torsdag 14 februari 2008

Vem ska åka med?

Tänk vad många bortamatcher man åkt på. Och bortamatcher innebär oftast att åka bil. Och att man lyssnar på radio. Eller band/CD. Många, många timmar har skvalat in i öronen.

Klassiska radioprogram man lyssnat på:

Sportradion (såklart)
Tracks
Eldorado (Kjell Alinge!)
Upp till 13
Melodikrysset
Ring så spelar vi (fast ingen vill erkänna det)
Rally (på fredagar)

Och var det inte radion så var det alltså band. För det mesta egenhändigt blandade band. Pop, rock, synt och hårdrock. I en härlig blandning. Inte så genrebundet som alla är idag.

(I kultmannen Patrik "Idof" Idofsons bil låg det alltid en mängd band och CD med dansbandsmusik. Idof hävdade alltid att "det är farsans". Hmm, vi undrade alltid hur det var med den saken.)

Dock så för alltid musik med sig något annat. Nämligen att de som åker i bilen förvandlas till en viss typ av medresenärer. Följande typer kan man få med sig i samma bil:

Prataren:
Helt ointresserad av musik, pratar hela tiden (speciellt under bra låtar), ställer frågor, undrar hur långt det är kvar, blir kissnödig, kommenterar saker efter vägen. Kan till och med stänga av ibland.

Spolaren:
Är aldrig nöjd med låtvalet, eller vill bara höra korta snuttar och i stället så många låtar som möjligt, eller vill höra en låt igen. Oerhört irriterande för den som vill lyssna.

Somnaren:
Vill säkert lyssna, men orkar inte. Inom några minuter efter det att musiken börjat skvala, så sover vederbörande. Rätt som det är så har man ett huvud mot axeln. Det kan väl vara trevligt. Om det är en tjej. Värsta mardrömmen är om personen ifråga även snarkar. Högt.

Trummaren:
Skall alltid trumma med i takten, med fingrar, hand eller det som finns i närheten, typ pennor, burkar, petflaskor eller annat. Mycket drygt, speciellt om denne även använder de närmaste passagerarna i sin "konsert".

Och så den värsta av alla:

Medsångaren:
Personen som alltid, utan undantag, skall sjunga med i ALLA låtar. Och detta oavsett om denne kan texten, eller ännu värre, om denne inte har någon som helst sångröst. Vilket den ofta inte har.

Gud, så många låtar som blivit förstörda genom åren.

*****

Hörde på radion att grisbönderna i Sverige håller på att försvinna.

Vad svinigt.

*****

Hörde även att ett dagis i Gällivare satt förbud mot prickiga och randiga kläder på personal och barn. Det är nämligen en i personalen som får migrän om inte kläderna är enfärgade.

Alla har vi olika problem.

*****

Har hittat på ännu flera gamla roliga, annorlunda och klassiska föreningsnamn. Dessa kommer att droppas inom kort.

*****

Idag är det Alla Hjärtans Dag. Vill tillägna några rader till min underbara hustru Helena. För att du finns där. Och för att du är den du är. Jag Älskar Dig!

Hon besegrar varje motstånd
Hon har livet i sin hand
Och när stormens vindar viner
Tar hon tvivlaren i land

Och där hon går
Faller en skugga tätt
Hittar hon alltid rätt
För varje steg

Genom nattens djupa mörker
Är hon Ljuset på min väg

(Adolphson & Falk)

*****

Fikatime is over!

*****

Trassla inte till saker genom att komma med fakta
/Nordström/

Inga kommentarer: