fredag 21 mars 2008

Det kom blooood....

Nån gång i mitten på 90-talet mötte IBF Falun Järfälla IBK i en elitseriematch på Lugnet. Järfälla hade då en mycket ung (tror han var född 1975) coach (vi låter honom vara anonym), yngre än de flesta spelarna i båda lagen. Han var duktig men hade ganska hett temperament. Efter en situation drar han på sig rött kort varpå han totalt havererar.

Han går med arga och frustrerade steg över planen, går uppför trappen på Lugnetläktaren och knuffar till minst tre personer som han möter på vägen upp. När han kommer upp på läktargången sopar han ner en massa godis på golvet som nån stackare står och säljer. Går sen uppe på läktaren, från C-hallen mot A-hallen. Mellan dessa hallar finns det dörrar som man kan stänga. När han kommer mot dörröppningen in till A-hallen hoppar han upp. Och skallar till dörrkarmen. Tyvärr så är den gjord av stål.

Har aldrig sett nåt liknande. Han spräcker i stort sett skallen. Man får hjälpa honom till omklädningsrummet. Efteråt var det blod överallt; i trappen ned mot och i korridoren till omklädningsrummet, i omklädningsrummet och uppe på läktaren.

Snacka om att flippa ur.

Tänk vad röda kort kan ställa till.

*****

Klassisk Bengt Bedrup-kommentar:

- Sverige har spelat match mot Tjeckoslovakien i ishockey. Matchen slutade 0-0. Periodsiffrorna 0-0, 0-0 och 0-0.

Nähä?

*****

Zellén har en fantastiskt rolig påskhälsning på sin blogg. Gå in och titta. Underbar humor.

*****

Sveriges två första heltidsproffs när det begav sig, Björn "Böna" Nordström (Åkersberga IBF, då 22 år) och Michael Gunnarzon (Fornudden IB, då 21 år). Dessa två herrar åkte i september 1992 ned tills Schweiz och spelade för Rot-Weiss Chur.


Förstår att Gittan A G föll för en sån svärmorsdröm. Riktigt bra blogg har hon också för resten. Rekommenderas!

*****

IBF Faluns damer krossade (i alla fall resultatmässigt) Pixbo i den andra semifinalen. Vi hoppas på mer. Kom igen tjejer! Sprang på Janne Vaara i en periodpaus, alltid lika kul att se honom efter alla dömningar.

*****

Hejdå Leksand! Efter den starten i kvalserien kan nog Elitserien glömmas...

*****

En gång när jag dömde fick jag problem med en lins. Fick helt enkelt lov att ta ur den och lägga den i seket. Dömde perioden ut och tänkte sen fixa till den. När jag skall ta den är den borta. Då säger en i seket (som för övrigt var en domarkollega):

- Här är den. Jag stoppade den i munnen så länge för att den inte skulle torka.

Jag dömde hela matchen med en lins.

*****

Falu IBK-legenden (och en av de största favoritbloggkaraktärerna) Patrik "Idof" Idofson brukar alltid säga rätt saker vid rätt tillfälle. NOT. Minns "ET" (tidigare inlägg). En annan gammal IBK:are som var med förr hette Per Fagerström. Men kallades, av någon anledning, ofta för det kanske lite mindre smickrande namnet Porre.

Party hemma hos Blogg-Larsa, och denne Per Fagerström skall också komma dit, tillsammans med sin alldeles nya flickvän. Som inte hade träffat vårt kompisgäng förut. Eftersom vi inte ville att hon skulle bli chockad direkt så sa vi att vi måste ta det lite lugnt i början, och vara så där lagomt spontana. Vi sa också att vi absolut inte fick kalla honom Porre så hon hörde det.

De kommer dit, tar av sig ytterkläderna, hälsar på några i hallen och går sen in i vardagsrummet. Där sitter Idof och äter Popcorn och diggar musik. Han tittar upp på Per Fagerström med flickvän, skruvar lite på sig, tittar på oss, skruvar lite till på sig och sen ropar han:

- TJEEENA PORRE FAAAAGERPEEEENIS!

Jag vet inte hur många dagar dom var ihop.

*****

Det är farligt med kuddkrig:



*****

Snart är det dags för Lunarstorm Cup i Falun (nästa helg). Du är välkommen Baland! Jag ska fixa äkta Falukorv till dig. Få se om jag kan få frugan att laga en omgång med hemlagat mos också...

*****

Nu skall jag ladda i mig cirka en halv påse av mina favvo-chips, Roasted Garlic & Salt Chips. Sen ska jag må dåligt.

*****

Du har bara en chans att göra ett första intryck
/Nordström/

Inga kommentarer: