tisdag 27 maj 2008

Domarn har tvåa på oddset!

Det är väl en av de roligare kommentarerna man fått genom åren. Att bli kallad hemmadomare hör ju också till vanligheterna. Men tvärtom är inte så vanligt. Men det har hänt. Såklart. Och självklart var det en Nordström inblandad. Men faktiskt, för en gångs skull, inte jag. Utan broder Håkan.

Detta utspelade sig (tror jag) i slutet på 80-talet, möjligen tidigt 90-tal. Vi skulle döma Tomasgården mot något lag i Sandviken (Jernvallen, denna klassiska arena). I veckan innan hade det gått ut direktiv från SIBF att bedömningarna skulle bli mycket tuffare från domarnas sida. Vi gick även in extra i omklädningsrummen till lagen och poängterade detta. Vilken Tomasgården förstod. Men inte det andra laget. När första perioden var till ända hade dom fått typ 23 minuter och två straffar emot sig.

I slutet av matchen får Tomasgårdens målvakt tag på bollen, gör ett utkast rakt på en spelare i hemmalaget och in i mål. Varpå hemmaspelaren jublar stort. Dock lite för tidigt, eftersom Håkan visar ut honom på två minuter för felaktigt avstånd mot målvakten. Vilket var helt korrekt, efetrsom han dels bara stod nån meter i från, och dels rörde på sig, vilket man inte heller får göra. Detta gillades INTE av hemmalaget. Som fick stryk.

Och i tidningen (Gävle Dagblad eller nåt) dagen efter var det en stor bild på Håkan med texten:

BORTADOMARE

Ganska ovanligt. Och så här i efterhand ohejdbart roligt.

Ännu roligare var det att SIBF frågade om vi ville åka dit nästa helg igen och döma samma hemmalag. Vilket vi självklart gjorde - man får inte vara feg - utmaningar är till för att klaras av. Då vann hemmalaget och då fick vi höra att vi var otroligt bra, och att dom inte kunde förstå att det kunde vara sån skillnad. Att vi ena helgen kunde vara så otroligt dåliga och andra helgen så otroligt bra.

Ja, visst är det konstigt?

*****

Det börjar bli lite sommar i luften och varmt, och inte så mycket innebandy att skriva om. Få se om det blir en liten semester från bloggen eller om det bara blir lite sämre uppdatering. Känslan får avgöra...

*****

Däremot kommer det att komma en "Vårens bästa och liknande" i morgon.

*****

Apropå Sandviken så kopplar det till Gävle och där var jag och min gode kollega Håkan F på träff med Gästriklands förbund i lördags, en givande sådan för övrigt. På vägen hem åkte vi genom Hofors och då berättade Håkan en rolig sak:

Förr i tiden fanns i Hofors, precis bredvid rondellen när man kommer från Gävlehållet, en bemannad polisstation. En dag när poliserna tittade ut såg de en bil som åkte varv efter varv i rondellen. Runt, runt, runt. Efter ett tag kände de sig manade att gå ut och stoppa bilen, vilket de också gjorde. När de öppnar förardörren formligen ramlar en aspackad person ur bilen. Varpå poliserna, i Hofors, frågar: Var tror du att du är då?

- Stadshotellet i Hedemora.

Snacka om borta.

*****

Nu vankas det styrelsemöte i DIBF, kaffe måste kokas och papper kopieras. A man's gotta do, what a man's gotta do.

*****

När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem.
/Nordström/

Inga kommentarer: