tisdag 18 november 2008

Smaken är som baken

Det finns en trevlig och rolig kille som heter Andreas Holmkvist (men man säger egentligen bara Macken, som han kallas) som dels har spelat i klassiska BIK Lugnet, och dels har jag haft honom som spelare när jag tränade Slätta IBK. Macken är för övrigt polare med Staffan "Björn Nord" Johansson, en annan BIK-legend som jag också tränat i Slätta. Staffan, mannen som somnade stående på dansgolvet på Harry's. Mot en pelare med en högtalare på.

Nåja, tillbaka till Macken. Jag skulle döma en damjuniormatch en gång på Lugnets A-hall och då skulle Macken sitta i seket. När matchen skulle starta visade det sig att dräkterna var för lika och ena laget var tvunget att byta. Eftersom det var ont om tid drog de helt sonika av sig tröjorna och bytte tröjor runt målburen. Något som självklart drog åt sig Mackens intresse, detta då han var i ungefär samma ålder som tjejerna.

Macken tittar full av beundran, och säger sen högt till sin kollega i seket, tyvärr exakt i samma sekund som denne stänger av uppvärmningsmusiken och det blir käpptyst i hallen.

- Oj, där var det minsann gott om päronstjärtar!

Ett femtontal tjejer vänder sig om och tittar bort mot seket med, om man säger så, något förnärmade blickar.

Mackens status resten av matchen:

Ansiktet rödlätt, munnen stängd och blicken fäst på matchprotokollet.

*****

IBF Faluns herrar åkte på en riktig pärla mot Täby i SSL. 3-15 på två matcher nu. Vi får hoppas att det inte är en trend. Var tvungen att döma en match så jag kunde tyvärr inte träffa Limmet. Men Grattis Mannen, även om det svider!

*****

Och vi i Ungdom tappade vår första poäng i div 3. 5-5 borta mot ett taggat Sätra samtidigt som vi inte spelade som vi ska. Vi låg dock under med 3-0 så det får väl anses som hyfsat ändå att vända detta. Division 4 ångar dock på, 14-3 mot Malung borta. Och fortfarande är båda lagen obesegrade, det är stort!

*****

Stabil seger med 2-0 för 'Pool mot Bolton.

*****

Fotbollsgalan. Var inte ens tråkig. Den var intetsägande. Och Therese Sjögran såg lika glad ut som vanligt när hon fick pris. Det vill säga att hon såg ut som hon bivit rånad och att hennes hus just brunnit upp.

Lennart "Fat-Cat" Johansson var tydligt märkt av sin sjukdom. Och Pelé pratade efter alla dessa år urusel engelska. Det roligaste var nog Kalmar FF:s åsikter och inlägg. En härlig blandning av humor, kaxighet och glimten i ögat.

Att Zlatan skulle få alla tre priserna var väl inte direkt, om man säger så, oväntat. Jag menar, Guldbollen, vem skulle överhuvudtaget kunna konkurrera? Det finns ju ingen annan som är i närheten av den nivån.

Tänk vad roligt, vad överraskande och vilken chock det hade varit om det i stället varit så här:

"Denne får Guldbollen för sina avgörande insatser i landslaget och i klubblaget. Denne är en unik representant för svensk fotboll på yppersta nivå. Med teknik och karaktär har han skapat sig ett utrymme både i världstoppen och i den svenska fotbollshistorien."

Årets Guldboll går till - Daniel Andersson.

Det skulle varit roligt.

*****

Satt och tittade på Boston Tea Party med galningarna Filip & Fredrik. Två underbara grejer passerade: ett inslag och en diskussion.

Inslaget handlade om huruvida pingis var en materialsport eller inte. Filip eller Fredrik, lär mig aldrig vem som är vem, skulle spela pingis mot J-O Waldner med olika material. Med pingisracket blev det 11-0 till J-O. Han vann även med följande material:

CD-skiva med Bamse i fodral
Snabba Cash av Jens Lapidus
Snusdosa (!)

Dock fick J-O stryk när han spelade med en banan.

Jag tror dom kom fram till att det var en kombination av materialsport och teknik.

J-O hävdade dessutom att F eller F slagit sönder hans banan.

Den andra grejen var en diskussion om vilken grej man skulle ta med sig om man kunde åka tillbaka i tiden och försöka störta Julius Caesar. Man fick bara ta en sak alltså. Diskussionen böljade fram och tillbaka (ett förslag var påvens skottsäkra golfbil med en kulspruta på...). Sen sa nån av F&F: Vad skulle hända om man kopplade in en elgitarr på högsta nivå och drog på?

Alltså, hallå, romarriket. Julius Caesar. 100 år f kr.

Koppla in elgitarren i - vad då?

*****

Det har funnits föreningar i innebandyns begynnelse som hetat Busarna, Domarens Vänner och Hulkens Söner. Ganska coola (eller töntiga) namn. Dock fick ett förslag avslag:

Harry och hans Kuttisar.

Undrar varför.

Kommer fler föreningsnamn från lite senare år snart...

*****

Nu måste jag göra lite nytta.

*****

Att börja med en inledning är bra, för då vet folk i alla fall att man har börjat
/Nordström/

Inga kommentarer: