fredag 14 november 2008

Matchstraff Special: del 3

Sista delen av matchstraffen. Här får vi lite schyssta lagkompisar, en hetsjakt och så "best of" vad det gäller kommentarer. Skillnaden mellan humor och tragik är, som jag varit inne på tidigare, hårfin när det gäller matchstraff.
Då kör vi!

Två spelare i ett lag har blivit anmälda för att de slagits inne i motståndarnas omklädningsrum (!) efter matchen. När de får chansen att försvara sig gör de inte det så bra. Dom namnger i stället fler i sitt eget lag (!) som var med. Dessa var inte anmälda från början men blev det tack vare detta. Ungefärligt citat:

"Jag vill klaga på att det inte bara var vi som bråkade. Även nr xx och nr xx samt vår målvakt var med och slogs. Nr xx sprang in i omklädningsrummet och smällde till en kille på käften. Nr xx stod bredvid dörren och sparkade på motståndarna. Målvakten smällde till en spelare med sin hjälm (!) i ryggen."

Snacka om klockren redogörelse. Bättre än vad många domare skrivit genom årens lopp. Med en sån beskrivning var det ingen konst att sätta ut bestraffningar.

Vad är det man brukar säga: Med såna vänner behöver man inga fiender.

Skoja inte.

*

Bakgrund till nästa M3:

En U-lagsmatch spelas. Innan har en A-lagsmatch med samma lag gått av stapeln och det sitter två spelare från den matchen i publiken (trång hall, ribbstolar). Dessa klagar och blir utvisade ur hallen. En spelare ifrågasätter om man kan göra så, det blir en massa tjafs. Efter ett tag startar matchen och motståndarlaget gör ett tveksamt mål varpå den ifrågasättande spelare får tokspel.
Förutom att han tyckte att domarna skulle skickas nån annanstans, och att dom bara dömde för att tjäna pengar, och att han förstod att dom bara fick döma U-lagsmatcher och att han tyckte "fy fan vilka dåliga djävla domare ni är" så flödade även följande harang ur munnen:

- Ni är urusla, feta, fula, tjocka, blåsta, blinda och borde skaffa glasögon!

Oj, inget mer?

Avslutar sen med ett våldsamt slag i sargen som missar domaren med några decimeter. Matchen bryts men killen fortsätter att skrika även efter detta.

Snacka om balanserad kille.

På vägen hem åker spelaren efter domarna med hellyse på bilen åtminstone halva vägen tillbaka.

Imponerande? Nja, sådär...

Ibland undrar man...

*

Vi avslutar med tre underbara kommentarer:

En spelare blir utvisad för protest. Då säger en medspelare: "ta ut mig med, för idag har du varit värdelös". Det var kanske inte så smart sagt, för det gjorde domaren. Den första spelaren fortsätter att diskutera med domaren och får matchstraff. Domaren gör då tecknet för matchstraff, dvs klappar sig på huvudet med handen. Då kommer den mycket intelligenta kommentaren från spelare 2:

- Känner du efter om du har nåt hår kvar?

Och där kom ett till matchstraff.

Hur var den där Gyllene Tider-låten nu igen?

När vi två blir en...

*

Efter slutsignalen lyfts en boll i väg. En spelare stoppar bollen i luften med klubban, varpå bollen olyckligt nog studsat i huvudet på en spelare i andra laget. Varpå denne slänger sin klubba och går med nävarna knutna mot den spelaren som stoppat bolen och säger:

- Jag skall trycka in dina pungkulor i munnen din!

Otroligt roligt.

Är det sånt som kallas pungt-markering?

*

Klubban går sönder för lagkaptenen för ett lag. Han fortsätter att spela utan blad och får utvisning. Då kastar han ut skaftet på planen och springer till avbytarbåset, får då M2 för detta.

När lagkaptenen ska gå ut uppmärksammas han av domarna på att han måste lämna ifrån sig kaptensbindeln till någon annan. Då säger kaptenen till domaren:

- Den här kan du ta och stoppa upp i häcken och behålla som souvenir!

Skitkul.

*****
ppp
En stor del av personalen uppe på jobbet (Dalaidrottens Hus) skall på hustrivselaktivitet ikväll (jag kan själv inte vara med). Dom ska åka till Romme på trav.

Trav. Denna mystiska sport. Om det nu är en sport. Farsan och brorsan är helt begeistrade i detta fenomen. Själv har jag lite svårt för det.

Man kanske skulle kunna utveckla det lite. Varför finns det till exempel inget stafett i trav? Det skulle vara intressant. Man kanske skulle kunna ha en morot som stafettpinne.

"Nr sju blev diskad vid växlingen. Han åt upp stafettpinnen"

Och det här med voltstart: Det måste vara otroligt svårt att få en häst att slå en volt. Och med en sulky på sig dessutom.

Det finns ju även en restaurang på travbanan. Kollade lite på menyn. Ingen hästkorv så långt ögat når. Konstigt. Jag menar, tänk vad roligt annars:

Kockens tips idag: Sista hästen i lopp nr 8.

Och frågan är, har restaurangen hovmästare eller hov-mästare?

Eller är det dom hästar som hamnar i det så kallade "dödens" som blir korv? Jag vet inte.

Och undrar om hästskomarknaden vore nåt för Nike att sponsra.

Zlatan, Tiger Woods och - Brunte.

Det vore nåt i hästväg.

Men jag har antagligen inte fattat galoppen med det hela.

*****

Vi trummar på i IBF Falun Ungdom, 11 matcher, elva segrar. Nu har en av våra bästa forwards, Anders "Nisse" Pettersson fått ett elitkontrakt och kommer att få spela i SSL i fortsättningen. Kul för Nisse, tråkigt för oss. Elit har ju för resten redan en "Nisse", Andreas Johansson.

Med två nissar i laget, snacka om att det kommer att bli rena julafton när dom spelar.

*****

Jag har hittat fler roliga föreningsnamn i gömmorna. Kan komma inom kort i en blogg nära dig...

*****

That's all folks!

*****

Waiting for a star to fall
/Nordström/

Inga kommentarer: