fredag 22 oktober 2010

TotoCalcio-gänget


Men först:

Blindstyre.




*****

Ingen Innebandylegend idag. Får vila lite. Har en sju-åtta kvar. Och en fem-sex till på väg in. Minst.

*****

Jag jobbar ju på Dalaidrottens Hus.

Ett fantastiskt ställe. Fantastiska människor. Allihopa.

Trivs så bra. Går alltid till jobbet med ett leende. Längtar dit igen.

Självklart för att jobbet i sig är roligt. Men även för alla arbetskamraterna.

Vi brukar ha jättetrevliga husfester (har varit med i några bloggar).

Och så har vi ju fikarummet. Där jag arrangerar frågesport varje vecka mellan Soffan (killarna/farbröderna) och Runda Bordet (tjejerna/tanterna). Förra säsongen blev Soffan utklassat av Runda Bordet. Hm.

Och så har vi TotoCalcio.

Killarnas spelbolag. Varje spelare spelar för 300 kronor på "sin vecka" en gång höst och en gång vår.

Vi har årsstämma (val av ordförande, kassör mm), nyhetsblad och julfest (med bowling, bubbling och middag). Om den sammanlagda vinstsumman för året är under 5000 kronor går det till festkassan, är den över 5000 kronor blir det aktieutdelning.

Just nu, snart november, ligger vinstkassan på ca 350 kronor...

Men som sagt, det är ett härligt gäng. Som då och då figurerar här i bloggen.

Därför tänkte jag presentera dom lite noggrannare.

Dom kommer här!

*****

Maratonmannen

Bengt Göransson. Även kallad BengHa. Jobbar på friidrottsförbundet. Springer, springer, springer och springer. Och springer. Närmar sig 300 maror i karriären. Har sprungit maror bland annat på Kanarieöarna, i Finland, Ukraina och Egypten (!). Punktligast i huset. Jag tror Fröken Ur är ställd efter Bengan.

När vi hade husfest och Bengan blev presenterad så sa nån att ”det blir väl en femtio maror på ett år, va?”. ”Nejdå, sa Bengan, det blir nog inte mer än tjugofem.”

Inte mer än tjugofem. Nä men då så.

Bengan har varit i huset sen starten 1986.

Just nu VD i bolaget.

pp

Bossen

David Bergström. Husets chef. Bossar över både Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Är den som håller ordning på alla och ser till att ekonomin går i hamn. Styr med fast hand. Är en riktig mötesmänniska, alltid på språng och har många bollar i luften. Kom till huset 2009 då han efterträdde Ingvar Henriksson som chef.

Har sysslat med massor av idrotter. Tränar också hårt. Springer, åker skidor, cyklar. Har friidrottat och faktiskt spelat innebandy också. Trebarnsfar, tre tjejer. En mot fyra i hemmet alltså. Tur han får bestämma lite på jobbet då.


CrossFitKungen

Jonas Flank. Jobbar på Korpen Sverige. En av nykomlingarna i huset, kom nu 2010. Har nästan uppfunnit en egen sport, CrossFit. Den absolut mest vältränade i huset. Trygg norrlänning från början.

Gjorde succé när han började i huset och direkt slog till med en Topp-tre genom tiderna på fikaveckan.

Frukt, ost, kex, nötter, ja allt. Och bara nyttiga saker också.


GruppeSchtaf

Tommy Staf. Jobbar som konsulent på SISU Idrottsutbildarna. Även kallad Bajen. Inbiten Hammarbyit alltså. Men är även journalist. Skriver mycket hockey och fotboll. Expert på IdrottOnline. Eventuellt även på IdrottOffside. Har varit i huset sen 2002.

Är även engagerad i korpen i Ludvika. Har alltid hundra järn i elden. Spelar golf.

Det finns inget evenemang som Tommy inte kan fixa biljetter till. Han har alltid någon att sälja. Käringkånk, dvärgkastning, konstsim, You name it.


Världsmästarn’

Jimmy Birklin. Också ganska ny i huset, kom 2009. Jobbar på Dalarnas Idrottsförbund, mycket med dopingfrågor och utbildning. Så om vi vill ha tabletter eller sprutor är det till honom vi går. Är från början en go gubbe från västsverige.

Husets ende världsmästare (även om många andra tror att dom är det). På riktigt, i orientering. Stort.

Drabbades nyligen av revbensbrott när han var ute och tränade och gick omkull. Rejält. Slutförde dock träningspasset ändå. Galning. Sen blev det morfin efter det.

Hm. Vad var det han jobbade med nu igen…?


Ankan

Mikael Ankerblad. Kallas även för Thai-mannen. En (den yngre och tekniske) i den dynamiska duon The Two Micko’s ute på tryckeriet/vaktmästeriet. Är en riktig fantom på datorer. Är även en riktig teknikälskare. Har alltid den nyaste telefonen. Byter telefon lika ofta som vi andra byter kalsonger. Har haft tre bilar samtidigt också.

Nybliven pappa, bor numera i Stora Skedvi (ättärätten kommä tätt ättä). Älskade och åt alltid Thai förut (varje dag), får numera inte. Äter numera i stället husmanskost från byn.

Riktig kaffeälskare. Dricker cirka två liter per dag. Kom först till huset 2005, var borta ett tag och kom tillbaka 2007.


Meckar-Micke

Mikael Eriksson. Den andre (den äldre och praktiske) i den dymaniska duon The Two Micko’s. Det Micke inte kan fixa eller laga går inte att fixa eller laga. Men Micke är inte bara händig, han är klurig också. Kan mycket mer än han vill påskina. Alltid där och fixar rätta svar på husfrågesporterna oavsett ämne.

Micke bor i hus (med utedass!) i Svärdsjö där han har en egen bilpark. Ett antal Citroen, några folkvagnsbussar, en Daf (minst), ett tiotal bilar till, nån lastbil, en lastare, några skogsmaskiner och 2-3 skotrar. Och så lite annat. Micke gillar att spara på saker.

Micke är överlägset snällast och mest hjälpsam i huset. Ingenting är svårt, ingenting är omöjligt och alltid med ett leende på läpparna. Kom till huset samtidigt som Thaimanen/Ankan, 2007, och är precis som honom också kaffeälskare.


Lasse Motown

Lars Edström. Fotbollsförbundets tävlingsexpert. Även Internetchef och juridikansvarig på förbundet. Älskar musik, helst 70- och 80-tal. Tränar oerhört mycket, skidor, rullskidor, springer, cyklar. Är nog näst bäst tränad i huset efter CrossFitKungen. Också varit i huset sen starten, 1986.

Gillar fikabröd. Mycket. Inte ett gram syns dock. Kommer alltid in lite efter oss andra på fikat. Vi blir nästan lite oroliga om han kommer in för tidigt.

Leksands IF-fan.

En av få som kan bryta barriären och sätta sig vid damernas bord (Runda Bordet) utan att det känns konstigt.


Grycksbo/Bandy

Pär Uhlin. Jobbar på Dalarnas Handikappförbund. Äter näst mest i huset (se Grävskopan). Har spelat bandy tidigare och är involverad i nästan allt i Grycksbo IF:s bandysektion. Kom till huset 2005.

Har nyss byggt klart sitt hus, också en man med många järn i elden. Alltid på språng.

Pär var tydligen rätt så busig när han var yngre (enligt anonyma källor). Har ett lite hetsigt temperament, vilket kan visa sig på TotoCalcios årsstämmor och julfester.

Hatar överbetalda, tjocka, gamla hockeyspelare som ”tjänar 150 000 i månaden”, särskilt i Leksands IF.

GurraG

Gerhard Andersson. Jobbar med bland annat distriktslagen och skolverksamhet på fotbollsförbundet. Oerhört duktig målvakt i IK Brage. Dock lite skadebenägen. När de andra kör försäsong på våren tillbringar Gurra ett par månader innan varje säsong i gipsvagga för att komma fräsch till seriestarten. Gav upp en titel som skyttekung i division sju med HAIK för att göra comeback i Brage. Kom till huset 2009. Spelar golf. När han har tid, dvs aldrig.

Gurra bygger hus också. Har hållit på ett tag nu. Vi har blivit inbjudna på inflyttningsfest tre gånger tror jag. Sista budet var grillfest. Kan bli tufft att grilla i december.

Gurra har lite svårt med namn.

- Vad heter han, du vet, han med släpvagnen, som jobbar på handikappförbundet nu igen?

- Jag träffade han, du vet han, ääh!, vad heter han?

Måste vara kul på matcherna när han ska kasta ut bollen.

- Du, du där på högerbacken, vad heter du, här får du bollen!

Just nu kassör i bolaget.


Hästhatarn’

Pär Jonsson, chef på fotbollsförbundet. Har spelat fotboll i Falu BS. Umeåpojk från början. Hejar på Björklöven, Mission Impossible alltså. Alldeles nyss totalrenoverat sitt kök, snart ska han bygga ut. Ska snart starta eget säger han, Jonsson Bygg. Varit i huset sen 1997. Spelar golf.

En av två ledamöter på livstid i valberedningen*.

(*Valberedningen har alltid en röst mer än alla andra medlemmar har tillsammans. Har man misskött sig under året kan man till och med få minusröst på årsstämman. Hård värld minsann.)

Pär hatar hästar och spel på trav och har varje år som TotoCalcio funnits lagt in en motion till årsmötet om att spel på hästar ska förbjudas. Har dock blivit nedröstad varje år.

Bröt gamla traditioner i bolaget genom att helt plötsligt spela på Keno. Blev hånad av alla. Ingen sa nåt då han vann. Vilket vi fått höra ett par gånger. Numera talar ingen illa om Keno.

Synd bara att det är så svårt att kolla om man vunnit. Vilket fick mig att komma på en ny slogan åt Svenska Spel:

Keno – lett å vinne, omöjligt å rätte.

Bärra-hem-Berra

Bertil Eek. Huset nestor. Jobbar som konsulent på SISU Idrottsutbildarna. Var med när huset invigdes 1986. Vete sjutton om han inte grävde grunden till huse också. Har varit chef för både Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Har varit pilot och blivit svensk mästare i vattenskidåkning. Inte så konstigt, man ska ju plana ut i båda på slutet. Spelar kanske golf.

Gillar bilar och motorcyklar. Flashiga sådana. Har en BMW, en Porsche och en Harley-Davidson. Och en båt. Har även en gedigen Whiskysamling.

Blev fullständigt sågad, ja nästan idiotförklarad då han en gång i tipsbolaget försökte med nån sorts julkalendrar. Försökte även med Tia-lotter en gång, också utan framgång.


Malung

Stefan Jonsson. Utbildningsansvarig och föreningsutvecklare på fotbollsförbundet. Nostalgiker av rang. Har spelat fotboll och hockey (målis). Älskar våra husfester då han kommer till sin fulla rätt och får spela lite teater och annat. På 80-talsfesten kom han i en plyschoverall. Har varit utklädd till Patrik Sjöberg (på styltor hela kvällen!) på Glamourfesten. Har också ganska många år på nacken i huset, sedan 1999. Spelar golf.

Den andre av två ledamöter på livstid i valberedningen*.

På 80-talsfesten skickade Marie på Skidförbundet ett MMS med en bild på Stefan i plyschoverallen till Stefans fru Malin. Marie fick tillbaka:

- Du kan få honom.

Stefans största bedrift är annars att han har varit reservmålvakt i korpen i hockeybockey.

Rservmålvakt i Korpen. Då kan man inte vara bra.


Grävskopan

Jan-Olof Fredborg. Jobbar även han på Handikappförbundet. Också en inventarie i huset, varit med nästan från starten, sen 1987. Jobbar även på en såg. Dubbla arbeten alltså. Gillar att såga folk också.

J-O är den enda som har mönsteranpassat skrivbord. Två hål i skrivbordet, anpassade efter J-O:s hälar/klack så att skorna ska passa in när han har fötterna på bordet.

Brukar komma utspringande från sitt rum längst bort om det luktar kaffe eller bakverk i fikarummet.

J-O är berömd i hela kommunen för sina stora portioner. Äter som en två hästar. Rekordet är när vi åt nere på Gästabudet: En portion med tre frukostkorvar, mos och majonnäsgurka, sen backning på det, två korvar, mos och majonnäsgurka, sen en stor tallrik pasta (som nån annan hade tagit och som skulle provas för ”att det såg så gott ut”), sju mjuka mackor och som avslutning ett fat med sallad.

Vi har en takbox hängande på väggen nere i ena korridoren. På den har någon (vet inte vem…) skrivit:

”J-O:s matlåda: rör ej!”

*****

Som sagt, en fantastisk samling människor.

Som jag tycker så oerhört bra om.

Allihopa.

Kunde inte haft bättre arbetskamrater.

*****

Dagens Ryttarn:

Tänk vad glad jag är att jag lägger ut pengar varje månad för högklassig TV-underhållning. Man får ju se samma filmer till oändlighet, serier som kommer igen flera gånger i veckan i olika kanaler. Tondöva wannabes som slaktar den ena bra låten efter den andra. Konstigt att man inte dricker mer än man gör.

*****

Ikväll får jag, efter två veckors god kosthållning och motion, unna mig en chokladkaka.

Lovely!

*****

Kvällens låt: Looking out for a Hero – Bonnie Tyler

*****


Det finns inget ointressant ämne, det finns bara ointresserade människor
/Nordström/

Inga kommentarer: