torsdag 20 mars 2008

Du behöver inte vara så aggressiv!

Mitten 90-tal; match mellan gamla klassiska HSK Innebandy (som sedermera slogs ihop med Falu IBK och blev IBF Falun) spelar match i herrar division 3 mot Ornäs IK från Borlänge. Ornäs bestod oftast av ett gäng fotbollsspelare som även var ganska duktiga på innebandy. Men de var även rätt så brutala ibland och snackade dessutom ganska mycket.

En av spelarna i Ornäs får en tvåa för något och får ett riktigt tokspel. Han springer fram till mig, stöter till mig och sätter ansiktet cirka 2 mm från mitt och fullständigt vrålar så spottet bara sprutar: VAD BLÅSTE DU FÖR? VAD BLÅSTE DU FÖR? TALA OM VAD DU BLÅSTE FÖR! DU MÅSTE TALA OM VAD DU BLÅSTE FÖR! VAD BLÅSTE DU FÖR?

- Öööh, det har jag glömt nu. Men nu har du i alla fall fått matchstraff. Hejdå.

Tur man inte är lättskrämd.

*****

Enda gången jag varit riktigt rädd som domare var en gång då vi dömde PIF (Postens IF) Södertälje, det klassiska laget, i Isostar Cup tidigt en morgon. PIF var duktiga men hade en del tvivelaktiga personer med i laget. Förutom att i stort sett samtliga i laget luktade sprit å det grövsta, så var även två personer påverkade av nåt betydligt starkare, vilket bland annat märktes på tennisbollögonen och beteendet. Men efter samråd med motståndarna och lite finkänsla i vad man blåset för och på vem så gick det bra till slut.

Tilläggas skall att jag var inte rädd för att döma men för vad som skulle kunna ha hänt vid en eventuell snedtändning...

*****

Mina gamla härliga juniorspelare i Falu IBK som jag tränade under fem underbara år, 74:orna och 75:orna börjar bli stora. Det dimper ned barn här och där. Jernberg och M Kruse har redan två, MC fick sitt andra och Thuna sitt första. Och en annan härlig fighter i 75-årgången, Fredrik Olsson (dock med moderklubb HSK), fick sitt första nyligen. Grattis allihopa!

*****

Har hittat massor av nya underbara föreningsnamn i innebandy-Sverige genom åren. Här kommer del 1 av version 2.0:

Regnbågens SK - intressant matchdräkt?

FF Kryckan - deras spel haltade något

Skrubba IBK - tog längst tid på sig i duschen efter matcherna

IBK Bredden - toppade aldrig

Uppslaget IK - undrar, undrar var de fick namnet ifrån

Stinsens IK - deras matcher spårade aldrig ur

Vessla AIS - snabba som attan

Drivans AIF - hade dom uterink?

Snapphanens IBK - inga danskar där inte

IBK Ankaret - sjönk som en sten genom seriesystemet

*****

Titta vilka lirare! I landslaget anno 1991.




Aga - 18 år. Bebis... Och MF sig lik... Conny ingav respekt redan då. Tommy Jansson ler - inte.


*****

Och så var sagan slut för IBF Faluns herrar i år. Hoppas dock att sagan Täby fortsätter, ser bra ut efter vinsten mot Storvreta borta ikväll. Älskar deras sätt att spela innebandy. De är de enda som fortfarande spelar den typ av innebandyn som spelades på 80- och 90-talet. Otroligt kul att se att sån innebandy håller än.

*****

Samtidigt som man blir lite arg för att hon slänger bort ett givet guld åt sig och Sverige i OS kan jag inte låta bli att imponeras av Carolina Klüft. Hon gör verkligen som hjärtat känner och visar att hon struntar i medaljer och annat och att glädjen är viktigast för henne. Stor respekt.

*****

Nu är klockan mycket, alldeles för mycket.

*****

Celebrate good times, come on!
/Nordström/

Inga kommentarer: