torsdag 20 november 2008

Slut för idag, tack för idag!

För ett antal år sen (typ 20 nästan) så blev jag och Peter "Linken" Lindqvist uttagna till uttagningarna till distriktslaget för seniorer (jo, det fanns faktiskt ett sådant då). Det var en bunt spelare som var med, där alla var från Mora , Orsa eller Rättvik, förutom vi. Det var fantastiskt kul. Jag minns hur jag och Peter i början lite blygt sprang och beundrade de landslagsmän som var med, legender som Peter "Lillis" Wallin, Per-Erik "Perka" Halvarsson, Göran Spännar med flera. Vi kom ju liksom direkt från division 2 mitt upp i smeten. Men efter några pass så började vi hitta tempot och spelet vi också.

Minns också hur vi storögt tittade på de klubbor som en del hade. De var genombrutna, vilka inte våra var. Det var första gången vi såg såna. Om man säger som så, det var lite skillnad att skjuta, passa och dribbla med dom. Unihoc Pro hade spelat ut sin roll, nu var det Jolly Champion som gällde...

Kommer också ihåg när vi glömde kvar Göran Spännar i Orsa när vi hade käkat. Han var inte glad... Och när vi körde fotboll som uppvärmning utanför klassiska St Mikaelsskolan där vi hade uttagningarna och jag krockade med giganten Lars "Plyfa" Liljedahl (Pintorps IBK) när vi sprang på samma boll. Tänk er en hob och ett grottroll; det gjorde ont kan jag säga. Minns också att vi en gång sov hemma hos mannen-myten Roger Jonsson. Eftersom Linken hade sin flickvän med sig (oprofessionellt...) fick jag sova under vardagsrumsbordet (!). Tack Peter.

Tillbaka till uttagningarna. Sista dagen spelade vi nån sorts internmatch där vi matchade typ fyra femmor mot varandra. Min femma bestod av Linken som back (vilket han inte spelade normalt) tillsammans med Patrik Broström (Digers BK), medan kedjan var jag, Conny Swan (Boda IBK) och Greger Fyhr (Vikarby IK), som täljde i sin gamla Amazon (som man nästan fick veva igång, så gammal var den) fram och tillbaka mellan Stockholm och Mora för att kunna delta.

Vi matchades mot en femma med bara KAIS- och Mora IBK-spelare, med ett par landslagsmän. När ställningen var 6-0 avbröts spelandet med orden: nej, nu räcker det nog för idag. Samtliga från Moratrakten blev uttagna, och jag är ganska säker på att ingen av oss kom med (möjligen Greger). Jaja, det var kul att vara med i alla fall.

Det tråkiga för oss bara var att det var VI som vann med 6-0. Och jag slängde in två mål och tre ass.

That's Life!

*****

Var på IKEA med frugan idag, handlade lite smått och gott både där, på JYSK och på Toys'R'Us. På JYSK fanns det dock en märklig skylt där det stod:

Endast personal på lagret.

Undrar var dom hade alla grejor då?

*****

Såg att systrarna Kallur blivit opererade i USA. Det var nog bra. De blev tydligen opererade av en doktor som hette David Helfet.

Helfet.

Var han inte smal nånstans alltså?

*****

Jag har ju rotat i gömmorna igen, och hittat lite nytt material. Så här kommer del ett av nya sanna roliga och mer eller mindre speciella namn på föreningar som funnits i innebandy-Sverige:

IBK Atlas - kartlade sina motståndare noga
BK Kanalen - var ofta med i radio, borde kanske spelat vattenpolo?
FC Colombia - gjorde kaffeved av motståndarna
IBF Ost - hade stora hål i försvaret
Tre Löv IF - bra på våren, dalade på hösten
IBK Max - åt antagligen inte på Burger King eller McD efter matcherna
Undroms IF - fattade ingenting
Aktiva AIF - stod aldrig still
Kaxholmens IK - skitstöddiga
Jälla Tiger IBK - sa aldrig nånting, ändå lite långrandiga
IBK Riddarna - dom var nånting i hästväg, sen sadlade dom om
Baggens SK - får-checkade en hel del, men tjurade mest

There is more to come...

*****

Har precis läst ut Lehanes Ingenting är heligt, tuggar nu Roslund & Hellströms Flickan under gatan. Här kommer önskelistan till tomten på nya böcker:

Vita nätter - Ann Cleeves
Rött regn - Dennis Lehane
I de dödas namn - Ian Rankin
Räven - Michael Connelly
Tokyo - Mo Hayder
I djävulens spår - Jean Christophe Grangé
Berättelse om herr Roos - Håkan Nesser
Tills dess din vrede upphör - Åsa Larsson
Det sista testamentet - Sam Bourne
Den hand som skälver - Kjell Eriksson
Den upplysta stigen - Kjell Eriksson
I denna ljuva sommartid - Mari Jungstedt
Den döende dandyn - Mari Jungstedt

Gud, så många bra. Våren är räddad!

*****


Kvällens låt: Don't get me wrong - The Pretenders

*****

Into the shower!

*****

En arkeolog är en man vars karriär ligger i ruiner
/Nordström/

Inga kommentarer: