söndag 30 mars 2008

The King was back in town

Tillbaka i lite lugnare tempo efter Lunarstorm Cup. Det roligaste med helgen var att det vimlade av gamla legender på plats i Falun som betytt mycket för innebandyn . Bland annat: Ingvar Jonsson, Växjö ("Charles Ingvar Jonsson, jag har en plan"), Magnus Westerberg (Täby, fd Stockholms IBF, fd förbundsdomare), Göran Berg, legenden (kanslichef Stockholms IBF, fd Sveriges bästa domare), Magnus Augustsson (Aga, en av världens tre bästa spelare genom tiderna), samt lite nyare legender som Anders Mörk och Martin Wålmhed (båda med långvarig tjänst i SIBF). Ingvar var där som ledare för Vöikers, Magnus för Täbys räkning, Aga sålde grejer åt Reichen Sport och Göran var där på plats som publik då Åkersberga (Ackers) tog sitt första SM-guld. Göran var klädd i orange peruk och oranga mystofflor med klor på. Måste säga att han var klart till sin fördel utseendemässigt mot vanligt. Vilket jag självklart sa till honom.

Och så, som man brukar säga, grädden på moset: vem dyker upp om inte, the kings of the kings, världens bäste innebandyspelare genom tiderna, Jonatan "Jonte" Kronstrand. Otroligt roligt att träffa honom igen. Och jag tror Jonte tyckte likadant för han såg jädrigt glad ut och när vi skulle skaka hand ville han till och med kramas. En stor gest av en stor människa. Han var där för att göra reklam för sin innebandycamp. Nu var vi båda stressade men hann snacka lite gamla tider i alla fall.

*****

IBF Falun Ungdoms lag gjorde mycket bra ifrån sig. Flickor 92 placerade sig som fyra efter två års åttondeplaceringar tidigare och när Pojkar 93 vaknade i morse gjorde dom det som tvåa i Sverige. Stort! Heder åt Christer Sundin och alla andra ledare och spelare som slitit tillsammans i många år.

*****

Lite kortisar från Lunarstorm:

En skojis utan att för den delen håna laget, absolut inte, det var bara lite roligt: Salems IF var med i nån klass och på ryggen på overallen hade de sitt namn. Men ibland veckade sig ryggen på overallen och då försvann a:et.

Slems IF.

Hade varit ännu roligare om dom hade haft Vicks Blå eller Fisherman's Friend som sponsor.

*****

Det sitter skyltar i hela Lugnet där det står "Tuggummi förbjudet". På en dessa skyltar, satt det fastkletat , ja ni kan väl gissa vad? Tuggummi så klart.

Oväntat.

*****

Någon i publiken kräktes på bland annat sargen i C-hallen.

Hade dom vart på Spy Bar?

*****

Så fick man på ålderns höst döma ännu en SM-final. Det var ju ett tag sen. Hade förmånen att döma finalen i Flickor 14 med Julie Williams, en av våra största domartalanger i distriktet. Vill hon, kommer hon att gå långt. Kul var det i alla fall.

*****

Däremot visade det sig återigen att spelare och ledare sköter sig jättebra, men att det finns en hel del föräldrar som är, och det står jag för, fullständiga idioter. Som inte har det minsta aning om regler och annat, men klaga ska som, otrevliga är dom och herregud vad synd det måste vara om barnen som har såna föräldrar. Dom borde skämmas. Nu är 90% helt underbara, men det är ju tyvärr dom andra som syns och hörs.

*****

Vi avslutar Lunarstorm Cup-kortisarna med nåt positivt; många bra lag var med och många täta och bra matcher spelades och dessutom spelade de flesta lag positiv och anfallsglad innebandy. Härligt!

*****

Har ju några gånger skrivit om Shopen, ett av de nöjesställen som vi i Falu IBK-gänget var på de få gånger vi var ut (vi hade det ju så fantastiskt crazy och kul hemma). Har även skrivit lite om målvakts-Ove ("han är vit och jag är svart") Larsson i några bloggar. Nu ska jag kombinera dessa. Vi var ute en lördagskväll ett gäng, både tjejer och killar. Dansgolvet på Shopen var väldigt litet, vilket gjorde att det ofta blir trångt. Och på dansgolv vet ni att det ALLTID finns nån kille som är skitfull, stöddig och dansar på och in i folk hela tiden.

Och självklart fanns det en sån där. Det var bara det att han var ovanligt aggressiv, knuffade tjejer och var riktigt otrevlig, och vägrade gå av dansgolvet fast ingen ville dansa med honom. Stämningen blev riktigt otrevlig och det är då Ove träder in i handlingen. Ove är ju en i grunden väldigt snäll kille, som dock kan tända till om folk är elaka... Dessutom var han lite tankad om man säger så, vilket kanske bidrog till händelseförloppet. Och jag är absolut ingen förespråkare av våld, men den gången köpte jag det faktiskt. Till hundra procent.

Ove tittar ut över dansgolvet, grymtar och säger "Nu djävlar får det vara nog" och så siktar han in sig, går med bestämda (ja, lite vingliga då) steg rakt genom den dansande högen, in mot den otrevlige killen och - skallar ner honom! Faktiskt. Ten and out.

Och man kunde konstatera fem saker:

1) Det fanns ett helt dansgolv, en diskjockey plus en vakt (!) som vittnade om att inget hänt.

2) Ove fick ont i pannan.

3) Killen fick bäras ut.

4) Dansgolvet blev resten av kvällen en riktigt trevligt plats.

5) Samt till sist, att det var en jädra tur för killen att Ove inte hade målvaktshjälmen på sig.

*****

Frugan har somnat så nu har jag bloggat från äldsta sonens dator, men nu skall han också få lägga sig. Pappa rules!

*****

Det finns ett hål i himlen
/Nordström/

Inga kommentarer: