torsdag 24 april 2008

Nej, inte ett till

Under en av de säsonger jag tränade Envikens IF i herrtvåan skulle vi spela mot ett av de sämre lagen i serien, Håsta IBK (från Hudik tror jag) borta. Vi spelade bra och tog ledningen snabbt och den utökades till att vara 6-1 en bit in i den tredje perioden. Då blir det något tumult i samband med en avblåsning där en av deras spelare slår till en av våra spelare, vi skulle kunna kalla honom Gustav Jones. Domaren ser inte detta, men däremot ser han självklart när Gustav klappar tillbaka. Och ådrar sig därmed fem minuter. Lite orolig blev man väl, men vi hade ju ändå 6-1.

Gustav är en go och glad kille men rätt så kaxig. Så även nu. Hasade iväg till utvisningsbåset och satte sig. Såg ganska tuff och glad ut. Efter en minut stod det 6-2. Gustav skrattar. Efter två minuter står det 6-3. Gustav ler lite nervöst. Efter tre minuter står det 6-4. Gustav ler inte. Efter tre och en halv minut står det 6-5. Gustav är blek. Efter drygt 4 minuter kvitterar Håsta. Gustav sitter med huvudet i händerna. Mellan knäna typ. Vi lyckas dock klara resten av utvisningstiden utan att släppa in fler mål.

När utvisningstiden är klar springer Gustav fort till avbytarbåset, hoppar in där direkt, tittar på mig och säger:

- Per, jag spelar inget mer jag.

Det hade han inte fått heller.

Berättas skall väl också att det trots allt slutade lyckligt. Med en och en halv minut kvar lyfter Jocke "The Spider" Rytter in ett skott (eller en passning?) från halva planen som studsar fyra gånger innan mål och sen på nåt vis går in via stolpen. Målvakten kanske hade solen i ögonen, jag vet inte. Jocke brukar göra ett mål varannan säsong ungefär. Hemresan från Hudik blev trots allt ganska munter. Många hysningar både på utvisningen och målet.

Men Gustav blev inte normal förrän i Gävle då han kaxade sig lite mot nån kassörska på McDonalds.

*****

Lottningen till Viking Line Cup är nu äntligen klar; nu är det bara en massa ändringar kvar och sen ge sig i kast med domarschemat. Och nu till helgen spelas Post-SM och SM för döva. Mycket på gång nu.

*****

Supergrattis till Jonas Adriansson till landslagsplatsen. Välförtjänt och det är precis såna lirare som vi behöver i svensk innebandy. Och minns att jag sa i ett inlägg den 6 november att Jonas borde fått en A-landslagschans innan säsongen är över. Det var rätt många som sa emot. Hmmm...

Pappa Tupp och Mamma Café skall vara mycket stolta.

*****

Apropå Post-SM i innebandy: Det finns ju sån här Freebandy nu för tiden där man får zorra och lägga bollen i olika hål som ger poäng typ. Tänk vilken variant man skulle kunna göra om Posten på SM körde med brevlådor i stället för mål. Och hade luckan öppen. Så kunde man zorra in den.

Mailbandy.

Och dela in SM i herr- och dam:

Male Mailbandy och Female Mailbandy.

Och så kunde man ha en interaktiv variant som man kan spela på nätet:

E-mailbandy.

*****

Min ärade kollega på jobbet, Håkan F, hade en annan variant om man kör IT-SM i innebandy och spelar tvärs över planen i stället:

Bredbandy.

Det kanske märks att vi har samma humor.

*****

En bunt citat till från 1992-2003:

Om man nickade den bollen så skulle huvudet bli nertryckt på axlarna..... Det är det ju i alla fall i och för sig.

Han har en skriftlig varning och två muntliga. I alla fall två uppskrivna muntliga.

Oj, där kunde han fått sin tredje trea av domaren.