fredag 1 februari 2008

Hur man löser ett problem

Innan Viking Line Cup hade vi en stor turnering i Falun som hette Isostar Cup (även Faluspelen och Hemköp Cup). Skillnaden var väl att Viking har minst dubbelt så många lag men däremot så hade Isostar betydligt bättre kvalitet på herr-och damklassen. Vilket innebar att de bästa lagen i Sverige ofta var där, och därigenom många stjärnor och legender (det var för övrigt där som jag tunnlade Bruno Lundberg *ler*).

Hölö från Södertälje var ett klassiskt lag som ofta deltog. Ett år hade de en målvakt (brukar vara bra på namn, men kommer tyvärr inte ihåg vad han hette...) i herrlaget som förutom att han syntes, hördes och var bra även stod i mål med på överkroppen endast - T-shirt! Oerhört coolt.

I en match i D-hallenLugnet när Hölö spelade gick helt plötsligt det andra lagets målbur sönder nere vid staget som håller ihop de nedre rören. Vi hade ingen reservbur och det var ju lite snålt mellan matcherna så vi tänkte att vi kör ändå och så får vi åka och hämta en bur från nån annan hall. Men då vägrade målvakten att spela pga som han sa "skaderisken". Chicken tyckte vi, men han var obeveklig. Vi diskuterade hit och dit med kaptener, domare och ledning och det gick nåra minuter.

Då kommer han. Hölös målvakt. Gående över hela planen. I sin T-shirt. Bärandes på sin målbur. Släpper ner den framför den andre målvakten och säger:

- Här har du. Ta hit din nu så vi kan spela klart den här djävla matchen.

Så knallade han tillbaka igen.

Ord och inga visor.

*****

Så här i ICA-tider blir man ju lite rädd när man tittar i ett skyltfönster i en köttaffär och det på en skylt står:

Lever endast idag.

Bäst man passar på och handlar då.

Lite tveksam att handla blir man dock om det står:

Idag billigare kött pga att vi har skurit ner personalen.

*****

Satte dit min mellanson på en gammal klassiker igår. Så som följer:

Pappa:
- Du, i England uttalar dom New York "Njo" York, och i USA uttalar dom New York "No" York. Vad heter alltså huvudstaden i USA?

Son (tycker han är jätteduktig):
- "No" York!

Pappa:
- Det gör den väl inte, den heter ju Washington.

Lovely.

*****

Tittade på sporten igår. Det skulle bli ett reportage om Skidskytte-VM men något blev fel. Inga bilder, inget ljud. Tyst programledare. Då såg jag det. På skylten bakom programledaren stod det: Skidskytte-VM: åtta dagar kvar.

Herregud, så länge orkar man ju inte sitta i soffan och vänta.

*****

För att citera Berts dagbok, Tack och hej, leverpastej!

*****

Hej mitt vinterland
/Nordström/

Inga kommentarer: