måndag 24 mars 2008

Häst är bäst - på macka

Läste Micke Fasths blogg (för övrigt en mycket bra sådan) där han diskuterade en intressant medial sak. Följande står tydligen att läsa i senaste numret av Trav- och Galoppronden om travloppet Olympiatravet:

"När årets första storlopp i landet går av stapeln får det inte plats i TV4. Herr- och damfinalerna i fritidsgårds..., f´låt innebandy är, i tv-kanalens ögon viktigare. Vad händer när Elitloppet krockar med friidrotts -SM?*

Helt makalöst. Återigen ett bevis på okunnighet, fördomar och gamla insnöade såväl gubbar som yngre som inte hänger med i verkligheten. Var har de varit de senaste 20 åren? Dessutom, så sänder man 15 minuter mellan finalerna, alltså får man se loppet. Vad då inte får plats i TV4? Stackars, stackars kusar och kuskar som bara får 15 minuter när det normalt är trav varje dag, lunch och kväll i TV.

Dessutom, en sport (?) där det sitter en massa gubbar och super i restauranger, där folk spelar bort sina liv och där ibland den undre världen har sina uppgörelser kanske ska vara glada att man får plats mellan två SM-finaler.

Hundra gånger av hundra väljer jag med hästlängder (förlåt) ungdomens och framtidens sporter innebandy och friidrott framför framtida smörgåspålägg som springer runt och blir piskade av en "karlakarl" i kuskdräkt.

Min gamle härlige farsgubbe är travtok men älskar också innebandy. Så det kan ju faktiskt fungera. Han har i och för sig varit med hela resan som innebandyn gjort trots att han är snart 78 år...

*****

Underbara, härliga, fantastiska Caperio Täby! Dom gör det igen, slår ut ett topplag. Och efter straffar så klart. Oväntat...Not. En stor seger för innebandyn som den en gång var. Att man med den typen av innebandy och lirare kan slå ut dessa taktiska stjärnlag med sina "gameplans" som dom aldrig överger är bara så hääärligt.

Apropå "Gameplan". Det är inget större fel på "Så här spelar vi idag grabbar... eller "Och så har vi roligt"" heller. Faktum är att det ibland är betydligt bättre.

*****

Del 3 av kultföreningsnamn version 2.0 ramlar ner - nu.

IBK Krönet - alltid uppförsbacke

Prästbordets IBS - deras Be-lag var bäst

Älghornets IBK - undrar hur deras slutsignal lät?

Torvmossens BK - tuffaste bortamatchen

Brandkårens GF - heta som satan

Pölsemannens IF - pang på rödbetan!

och så några "hur tänkte ni nu då ?"

IBK Kalabra
Kuli BoIS
IBF Sju Eff
Herrskogens AIS

Det kommer mera...

*****

Apropå farsan: här ser ni honom i sina glansdagar som bandymålis. Måste vara nån gång på femtiotalet. Han gjorde faktiskt nån allsvensk match. Kolla burarna. Och nätet. Och den tidsenliga målvaktskepsen.


Farsan är för övrigt en av de målvakter som under en match på naturis, åkt genom isen och ner i vattnet med målbur och allt när den brakat. Rätt roligt faktiskt.

- Domarn, tror du att du kan blåsa av?

Undrar vad man fick när man köpte dåtidens målvaktskit?

Kanske benskydd, suspensoir, handskar, keps samt - simdyna och ispik.

*****

Den gode vännen, myten, legenden Tom Wester var ju inte bara en supermålvakt i innebandy, utan även en väldigt duktig fotbollsspelare i Falu BS. Dock var han väldigt ofarlig när det gällde att göra mål. Hände aldrig. Utom en gång då han avgjorde Kolmården Cup och blev matchhjälte. När han då för en gångs skull fick göra mål kunde man läsa följande i Falu-Kuriren:

Falu BS mål gjordes av - Tom Kletur.

Är det inte typiskt så säg?

*****

Nu måste jag fixa lite frågesport till jobbet. Är man med i trivselkommittén får man väl ta sitt ansvar... Vi brukar köra tjejerna (runda bordet) mot killarna (soffan) i fikarummet. Tjejerna vann stort 2006, killarna knappt 2007 och nu har killarna ledningen med 4-0...

*****

Tänk fel om du vill, men tänk själv.
/Nordström/

Inga kommentarer: