måndag 5 maj 2008

Tystnaden är bruten!

Såg till min förskräckelse att jag inte bloggat sen den 28 april. Det är nog det längsta uppehållet jag haft så nu är abstinensen stor. Anledningen till uppehållet stavas V-i-k-i-n-g-L-i-n-e-C-u-p. Lottning, förberedelse och själva turneringen har tagit all tid på slutet. Arbetstiderna under helgen har varit 05:45-01:30 torsdag till lördag och 05:45-20:00 söndag. Så med en snittsömn på cirka tre timmar per natt under fyra dygn är man inte så stöddig...

Men nu är allt klart i alla fall. Träffade en annan bloggare, Mikael "Sjökan" Sjökvist, under turneringen. Han var där och sålde för Jollys räkning. Sjökan bor normalt i Norge men brukar komma till Falun varje år. Trevligt och kul att träffa personer "live" som man annars bara mailar till, läser om eller skriver om. Tyvärr var tiden lite för snål för att hinna prata nån längre tid.

*****

Mycket kul var det att träffa alla domare som brukar komma hit igen, Asp och Sundgren som för en gångs skull var här och dömde med sina riktiga kollegor och inte tillsammans (visserligen blev det ju fler matcher som blev kaotiska men inte lika mycket varje gång), Arash (hotellsängar är sköna, för sköna?) med ny kollega, Västeråsarna, Micke "Maratonmannen" Djuric plus alla andra. Det blev ett rikligt bortfall av domare under cupen på grund av skador, sjukdomar, arbete, eget spel och en massa annat. Vilket innebar en del pusslande och ändringar. Tur att domarna är flexibla och att alla ställde upp jättebra. En domare raggade vi upp i matsalen när han åt. Sen dömde han fredag, lördag och söndag! Tack Jimmy Fredin!

Även min gamle "Wannabe" vad gäller Oneliners, LarsG, var här. Som tyvärr var lyckades jag förgylla hans helg med ganska mycket bra humor. Eller inte.

Jag tror desutom att en av domarna, Mattias Nordlund, satte ett rekord för turneringen med 42 dömda matcher.

*****

I övrigt kunde man notera en del roligt från cupen:

Peter "The Big Kahuna" Bergestål var, förutom som spelare i Kingsgården, där som coach för något knattelag. Och mannen med världens bästa kommentarer förnekade sig inte. Såklart. Killarna hade samling jättetidigt nån morgon och Peter stod där och väntade. Två lite trötta killar kom in till entrén. Peter tittar på dom, vad kan de ha varit, 9-10 år och säger:

- Tjena tjejer, kul att ni kunde komma!

Sen nyper han den ena lite kärvänligt i kinden och ruskade till så att han såg ut ungefär som en målning av Salvadore Dali i ansiktet.

The Big Kahuna. Alltid sig lik.

*

Team Wizards från Tjeckien checkade in, betalade med check, forecheckade hårt, vann turneringen och checkade ut.

*

Tyvärr kom inte ett lag från Slovakien. Men däremot ett lag från Estland.

Det är nog inte lätt och vara est. Men kanske ballt.

*

På mat- och logilistan stod det på ett av lagen:

En person från Varla IBK vegatarian. (Äter kock)

Fantastastiskt roligt.

*

En domare, låt oss kalla honom till exempel Jussi Nissinen, startade en match. Fem sekunder senare blåste han av den. Han hade glömt att byta skor och blåst i gång matchen - i Foppatofflor.

En blivande klassiker.

*

Samma domare, det vill säga Jussi, körde en variant på en domarklassiker (basketdomaren som satte sig i avbytarbåset och dömde och sa: Ni har rätt grabbar, man ser mycket bättre härifrån) Efter en massa tjat och tjål från ett lag satte sig Jussi i ena avbytarbåset, tittade ut över planen och sa:

- Vad fan, man ser ju inget bättre härifrån!

Ironi på hög nivå.

*

En massa polska lag var här. Men man såg ju inte på dom att dom var från Polen. Däremot syntes det om man tittade på deras bilar.

På lacken.

*****

Stod och snackade med en förälder på läktaren och han berättade en oerhört dålig och misslyckad - men kul - bortförklaring av en spelare om varför han inte kommit till en, har jag för mig att det var, tidig match.

- Nej, jag hade tid hos tandläkaren.

Synd bara att det var den första maj.

*****

Jag har lovat att gästblogga hos Sjöstrand men Lunarstorm Cup, penicillinkur, IBF-avslutning och Viking Line Cup har inte bara satt käppar i hjulet för det. Jag har fått in en hel trädstam i hjulet. Men håll utkik där inom den närmaste tiden...

*****

Sådärja, nu var bloggen igång igen!

*****

What goes around , comes around
/Nordström/

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jussi, vilken stjärna!
Får tacka för en kul cup :)
/Ottosson

Per Nordström sa...

Tack själv Jocke/Fabian! Ni var ett trevligt - och bra - nytillskott.

//Per