roligt. Den här elittanken har ju kommit av bara farten, och det har gått väldigt fort.

Snacka om positivt för innebandyn!

För mig är det ett slutgiltigt erkännande för vår älskade sport att en idrottsman av Henke Larssons kaliber vill spela innebandy. Speciellt som han kommer från en sport där alldeles för många gamla uvar sitter kvar och är rädda för det nya och tycker att allt skall vara som förr och att fotbollen är en helig ko och de enda som är seriösa och har rätt. Likt ishockeyn. Men den tiden är förbi. Även om jag älskar fotboll och hockey också, och har alltid gjort.

Jag menar, han har ingenting att bevisa, och han är stor människa nog att sätta sig över alla belackare och göra precis vad han vill och känner för. Starkt gjort, och som jag ser det så är det bara positivt både för honom själv och innebandyn.

Som Tommy Söderberg skulle sagt, säg så här:

Se inte Henke Larsson som en fotbollsspelare som hoppade in i innebandy, se honom som en innebandyspelare som var så duktig i fotboll att han blev en landslagsstjärna där också.

Enkelt.

Utmanande.

Kul.

Sedär, där kom ett antal av SIBF:s kärnvärden med också. På köpet.

*****

Go Henke! Go Henke! Go Henke!

*****

Celtic, Barcelona, Manchester United och Helsingborg
/Nordström/

Inga kommentarer: