onsdag 7 maj 2008

Nu är du tyst, annars...

Denna lilla anekdot hade jag själv helt glömt av, men min superbrorsa Håkan påminde mig om den i helgen under Viking Line Cup. Vi dömde en seriematch i nån av de yngre åldrarna, en ganska tät och tuff match. I ena hörnet av hallen satt en förälder och gapade hela tiden. På motståndarna, på oss, på sonens egna lagkamrater och på allt mellan himmel och jord. Han var dessutom riktigt, riktigt otrevlig. Ett stort Bad-Ass helt enkelt.

Till slut blev situationen ohållbar och jag gick fram till honom och sa:

- Om du inte håller tyst nu så skickar jag ut dig ur hallen.

Han tittade på mig med ett hånflin och svarade:

- Du kan inte göra nånting, du är bara domare och jag är publik och jag gör som jag vill.

Jag tänkte snabbt efter, värderade läget, tänkte efter igen och så sa jag med lugn och bestämd röst:

- Okej, då gör vi så här. Om du fortsätter bete dig som en fullständig idiot så kommer din sons lag inte att få ett enda frislag med sig under resten av matchen.

Inte ett pip hördes från det hörnet resten av matchen.

*****

När jag skulle åka hem från stan efter jobbet igår hände nåt underligt men väldigt roligt. Jag bor i ett husområde utanför Falun som heter Hosjöstrand och jag brukar ta 724:an hem. När bussen kommer rullande står det på bussen: 724 - Hosjöskum. Mycket märkligt.

*****

Frugan hade bjudit och vunnit på Tradera (Salt- och pepparkar i bakelit; ja, jag vet, vi är lite konstiga). Dock fick vi inget vinnarmail på flera veckor. Vi hörde av oss och till slut fick vi svar. Ett svar där damen ifråga ursäktade sig och vi betalade in summan. Dock kommer inget paket och vi mailar igen och påpekar detta.

Och nu kommer det roliga. Damen ursäktar sig igen och säger att hon postat paketet den 30 april och att posten strulat till det och dessutom bara hämtar en gång i veckan. Idag kom paketet, och kom ihåg nu att hon sa att hon postat det den sista april. Mycket märkligt eftersom grejorna var inslagna i en tidning från - 5 maj. Ganska bra gjort att kunna få en tidning 5 dagar innan den kommer ut.

Snacka om att sitta med skägget i brevlådan.

Och att Helena sett för mycket CSI Miami, eftersom hon upptäckte det.

*****

Det var nån som sa att man gjort nåt experiment med apor som kastade pil på nån aktietavla och sen tog man de aktierna som aporna träffade och satsade på. Och det gick bättre för dom aktierna än för de som experterna satsade på och rekommenderade. Pinsamt.

Pilkastning via apkastning gav god avkastning.

*****

Vi drar några konstiga/härliga/avsnoppande svar från Citalistan av innebandyfolk 1993-2003:

- Det finns riktig bastu, med ris.
- Finns det ingen med potatis ?

- Har dom i rollspelsklubben kommit ?

- Ja, dom sitter däruppe och låtsas att dom äter frukost.

- Är han snygg ?
- Nej, han ser ut som han har blivit påkörd.


- Kan du den 24:e ?
- Vad är det för datum ?

*****

Nu är det sleeping Time!

*****

Only time can tell
/Nordström/

Inga kommentarer: