fredag 30 maj 2008

Museiföremål

Liten känsla av jubileum idag. Detta är nämligen (sen Bloggens start i augusti förra året) inlägg nr 200. Känns ganska otroligt egentligen...

Detta är ju en blogg för oss som är Old School (words of The Glueman), så vad skulle kunna passa bättre än lite historiska bilder på grejer som skulle kunna platsa på museum tillsammans med typ Gustav Wasas skägg, Karl den XII:s knapp och annat mumma.

Vad sägs om klassikerskon Nike Air Jordan? Detta är version 2, de första (de med lite högre skaft) var det nåt pucko som stal i omklädningsrummet på Lugnet.





Och se här, kombination av skaft och blad, hoppsan!


Skaftet är från den första Kevlarklubban som kom, Unihoc Kevlar. Och bladet är ett flashigt Jollyblad med Jolly i tjusig skrivstil längst fram på bladet.


Och minsann, en Unihoc Original, en av de absolut första innebandyklubborna. Denna gjorde sitt under i varje fall tre säsonger tror jag. Stekhet... Notera också den Nordströmska utsmyckningen gjord av färgglad eltejp.


Och vad är då detta? Jo, det är en attiralj som brorsan Håkan hittade på när han var tränare för Falu IBK:s damer. En handledstränare! En tung järnplatta, fastsatt i ett snöre som man skulle med hjälp av handlederna snurra upp runt ett ihåligt plaströr. Daterat tidigt 90-tal tror jag...


Slut på nostagin för idag.

*****

Har jobbat idag, och skall i morgon, som tävlingsledare i Nordiska Mästerskapen för sjukvårdsanställda. Läkare, sköterskor, assistenter, ambulansförare och allt från hela Norden i en salig blandning i tolv olika sporter. Lite roligt faktiskt att hålla på med lite annat och inte bara innebandy. Nordiska Mästerskapen för sjukvårdsanställda alltså. Är det nån turnering man skall göra illa sig i, så är det väl den.

*****

Fick för övrigt tillbringa natten på barnavdelningen på lasarettet då lilla prinsessan cyklade omkull på dagis, stöp med pannan rätt ner i asfalten, fick hjärnskakning och spydde ett antal gånger. Men idag var hon hemma och på benen igen. Men otäckt var det. Brrr!

*****

Alltså, tänk. Om Snövits dvärgar i stället hade hetat:

Broiler,
Cider,
Chrysler,
Hacker,
Muskler,
Thinner,

och

Birger

i stället.

Eller varför inte

Usher,
Wobbler,
Wollter,
Över,
Under,
Poker,

och

Spoiler.

Vad kul det hade varit. Och sen, om man liksom tänkt sig hur dom hade sett ut då.

Skrattar fortfarande.

*****

Lika roligt är det som måste vara ett av historiens dummaste citat, sagt till medlemmarna i Beatles av skivbolagsdirektören på Decca Records 1962:

- Ni kommer aldrig att lyckas - fyrmannaband är ute. Åk hem till Liverpool.

Ooops. Snacka om att skita i det blå skåpet. Fullt.

*****

Nu ska jag läsa lite Nesser.

*****

Om du inte lyckas första gången så försök, och försök, och försök igen
/Nordström/

1 kommentar:

Gyrot sa...

Nesser, lite dvärgnamn över det också.

/ Jocke