måndag 17 december 2007

Gasmask på!

Målvakter är som alla vet ett speciellt släkte. Dessutom är det inte så många målvakter som tvättar sin utrustning för ofta, om man uttrycker sig försiktigt. Vilket innebär att rätt så starka dofter utsipprar från diverse målvaktsattiraljer. Vilket i sin tur inte är så kul för oss utespelare. Speciellt inte om man åker i samma bil som keepern.

Detta hände en gång när jag och Peter "Linken" Lindqvist var med i Dalalaget för seniorer i mitten på 80-talet. Vi hade träningsläger i uppe i Mora. Herregud vilka legender som var med; Conny Swan, Patrik Olsén, Lillis Wallin, Perka Halvarsson, Janne Zachrisson, Tord Norell, Göran Spännar, Greger Fyhr o massor av fler. Och så vi...

Även målvaktslegenden Roger Jonsson (numera mycket duktig tränare) från KAIS/Mora IBK var med. Och hans knäskydd luktade som en blandning av hur det luktar innan man gjort kvällens städning i apburen på Skansen och en råtta som legat död nån vecka. Vi hade även nåt pass i Orsa sporthall och tyvärr åkte jag och Linken på att åka med Roger i hans bil. Och därmed även åka med hans knäskydd. Han löste det dock på ett mycket smidigt - men definitivt annorlunda - sätt:

Han tejpade fast knäskydden på motorhuven på bilen.

*****

Ungdoms-DM flöt på mycket bra även under söndagen. Nån spelare flippade lite grann, men ledare och föräldrar skötte sig mycket bra. Härligt!

*****

När jag och min domarkollega Martina hade paus var vi och köpte nåt mellanmål och då gick vi förbi simhallen. Där inne hade man julavslutning med uppvisningar, fika, levande ljus och en massa annat. Undrar vad dom fikade?

Kaffe med Dopp, kanske?

*****

Mycket, mycket klassiska innebandylag som fanns i början av innebandyns historia (och nu snackar vi tidigt 80-tal, kanske t.o.m. sent 70-tal, jag vet inte):

Hånk
Smirt
Benoz
Team Alfred
Ägget
Morten

och, och namnet är bara så coolt,

Stockholms Vingar

*****

Brukar skriva historier i bloggen, men aldrig roliga historier, för jag tycker att Oneliners är mycket roligare. Men, jag kan bara inte undanhålla er denna. För den är fantastiskt rolig och leker både med ord, språk, fördomar och har en oväntad avslutning, den är intelligent helt enkel.

Ett plan hade kraschat och de överlevande hade simmat till en öde ö. Det var några tyskar, några engelsman, några amerikaner och en japan. Efter några dagar började en av tyskarna organisera upp arbetet på ön och gav alla arbetsuppgifter. Till en sa han: You could be the minister of work, till en annan: You could be the minister of defense och till en tredje: You could be the minister of finance. Och så vidare.

Efter ett tag hade alla fått ministerposter utom japanen som blev väldigt ledsen för detta. De andra märkte det och fick en idé. De sa till honom: You could be the minister of supplies. Japanen blev jätteglad och sprang direkt ut i skogen och försvann. Efter några dagar när han fortfarande inte kommit tillbaka blev man oroliga för honom och bestämde sig för att gå in i skogen och leta efter honom.

Allihopa gick in i den mörka skogen och efter ett tag hoppade japanen helt plötsligt fram från ett träd och skrek högt:

SUPPLIES!

*****

Nu måste jag göra ett spelschema för en cup - och det är INTE innebandy.

*****

One flew over the Cuckoo's nest
/Nordström/

Inga kommentarer: