måndag 11 februari 2008

Domarn, såg du inte?

En gång när brorsan (Håkan) dömde en ungdomsmatch i Lugnets C-hall i Falun och befann sig ute i hörnet efter förlängda mållinjen blev det en tilltrasslad situation där bollen efter skott dansade på mållinjen men ej över densamma. Håkan viftade tydligt washout. I pausen kommer det ner en man och ställer sig och tittar på Håkan. Säger inget utan bara står där i 2-3 minuter. Till slut måste Håkan fråga: Vill du någonting eller? Mannen tittar argt på Håkan och säger:

- Varför dömde du bort min grabbs mål?

Håkan blir lite paff, eftersom mannen suttit längst upp på översta raden, längst bort på den motsatta läktaren. Det vill säga, cirka 40 meter från situationen. Säger sen: att den var inte inne, det är den enka anledningen. Mannen plockar då fram ett kort ur fickan och säger: Det här är ett domarkort, jag är också domare. Fotbollsdomare. Så jag vet. Den var inne.

Håkan säger då att: är du domare så borde du också veta att det är helt omöjligt att se från din position och att jag stod helt perfekt placerad för att se. Mannen bara blänger på Håkan, vänder på klacken och börjar gå tillbaka uppför trappen. Halvvägs upp i trappen vänder han sig om och grymtar:

- Det var i alla fall mål.

Vissa människor är det definitivt ingen mening att diskutera med.

*****

Saknar ni motivation för det ni gör eller har ni tråkigt? Är era tankar negativa? Då finns det två bra förslag på positivt tänkande:

Roddaren Maria Brandin fick en gång frågan om det inte var tråkigt att ro så mycket, träna mil ut och mil in, och bara rakt fram. Svaret kom blixtsnabbt:

- Man kan ju alltid ro åt ett annat håll.

Hockeyspelarna Robert Nordberg och Stefan Nilsson i Luleå startade ett eget rockband (tror det hette Ebba Blitz, efter TV-hallåan) och hade dessutom nån statistroll i nån TV-serie eller liknande. På frågan om varför de gjort dessa annorlunda saker, svarade Nordberg:

- Om man bara skulle göra saker man är bra på, skulle man få sitta på toa och skita resten av livet.

Priceless.

*****

Var på loppis (en av mina mystiska böjelser) förra helgen och kom över en underbar staty i lera (eller gips, vet inte) av Björn Borg gjord 1981 för endast 75 pix. Den är helt underbar (till och med de tätt sittande ögonen och den där härliga smalrandiga tröjan han alltid hade på 70-talet är med) och pryder numera sin plats bredvid TV:n i sovrummet.

Har nu fått ultimatum av frugan att blir det för många fler grejer är även jag nostalgi snart.

*****

Buenos noches!

*****

Bättre en fågel i ugnen än tio på fönsterblecket
/Nordström/

Inga kommentarer: