måndag 25 februari 2008

Hallå, här är vi!

Kenth Thuresson, en härlig och gla' och go' värmlänning som varit med länge i innebandyn. Förr var han elitdomare och tränare, numera är han en mycket bra domarobservatör. En av säsongerna jag tränade IBF Faluns herrar hade vi Kent och hans kollega i en match i kvalserien till Elitserien mot Örebro borta. Kenth var lite elak för vi åkte på rätt många utvisningar. En bit in på matchen var det litet rörigt och Kenth tar en utvisning på oss. Går mot mitten av planen, säger högt och tydligt nr på spelare och orsak till utvisningen samt tittar upp på - en tom läktare.

Seket var nämligen på andra långsidan.

Det var skojigt.

*****

Tänk om dom sände Svenska Suparligan i TV i stället:

- "A-laget har återigen fullt lag på banan."

- "Ta fram flaskorna, mattris!"

- "Domarn, våran spelare är groggy!"

Och så skulle man i stället för skottstatistik ha - shotstatistik.

Och undrar vilket system lagen skulle använda?

*****

Jag samlade under många års spel, träning och dömning på mig en mängd roliga citat från olika människor i olika situationer. Av dessa gjorde jag sedan ett litet häfte. På över 40 sidor. Med liten storlek på bokstäverna. Detta häfte har varit med och glatt ganska många på både bussresor och fester.

En och annan kanske inte direkt är taget ur sitt rätta sammanhang. Men de flesta är alldeles äkta felsägningar, tankefel och hjärnsläpp.

Därför kommer jag, på Super-Henkan Olssons begäran, att publicera (självklart anonymt) ett antal av dessa citat på de närmaste bloggarna.

Första delen är tränar- och spelarcitat.

Spelare:

- Det gick inte så bra. Dom förlorade med uddavinsterna.

- Vi låg under med 2-2.

- Vi har tappat underlägen förr, killar.

- Nu måste vi vinna grabbar, ananrs förlorar vi.

- Vi kvitterade till 15-1.

- Domarn, kan du bli utvisad?

- Det är bättre att hålla nollan än att vinna med 100-0.

Tränare:

- Då samlas vi under sargen.

- Spela inte så sterilt, tjejer!

- Klockan skittidigt på morgonen.

- Om någon av er skjuter en tjej över sargen, får ni hämta den.

- Platta passningar!

- Skjut ner en back, snabbt!

- Ni rundar backen och blir en kon.

Och roligast av dom alla:

Nu går vi inte ut och underskattar dom där, vad dom nu heter.

End of part I...

*****

Såg på Falun - Dalen i SSL ikväll. Rättvis seger för Dalen, men vad sysslade Falun med i första perioden? Alla lag har, som man sa på TV, en svacka nån gång. Det är nog bra att Falun har den nu... Måste säga att även om dom missade ett par siutationer (ett par grejer av Faluspelare faktiskt, där de skulle haft utvisning) tyckte jag att domarna Borghoff/Schwela var riktigt bra. Den situationen där Dalen fick ett bortdömt mål och sen utvisning var helt korrekt: Man ser på reprisen helt tydligt hur det är fotpass innan målet och domarna visar direkt att det var bortdömt och man har ju faktiskt själv ansvar över hur många man kan vara på planen och när.

Oerhört kul att se Johan Alm spela i Dalen för övrigt. Han kommer från Ludvika och honom har man dömt många gånger. Trevlig prick.

*****

Nu måste jag hänga en tvätt.

*****

Ha tålamod, väderkvarnar ger sig aldrig iväg för att söka efter vinden
/Nordström/

1 kommentar:

Erra sa...

Domare med minsta känsla blåser av och låter de övertaliga dalenspelarna lämna banan. Speciellt domaren bakom buren måste ha klart för sig att hans frislagstecken från bakom målburen är väldigt likt tecknet för mål från samma position (jag tycker visserligen att de borde ta en liten taktisk timeout i vilket fall). Domarnas attityd är dessutom fruktansvärt överlägsen, de gynnar grovt laget som ligger under, missar Nisses alla fula, spelförstörande saker mm. Långt under godkänt. PS. Jag kände mig oerhört objektiv, inga band till något av lagen.