måndag 10 november 2008

Matchstraff Special: del 2

Vi kör på med del 2 av lite redovisning av diverse matchstraffshistoria:
ppp
I samband med en utvisning ropar en spelare att dom skulle spela Power Play trots att de själva redan hade en utvisad innan. Då säger den utvisade spelaren:

- Ni kan väl inte spela Power Play när det är 4 mot 4, djävla nolla!

Ajdå, inte så bra sagt. Matchstraff förstås. Men än värre/roligare är försvarstalet:

"Avsikten var dock inte att missfirma spelaren utan ett normalt sätt för oss att prata inom och utom laget. Säkert helt normalt bland ungdomar överallt."

Ja, ett helt normalt sätt att uttryck sig.

*

Två spelare krockar på mittplan. Helt oavsiktligt. En spelare faller till golvet och ligger kvar en stund. När han rest sig kommer den andra spelaren fram och skall be om ursäkt/höra hur det gick. Då spottar spelaren som rest på sig den andre rätt i ansiktet! Tittar upp, siktar och lägger iväg världens loska. Det röda kortet åker fram fortare än kvickt.

Även i detta fall är försvaret ganska lustigt/olustigt: För det första säger spelaren att han blir nerslagen snett bakifrån (de krockade alltså bröst mot bröst). Spelaren hävdar att det svartnar för ögonen och att "denne fick något tjockt i munnen och spottar ut det utan att veta var.

Mm. Visst.

Dessutom skulle följande, enligt den bestraffade, beaktas:

Spelaren hade inte fått någon utvisning tidigare under matchen och, mycket viktigt, denne hade aldrig tidigare blivit utvisad över huvud taget.

Nä, men då så, då kan man ju inte utdöma nåt straff.

Detta blev en av de längsta avstängningarna vi haft. Nio månader.

En hel graviditet.

*
ppp
Denna var ganska olustig och hotfull:

Två spelare kommer i bråk och spelare 1 får två minuter och spelare 2 fem minuter. Då brister det för spelare 2. Och följande lilla händelseförlopp sker:

Spelare 2 skriker:

"Ni är dom sämsta jävla idioter jag varit med om!"

och slår sen klubban i sargen så att det blir en stor buckla i den. Då får han såklart det röda kortet. Han går av planen och upp till omklädningsrummet. Vänder dock och går tillbaka över läktaren och lutar sig mot ena domaren och säger:

"Dig tar jag hand om utanför sen."

Efter matchen återkommer spelaren igen och avfyrar följande haranger:

"Om dom visar sig i nn skall jag döda dom."

"Dom får skriva att det är mordhot, det skiter jag i."

"Det spelar ingen roll om jag inte får spela innebandy igen, jag skall döda dom jävlarna."

Imponerande. Not.

Jag tror han blev avstängd ett tag.

*

I det här fallet är det återigen själva domarens anmälan som är helt underbar, ja närmast episk. Spelaren ifråga har fått matchstraff för att han sparkat en motståndare.

Domarens beskrivning:

NN förlorar bollen i en just närkamp, som jag uppfattar den, och tycks för stunden mista allt förstånd. Han stannar upp ett ögonblick, som för att tänka ut nåt klurigt (jag kan inte i skrivandets stund låta bli att dra paralleller till professor Baltazar), för att i nästa stund komma med den briljanta idén att ursinnigt sparka sin motståndare över benen. I fotboll kallas denna manöver för att rensa, man sparkar då på bollen.

Man sparkar då på bollen.

Obetalbart.

*****

Läste i tidningen idag: Julbordskryssning 349:-. Det lät farligt tycker jag.

Det måste vara säkrare att åka på en båt.

*****

Underbara lines i Parlamentet igår:

Vad är en plastpappa? Michael Jackson.

Vad kallas griskultingens pappa? Bert Karlsson.

I'm lovin' it!

*****
ppp
Mycket imponerande vändning av IBF Falun mot Storvreta. Men inte så bra att missa att bollen var inne på Adrianssons straff. Den var ju väldigt tydligt inne, vilket syns bra på reprisen och på en mycket talande tidningsbild. Domarna har ju inte den möjligheten, så man ska väl inte gnälla allt för mycket
ppp
Men... så fort gick det inte och dessutom, med en annan placering hade domaren sett det. Den placering som man vill att domarna ska ha idag är inte 100% bra i alla situationer om man säger så. Man ska inte hålla fast vid det gamla för mycket, men, finns det saker som fungerar sen tidigare så är väl det bra. En kombination av gammalt sätt OCH nytt sätt att röra sig/placera sig tror jag stenhårt på.
ppp
*****

Så bra (och roligt) för innebandyn i Falun att Andreas Johansson och Mattias Helgesson kom med i VM-truppen. Verkade som det räckte med beskedet för Helgesson, så var han tillbaka i gammalt gott slag.

*****

Kvällens låt: Independent Love Song - Scarlet

*****

Det är bättre att vara borta och längta hem än att sitta hemma och längta bort
/Nordström/

Inga kommentarer: