måndag 14 april 2008

Knack-Knack

I början på 90-talet var vi ofta till Åland (både på träningsläger och cuper) med Falu IBK, vilket var mycket trevliga upplevelser. Den som hjälpte oss med detta var den mycket sympatiske ålänningen Jani Westerlund, duktig spelare och ledare. Jag tror till och med han spelade i Schweiz några säsonger.

Detta var på ett av träningslägren under en höst. Min bror Håkan som var med som ledare för damlaget skulle ta en kvällspromenad med en av målvakterna i damlaget. Vi tänkte väl inte mer på det. Vi andra förberedde oss för morgondagens träningar och gick och la oss. När klockan ringde vid sju morgonen därpå gick jag och Tommy Jernberg (som var tränare för herrlaget) upp för att väcka alla spelarna.

Tommy säger plötsligt: titta, "Håkan står utanför dörren till hallen!" Jag svarar: "nej, det gör han inte, han ligger och sover."

Det gjorde han inte.

Promenaden hade blivit lite längre än vad dom avsett, och när de kom tillbaka till hallen var det släckt - och låst. De hade knackat och knackat och ropat. Men ingen hade hört nåt.

Vilket innebar att Håkan och Sofia (som målvakten hette) tillbringade en hel natt tillsammans. UTANFÖR Vikingahallen. Klockan fem var alla samtalsämnen uttömda. Då började dom kolla om linjerna var raka på fotbollsplanen. Klockan sex började måsarna vakna och flyga runt. Sen vaknade vi. Och då fick dom komma in. Trötta och frusna.

Behöver jag säga att detta var en av de saker som togs upp IBK-avslutningen i maj? Knappast. Då spelade vi ett antal träffande (som vi andra tyckte) låtar för Håkan och Sofia:

Hänger utanför din dörr
Close your eyes
When the night comes

och sist, den perfekta avslutningen

Keep on knockin' but can't come in...

*****

'Pool tog en viktig seger idag i jakten på en CL-plats även nästa säsong: 3-1 på Blackburn.

*****

Dalarna tog silver för F17 i distriktslags-SM. Stort grattis till spelarna och ledarna!

*****

Brukar varje kväll läsa 3-4 såna där små Pixiböcker (har funnits i hundra år, kostar en tia) för vår lilla fyraåriga prinsessa Ella. I en av dessa under gårdagskvällens läsning hette tre hundar:

Brad, Pitt och Bull.

Oemotståndligt roligt.

- Pappa, vad skrattar du åt?

*****

Peter "The Big Kahuna" Bergestål och hans Kingsgården lyckades slå ett ungt Strömsbro (där alla kunde varit minst söner till spelarna i Kings) i kvalet om en eventuell division 3-plats. Framtiden får utvisa vad som händer. Starkt gjort av Kings dock, oavsett vad det leder till.

*****

Den som sig i leken ger, får leken tåla.
/Nordström/

Inga kommentarer: