lördag 2 februari 2008

Golvade

Idag ståtar Lugnethallen i Falun med ett riktigt bra golv, men annat var det innan man bytte till det nuvarande. Mattan i Lugnet var väl närmast att betrakta som parodi. Ramlade man så fanns det golvrester blandat med sår kvar på knäna i flera veckor. Golvet var dessutom omöjligt att städa efter evenemang. Och på slutet så lossnade bitar av golvet vilket gjorde att man fick limma och till slut tejpa fast de lösa bitarna. Och ändå stack det upp små bitar ibland mitt under matcherna som bara "poppade opp".

Innan IBF Falun bildades och KFUM Falun bytte namn så hette föreningarna Falu IBK och BIK Lugnet. Mellan dessa lag spelades många heta derbyn, ofta med ganska hårt spel och oerhört mycket folk på läktaren. Nån gång var det faktiskt över 1000 personer på Lugnet. En match skulle underlaget spela en betydande roll...

Bara några minuter kvar av årets andra derby i serien, ställningen är 3-3. Jonas "Sockan" Karlsson (även mkt duktig fotbollsspelare) lirar ut bollen till mig på högerkanten, jag drar en gubbe och därigenom så kommer jag och Patrik Bäck (nuvarande tränare i IBF herr) två-mot-en mot BIK Lugnets sista back. Jag fintar dragning, slår en pass till Patrik som klappar in den på halvvolley och vi vinner med 4-3.

Stort jubel hos oss så klart, men inte besvikelse utan überilska hos BIK Lugnet. Varför? Jo, passningen som jag slog rullade nämligen upp på en uppstickande bit av golvet och över backens klubba och fram till Patrik. Det såg ut ungefär som ett hinder på en minigolfbana. Och precis där lyckades jag passa bollen, perfekt över klubban och fram. Tack golvet.

Jävlar vad dom var arga.

*****

Lasse Granqvist tog storslam vid en omröstning som svenskafans.com ordnat: han blev utsedd till Sveriges bästa sportjournalist alla kategorier 2007, Sveriges bästa TV-kommentator 2007, Sveriges bästa radiokommentator 2007 samt Sveriges bästa programledare/studioankare 2007. Snacka om utklassning. Vad gäller titeln Sveriges bästa radiokommentator fick han 80% (!) av rösterna. Tvåan fick 7%...

Så välförtjänt.

*****

I övrigt noterar vi:

Att Susanna Kallurs osannolika framfart fortsätter. Undrar, undrar om vi inte får ett världsrekord snart. Inne eller ute? Peking skulle ju inte vara fel.

Att 'Pool tog en härlig 3-0 seger mot Sunderland. Eftersom både Villa och City förlorade så...

Att Sandra Fredriksson höll nollan igår och att Malin Dalbjer öser in poäng i damlandslaget. Fantastiskt roligt för båda. Inte minst för Sandra som jag upplever som oerhört seriös och ödmjuk.

Att IBF Falun Ungdoms tjejer vann båda matcherna i DJSM-regionslutspelet idag. Julia Roddar (även uttagen i flicklandslaget i fotboll) öste in mål. Fortsättning följer i morgon i ett rysarderby mot KAIS Mora IF.

*****

Kjell Kjellman är ett oerhört coolt namn på TV-sporten.

*****

I min lista av bästa låtar saknades några som poppade upp helt plötsligt:

Heart - Pet Shop Boys

What A Wonderful World - Louis Armstrong

China In Your Hand - T'Pau

*****

Varför heter han Samuel Eto'o när han har två? Fundera på den LarsG!

*****

Dóbroj nótji!

*****

Först till kvarn, får först mala
/Nordström/

Inga kommentarer: