torsdag 6 november 2008

Ännu mera blod

Berättade ju om nästan-spräckning-av-panna i förrförra bloggen. Men det var ännu värre en gång. När jag spelade i Slätta IBK och var med i Hemköp Cup (inte den i Falun alltså) i Avesta som Krylbo AIS arrangerade. Vi spelade i den lite trånga och mörka Åvestadalsskolan mot något tystlåtet norrländskt lag. Som sprang och täljde hela tiden, som dom ofta gör. Fysisk innebandy alltså.

Deras vänsterback (jag var högerforward) driver in på vår planhalva och trampar i och laddar på ett skott. Jag lutar mig neråt/framåt och täcker skottet. Hans klubba kanar efter min och över min högerhand och helt plötsligt gör det jävligt ont varpå jag sätter högerhanden i vänster armhåla och joggar in i avbytarbåset. Vi i Slätta hade vita tröjor skall sägas också. När jag kommer in i båset och tar ur handen ur armhålan så är inte tröjan längre vit.

Den är till 25% röd.

När jag tittar ner på handen så finns det i stort sett inget skinn kvar på långfingret. Silvriga senor och vitt ben är framme. Plus allt blod då. En av lagkompisarna tittar på fingret, vänder sig bort ganska snabbt.

Och spyr sen i en papperskorg.

Jag tar mig ned i duschrummet och försöker få stopp på blodflödet. Tänkte jag skulle upp och spela igen. Det gick inte så bra. Jag blödde igenom de pappershanddukar jag försökte få fast på fingret. Fösökte spola bort blodet men det kom bara mer. Så jag gav upp och gick upp i hallen igen och blev skjutsad till Avesta lasarett.

Där dom sydde fingret med sju (!) stygn.

I ett litet finger. Jag var rätt så bedövad. Dom kunde använt en symaskin om dom velat, jag hade inte känt något.

När jag sen kom tillbaka till hallen så syntes det ganska tydligt att det inte bara varit ett litet sår. Hela vägen från avbytarbåset, på sargen, på golvet, i trappen ner till omklädningsrummet, i duschrummet och i tvättstället på toan var det blod överallt. Förstår inte hur man kan blöda så mycket. Såg ut som nån slaktat en gris.

Jag spelade ingen mer match i den cupen (tror vi bara hade en kvar).

Tilläggas bör, att det blev i alla fall inte mål på skottet.

Däremot dömde jag vidare dagen efter. Dömde faktiskt laget vi mötte när jag blev hudavskalad. Som sagt, tystlåtna och fysiska norrlänningar. Efter matchen kom backen fram som skjutit skottet dan före och sa:

- Bra match, domarn, hoppas det gick bra med handen.

Och så tackade han mig och tog i hand.

Stenhårt.

Aj.

*****

Kolla kursens namn:
ppp

Den skulle jag vilja gå. Känns som det behövs ibland. Det finns många av dom. Besvärliga personer alltså. Inte kurser.

*****

Gratjova har lagt ned sin blogg. Nu är hela hovet borta. Först kungen (Limmet), sen bloggarnas Tarras-Wahlberg (Sjöstrand) och nu drottningen. Tråkigt. Oerhört hedrad att jag var en av dom som hon hänvisade till i sitt sista inlägg. Vi får hoppas hon kommer tillbaka. Ingen kan leka med språket och ironisera som hon.

*****

Ett annat tråkigt avslut. Lennart Bergelin, tränare, extrapappa och mannen bakom Björn Borg är död. En legend. Inte minst för sina uttryck.

Jag menar, vem kan glömma: Do you have what we in Sweden call a skiftnyckel? Eller The bottom is nådd?

De orden är i alla fall odödliga, även om inte upphovsmannen var det.

*****

Henke Larsson till FCH? Även om det inte är troligt så är det en kittlande tanke. Han var ju rätt bra en gång i innebandy också.

*****

Vi i IBF Ungdom tog sjätte raka segern via 7-1 mot KFUM Falun. Vi var inte riktigt på topp (vår press funkade inte hundra) samtidigt som KFUM nog gjorde sin bästa match för säsongen. Men till slut malde vi ner dom. Mest imponerande: Magnus Perssons fantastiskt känsliga handleder. Det ser knappt ut som han rör klubban. Men vilka passningar och välplacerade skott.

*****

Gumman jobbar kväll, kommer snart hem. Tänkte jag skulle fjäska lite så jag gjorde rent avloppet/röret i tvättstället på toaletten. Djävlar vad äckligt det var. Ett under att man inte spydde. Nån svart sörja som satt överallt. Fick dissikera, ta isär, spraya, duscha, gräva, peta, skruva, tvätta packningar. Tog nästan en timme men till slut var det klart. Men uuuäääh! Och vi är inte på något sätt orenliga i vår familj. Tvärtom. Men det är en sån där grej som man inte tänker på men som nog borde göras lite oftare. Blandningen av tandkräm, hår, skägg, pappersbitar och spott verkar inte så bra.

Men nu luktar det jättegott och rinner som Niagarafallen.

*****

Kvällens låt:

Mercy Mercy Me - Marvin Gaye

*****

Time to sleep!

*****

En liten bit i taget, och du kommer långt
/Nordström/

Inga kommentarer: