tisdag 10 juli 2012

Hall of Fame, del 6 (sista delen, tills vidare)


Men först:

Inlagd sill



*****


Två månader kvar av bloggens existens.


Kommer under juli månad att försöka få in inlägget om daminnebandyns historia i Dalarna 1983-1999, men det är stort. Jag har kommit ungefär halvvägs med research och skrivning...


Och sen blir det 100 höjdare ur bloggen.


Kan bli vad som helst. Hur som helst.


I augusti ska jag nog kunna bjuda på det jag lovat i ett tidigare inlägg.


*****


Var och pantade flaskor och burkar på Hemköp.


På returautomaten (en sån borde man för övrigt ha när man är servemottagare i tennis) stod det:


"Kasta ej in brinnande föremål i automaten. Det kan orsaka brand."


Nähä?


*****


Dags för sjätte och sista (för tillfället) delen i Hall of Fame.


Påminner återigen bara (för de som läser för första gången här) vad som stod i första delen:



Hall of Fame.

Smaka på ordet.


Låter vackert och stort.

Det är vackert och stort.

Och något man ska vara stolt över att vara invald i.

Därför ska jag inrätta en Hall of Fame för innebandyn i Dalarna.

Med början idag.

Där jag enväldigt ska välja in personer.

Personer som betytt mycket för innebandyn i Dalarna (och Sverige) och/eller mycket för sin förening på ett eller annat sätt.

Personer som genom sitt arbete eller sitt sätt att vara har satt innebandyn på kartan och gjort innebandyn till det den är idag.

Det kan vara tränare, spelare, domare, styrelsemedlemmar, funktionärer eller någon som på något annat sätt gjort en stor insats för innebandyn i Dalarna.

En gemensam nämnare är självklart att de lagt ner oerhört många timmar på innebandyn.

Andra saker som kännetecknar dessa personer, är att de är människor som verkligen är värda beröm, uppmuntran och uppmärksammande och som gjort det man gjort med hjärta, glädje, med tanke på andra och sporten i första hand och med en mycket positiv inställning till det.


Varenda en av de jag kommer att välja in, får mig att le när jag skriver deras namn.

Det är ett fantastiskt betyg ska ni veta.



*


Då kör vi de sista, en blandning av en del spelare men mest människor som haft många och olika funktioner.


241. Mikael Lind (Jansson), Falun
Var med och bildade BIK Lugnet. Spelade själv som kraftfull forward. Har suttit i styrelsen i DIBF. Aktiv som ungdomsledare idag.


242. Jocke "Bajen" Östlund, Falun
Har spelat (forward/back) sen mitten på 80-talet i HAIK, BIK Lugnet och Sundborn, varit tränare i båda. Är idag aktiv som tränare i IBF Falun Ungdoms damer.


243. Brita Spegel, Falun
Arbetade i HSK Innebandy och IBF Falun som kassör, lagledare, cupansvarig, caféansvarig och allt-i-allo.


244. Johan Ryttare, Falun
Spelade (målvakt) i BIK Lugnet och KFUM Falun, varit ledare för BIK Lugnets damer och är idag ledare för KFUM Faluns herrar.


245. Lars-Olof "Toya" Nilsson, Fors
Var med och startade Krylbo AIS, jobbade på kansliet där och tränade herrlaget i många år. Har suttit i styrelsen i DIBF. Duktig domare


246. Jussi "Hemulen" Nissinen, Avesta
Spelade i Krylbo AIS (målvakt), har tränat både herrlag och damlag. Har varit förbundsdomare, aktiv än idag, en av de domare som dömt flest matcher i Dalarna genom tiderna. Är idag aktiv som domare och som ungdomsledare i Krylbo AIS.


247. Thomas "Minken" Pettersson
Spelare i Grängesbergs IBK, ledare i Gonäs IK och IBF Faluns damer (SM-silver), förbundsdomare. Är idag aktiv som domare och i Domarkommittén i DIBF.


248. Angelica Thidé Boström-Fors, Ludvika
Spelare, ledare och styrelseledamot i Ludvika IBK och IBF Ludvika och en viktig pusselbit i innebandyn i Ludvika i många år. Är aktiv som som allting än idag.


249. Anna "Tele" Teledahl, Falun
Spelade (back) i Falu IBK, HSK Innebandy och IBF Falun. Var med på landslagsuttagning. Har varit domare och suttit i styrelsen i DIBF. Aktiv idag som ungdomsledare i IBF Falun Ungdom.


250. Daniel "Dufven" Dufvenberg, Borlänge
Spelare i Borlänge SK, IBF Falun och Borlänge IBK. Tränare och domare sen många år, aktiv som förbundsdomare idag.


251. Jonas "Carpen" Carpenhammar, Borlänge
Spelade som målvakt (IF Domnarvet, Borlänge SK), tränare (IF Domnarvet, Borlänge SK, IBF Borlänge), styrelsemedlem och ordförande i IBF Borlänge, domare sen många år. Oerhört viktig genom åren för innebandyn i Borlänge.


252. Michael Morelius (Gustavsson), Säter
Arbetat som ledare i olika lag i Säter under många år. En av dom som sett till att innebandyn i Säter funnits kvar och hållit en så pass hög nivå år efter år. Är idag aktiv som tränare i IBF Säters herrlag.


253. Jocke Jansson, Falun
Spelare (back/forward) och ledare i Dalregementets IF, duktig domare.


254. Göran Andersson, Falun
Spelare och ledare (back/forward) i Dalregementets IF, duktig domare.


255. Per "Nygge"Nygårds, Krylbo
Spelare (back), ledare, domare, styrelseledamot, ja, Nygge har gjort allt. Är en oerhört kunnig tränare som kan mycket innebandy.


256. Marcus Grimborg, Falun
Inflyttad från Mariestad men har en lång karriär bakom sig i distriktet främst som domare och styrelseledamot i DIBF. Har suttit som ordförande i förbundet i tre år. Har varit förbundsdomare och är nu aktiv som domarobservatör och domartillsättare i SIBF samt sitter med Domarkommittén i DIBF.


257. Björn Simonsson, Ludvika
Spelare (överallt?), domare, tränare i Ludvika under många år. Björn sitter i styrelsen i DIBF och är idag aktiv både som ledare i IBF Ludvika och i dalalaget F17.


258. Olle "Fot" Sundström, Falun
Spelade (målvakt) i Falu IBK, ledare i Falu IBK:s herrlag och i IBF Faluns herr- och damlag. Förbundsdomare i flera år. Är idag aktiv inom organisationen kring elitmatcherna i IBF Falun.


259. Tom Hansson, Orsa
Spelade (forward) i Digers BK (spelar fortfarande där) och Mora IBK, tränare i en mängd olika lag i området. Är idag aktiv son ledare för distriktslaget P16.


260. Jonas Sellberg, Säter
Spelade (forward) i en mängd klubbar i Borlänge-Hedemora-Säter, en enorm vinnarskalle och vilja kombinerad med stort kunnande.


261.Anders Fredriksson, Smedjebacken
Spelade (forward) i Smedjebackens IBK och Harnäs IF. Är duktig domare och är förbundsdomare sedan många år.


262. Mikael "Miettis" Miettinen, Ludvika
Forward, var med och startade och spelade i Ludvika IBK men även i IF Domnarvet


263. Marcus Johansson, Hedemora
En av distriktets bästa backar genom tiderna. Har spelat i Borlänge SK, IBF Falun, IBF Hedemora och spelar nu IBF Hedemora.


264. Tomas Trogen, Grängesberg
Forward, var med och startade Grängesbergs IBK.


265. Anders Throgen, Mora
Forward. En av de som varit med från allra första början i Mora. Spelade i BK Dyng, IF Vikapojkarna och Pintorps IBK. Bland annat.


266. Magnus Olander, Borlänge
Forward/Back, har spelat i många lag i Borlänge genom åren. Har en bländande teknik, sevärd. Uppfann en egen gren av innebandyn, Grassball. Är en tänkare.


267. Lars Nordström, Falun
Min far. Har betytt oerhört mycket för innebandyn i Falun och Dalarna genom skjutsar, hantering av saker, kopiering och annat i början åt DIBF, ordnat sponsorer, tvättat kläder, som publik samt också genom att vara barnvakt gett mig möjligheten att arbeta åt innebandyn så mycket som jag gjort.



268. Dagmar Nordström, Falun
Min mor. Har betytt oerhört mycket för innebandyn i Falun och Dalarna genom skjutsar, hantering av saker, kopiering och annat i början åt DIBF, ordnat sponsorer, tvättat kläder, som publik samt också genom att vara barnvakt gett mig möjligheten att arbeta åt innebandyn så mycket som jag gjort.


Sådär, det var allt just nu.


Har säkert glömt några, får välja in några fler i nåt inlägg i augusti, för att få Berömmelsehallen uppdaterad och så att ingen viktig har missats.


*****


Varför klagar alla på regnet?


Det är väl bara att gå in i ett uppehållsrum.


*****


Dagens Ryttarn:


"Schack-SM på Lugnet. Undrar om dom får betala för polisbevakning. Man har ju hört att det brukar vara bra drag på den publiken."


Kollar på friidrott och funderar på hur det kommer sig att Indien inte dominerar i kastgrenarna? Men det kanske är så att friidrott är en sport för kastlösa."


Love it.


*****


Nu är det dags att lägga sig. Klockan är snart ett. Ovanligt. Not.


I morgon väntar tur till Örebro då jag, frugan, prinsessan Ella och Lill-Fille ska på bo hotell och gå på Europas största lekland.


Ska bli hur underbart som helst.


*****


Kvällens låt: Fame - Irene Cara


*****


Bara för att man blir vuxen ska man inte sluta leka
/Nordström/

1 kommentar:

Tommy sa...

Haha! Inlagd sill.